Prima pagină » Actualitate » Afecțiunea care a ucis 64 de români ocolește Iașul! A fost înregistrat doar un caz în ultimele câteva săptămâni
Afecțiunea care a ucis 64 de români ocolește Iașul! A fost înregistrat doar un caz în ultimele câteva săptămâni

Afecțiunea care a ucis 64 de români ocolește Iașul! A fost înregistrat doar un caz în ultimele câteva săptămâni

14 apr. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Veste bună! Rujeola a uitat Iașul! A fost confirmat singurul caz în ultimele câteva săptămâni. Conform datelor emise de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Iașul se află în coada listei la numărul de cazuri de rujeolă. La nivel național, în perioada 6-10 aprilie, au fost raportate 55 de cazuri confirmate de rujeolă, în șapte județe, cel mai afectat fiind Satu Mare, unde au fost înregistrate 29 de cazuri. În ordine descrescătoare urmează Suceava, cu 15 cazuri și Brașov, cu 7.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la această dată este de 19.756, din care 64 de decese. Reamintim faptul că incidența bolii este mai mare la grupa de vârstă doi-nouă ani. Pentru a preveni rujeola și efectele sale, medicii ieșeni recomandă părinților să vaccineze la timp copiii. Eficacitatea vaccinării este de aproximativ 93 la sută în cazul unei singure doze și de aproximativ 97 la sută în cazul administrării a două doze. Persoanele care nu sunt vaccinate împotriva virusului rujeolic au 90 la sută șanse de a se îmbolnăvi în urma contactului cu o persoană infectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`