Prima pagină » Sanatate » Afecțiuni de uretră la femei. Ce pastile sunt prescrise pentru calmarea disconfortului

Afecțiuni de uretră la femei. Ce pastile sunt prescrise pentru calmarea disconfortului

23 feb. 2023, 12:14,
în Sanatate

În perioada rece a anului, afecțiunile de uretră la femei sunt foarte frecvente. Acestea apar sub formă de inflamație a membranei mucoase a uretrei, fie că este de natură infecțioasă sau neinfecțioasă. Inflamația uretrei poate fi cauzată de boli cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea.

În cazuri rare, infecția poate pătrunde în uretră odată cu sângele sau limfa de la surse permanente de inflamație, cum ar fi amigdalele sau dinții bolnavi. Boala se poate dezvolta, de asemenea, atunci când o piatră de la rinichi avansează prin uretră în timpul manifestării urolitiazei.

Uretra la femei. Tratamentul necesar pentru a scăpa de deranj

Simptomele și tratamentul uretritei la femei au propriile caracteristici. La femei, această boală apare, de obicei, împreună cu cistita, adică inflamația vezicii urinare, manifestată prin creșterea durerii la urinare. Ignorarea sau netratarea la timp a simptomelor poate duce la o infecție cronică, care se răspândește în sus. În lipsa unui tratament adecvat, pot apărea consecințe precum constricția uretrală și pielonefrita.

Pentru tratament se folosesc antibacteriene precum ciprofloxacina, norfloxacina și pefloxacina. Se folosesc supozitoare și tampoane vaginale, băi cu permanganat de potasiu, calendula și mușețel la nivel topic. Prezența unei ITS concomitente implică o terapie antimicrobiană etiotropică, adică controlul agentului patogen.

De exemplu, pentru uretrita chlamydială se prescriu doxiciclină, azitromicină. Prescrierea unei terapii antimicrobiene trebuie să fie făcută numai de către un medic. În timpul terapiei, este important să evitați alimentele picante și sărate și să beți multe lichide.

Cum puteți recunoaște această infecție? Principalele manifestări ale bolii

Există trei forme de boală inflamatorie, acută, toridă și cronică. Atunci când se detectează uretrita la femei, tratamentul trebuie început cât mai devreme posibil pentru a minimiza riscul de complicații. În funcție de etiologia procesului inflamator, următoarele simptome pot fi prezente în tabloul clinic.

Printre acestea se numără secreția uretrală, mucoasă la început, apoi purulentă, înroșirea labiilor uretrale și îngroșarea tractului urinar, care poate fi simțită la palpare. De asemenea, apare durerea, arsură la urinare, mai ales la începutul actului, când urina care trece întinde uretra.

De asemenea, o femeie poate simți umflături ale mucoasei tractului urinar. Dacă este afectat canalul uretral posterior, tabloul clinic este ușor diferit. Astfel, cantitatea de secreție purulentă este redusă, frecvența urinării este crescută și uneori se găsește sânge în urină.

Diagnosticul diferențial al inflamației uretrale. Testele necesare

Multe boli ale tractului urinar au simptome similare, dar tacticile lor de tratament sunt diferite. Prin urmare, este important să se facă distincția între uretrite și alte procese patologice care afectează uretra.

Diagnosticul se face adesea pe baza unui istoric al actului sexual și a examenului microscopic al secrețiilor uretrale. Pe lângă agenții infecțioși, se detectează și alte elemente celulare pentru a determina etiologia și patogeneza bolii.

Testele bacteriologice și diagnosticul PCR fac întotdeauna parte din diagnosticul unor afecțiuni de uretră la femei. În unele cazuri se poate utiliza uretroscopia, examinarea atentă a uretrei cu un uretoscop, dar numai dacă nu există semne de inflamație acută. Pentru un diagnostic de actualitate, o probă de urină cu mai multe etape este deosebit de importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`