Prima pagină » Sanatate » Afinele constipă: Modul în care sunt consumate este decisiv

Afinele constipă: Modul în care sunt consumate este decisiv

24 mai 2021, 11:23,
în Sanatate

Afinele sunt bogate în vitamine şi nutrienţi și sunt folsoite pentru tratarea mai multor boli. Printre afecțiunile care pot fi tratate cu ajutorul afinelor este constipația, însă trebuie avut grijă sub ce formă sunt consummate afinele.

Afinele conțin antioxidanți numiți antocianină, vitamina C, complexul de vitamine B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor și seleniu tanin, pectine, mirtilină (un echivalent vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).

De menționat că proprietățile afinelor se mențin chiar și după ce fructele sunt uscate.

arbust de afin cu afine

Afinele conțin antioxidanți, vitamine, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, pectine, mirtilină, zaharuri și acizi organici

Afinele constipă: Fructele proaspete și sucul affine su de mare ajutor

Afinele sunt foarte bune în cazul celor care suferă de constipație deoarece acestea conțin fibre și, mancate dimineața pe stomacul gol, accelerează tranzitul intestinal și curăță colonul de reziduurile acumulate în timp. Același efect îl are și sucul de afine.

În schimb fructele uscate pot dăuna persoanelor care suferă de constipație. În schimb, acestea sunt un remediu foarte bun pentru diaree, iar în aceste scopuri pot fi folosite și sub formă de decocturi și compoturi. Este suficient să mâncați aproximativ 5-6 fructe de pădure, astfel încât după câteva ore balonarea să se oprească, diareea să treacă și puterea să înceapă să-și revină.

arbust de afin cu afine

Afinele conțin antioxidanți, vitamine, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, pectine, mirtilină, zaharuri și acizi organici

Afinele, folosite pentru tratarea mai multor boli

Afinele au proprietăți astringente datorită taninului și au o activitate antibacteriană, modificând favorabil flora patogenă intestinală, și antidiareică.

Fructele acționează favorabil în enterocolite, diaree, hemoroizi, oxiuroză, tulburări ale acuității vizuale, cistite, stări inflamatorii ale aparatului respirator sau digestiv, ateroscreloză.

De asemenea, afinele sunt folosite pentru tratarea faringitei, stomatitei, candidozei bucale și aftei, prin gargara cu suc sau tinctură diluată de afine. Se fac clisme în caz de hemoroizi cu infuzie de afine.

Datorită proprietăților antiseptice și antibacteriene se utilizează și în caz de eczeme sau cuperoze.

Cantitățile de antioxidanți ale afinelor previn îmbătrânirea celulară și stresul oxidativ. Acestea ajută și la păstrarea și îmbunătățirea funcțiilor cognitive. În plus, afinele mențin sănătatea vaselor de sânge, a articulațiilor și a tonusului muscular.

mai multe afine

Afinele conțin antioxidanți, vitamine, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, pectine, mirtilină, zaharuri și acizi organici

Bananele pot să constipe sau să ajute împotriva constipației

Bananele pot să ajute sau să agreveze constipația. Dacă bananele sunt bine coapte, acestea pot să aibă un efect benefic în constipație, facilitând trecerea alimentelor prin tubul digestiv.

În cazul consumului de banane care nu sunt suficient coapte, acesta poate duce la constipație sau chiar poate agrava constipația.Bananele necoapte conțin amidon rezistent, un component care este mai greu de digerat de către corp. În timpul procesului de coacere al bananei, amidonul rezistent se transformă în zaharuri naturare, care sunt mai ușor de digerat.

În plus, bananele necoapte conțin o cantitate mai mare de taninuri, care reduc viteza de trecere a alimentelor prin tractul digestiv.

Dacă ai probleme cu tranzitul intestinal, trebuie să eviți să consumi banane care încă au porțiuni verzi în coajă.

Bananele coapte conțin prebiotice, carbohidrați nedigerabili, benefice pentru bacteriile din intestin. Consumate zilnic, bananele coapte pot mări numărul de bacterii benefice din intestine, îmbunătățind tranzitul intestinal. Un sistem digestiv sănătos cu multe bacterii benefice poate preveni apariția constipației.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Playtech.ro
Prințesa Kate, apariție spectaculoasă lângă Macron! A impresionat, detaliul secret observat de puţini
observatornews.ro
Ministrul Sănătăţii vrea medici de familie la UPU, în spitalele publice: "O noutate pentru sistem"
Playsport.ro
CALCUL: Cât vor plăti românii pe benzină și motorină de la 1 august, după majorarea accizelor și a TVA-ului
Evz.ro
Pâinea se va scumpi în urma noilor măsuri fiscale. Cât vom da pe alimentul de bază
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
S-a aflat ce avere a lăsat Mihai Leu, dar și ce planuri ascunse avea
Playtech.ro
Care este pluralul corect pentru 'fier de călcat'? 80% dintre români îl folosesc greşit
Dailybusiness.ro
CCR a stabilit că statul poate elimina sporurile bugetarilor fără renegocierea contractelor. Bugetarii nu au drept absolut nici la grevă!
RomaniaTV
A murit părintele Ioan Mihai Măriuță. Avea doar 35 de ani. Preotul a lăsat în urmă o tânără soție și doi copii. Era un om cum rar se mai găsește!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Şoc în politică. Ilie Bolojan ameninţă cu DEMISIA
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 iulie 2025
09 iulie 2025