Prima pagină » Local » Afaceristul Ștefan Bodoga mai semnează un contract cu Primăria Iași! Firma agreată de ani de zile de municipalitate va încasa peste 49.000 de euro

Afaceristul Ștefan Bodoga mai semnează un contract cu Primăria Iași! Firma agreată de ani de zile de municipalitate va încasa peste 49.000 de euro

04 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Afaceristul Ștefan Bodoga mai semnează un contract cu Primăria Iași. Acesta l-a primit prin încredințare directă, fără organizarea unei proceduri de licitație

Municipalitatea ieșeană a semnat recent cu firma Software Design Solution SRL un contract în valoare de peste 49.000 de euro pentru serviciile de expertiză tehnică și proiectare clădiri verzi, privind reabilitarea Liceului „Miron Costin” din Iași. Societatea este administrată de Ștefan Bodoga.

Afaceristul Ștefan Bodoga mai semnează un contract cu Primăria Iași. Pleașcă de peste 49.000 de euro

Primăria Municipiului Iași a mai dat pe tavă un contract afaceristului Ștefan Bodoga. Concret, firma Software Design Solution SRL a primit prin încredințare directă proiectul privind „Expertiza tehnică și proiectare școli verzi – reabilitare energetică Liceul «Miron Costin» din Iași”. Valoarea contractului primit fără procedură de licitație, prin achiziție directă, este în valoare de 205.000 de lei, fără TVA, 243.950 de lei cu TVA, adică aproximativ 49.027 de euro cu TVA. Astfel, firma afaceristului va trebui să realizeze expertiza tehnică și proiectarea privind reabilitarea Liceului „Miron Costin” din Iași.

„Terenul pe care se află clădirea Liceului Teoretic «Miron Costin» are o suprafață de 10.482 metri pătrați și face parte din intravilanul municipiului Iași și este în proprietatea UAT Iași, conform cărții funciare nr. 146820. Realizarea investiției are drept scop creșterea calității actului didactic prin extinderea corpului școală a Liceului Teoretic «Miron Costin» din Iași, clădire cu regim de înălțime S+P+2E. Extinderea va avea regimul de înălțime identic cu cel existent. Corpul de clădire propus va comunica direct funcțional cu spațiile interioare ale clădirii existente pe care practic o extinde, asigurând totodată rezolvarea unor deficiențe existente în prezent, privind accesul persoanelor cu dizabilități la toate nivelurile clădirii în ansamblul său, precum și echiparea cu grupuri sanitare destinate persoanelor cu dizabilități”, se arată în caietul de sarcini.

Menționăm că societatea Software Design Solution SRL a fost înființată în anul 2017, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 3.991.876 de lei, un profit net de 2.855.884 de lei și datorii în valoare de 980.448 de lei.

Este important de știut că afaceristul este cunoscut ca fiind un apropiat al PNL și unul dintre cei care primesc pe tavă contracte în Primăria Iași. Societățile controlate de acesta sunt agreate de municipalitate de ani de zile.

Primăria Iași a contractat prin achiziție directă expertiza tehnică și studiul de fezabilitate și pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Municipalitatea ieșeană a mai încredințat un contract prin achiziție directă și firmei Pencraft SRL. Aceasta este administrată de Lucian Constantin Dima. Societatea va primi pentru serviciile de expertiză tehnică și elaborare studiu de fezabilitate, pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, un contract care are o valoare de 230.000 de lei, fără TVA, adică aproximativ 46.223,72 euro, fără TVA, 55.006 euro cu TVA inclus.

Firma Pencraft SRL a fost înființată în anul 2006 și se ocupă cu „activități de consultanță pentru afaceri și management”. Societatea a înregistrat în anul 2023 o cifră de afaceri de 8.734.439 de lei, un profit net de 2.886.943 de lei și datorii de 3.056.172 de lei.

Afaceristul Ștefan Bodoga a mai semnat un contract cu Primăria Iași. Valoarea acestuia depășește 49.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`