Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul Ovidiu Petrache lovește din nou, după ce a vândut terenuri în Bucium unei fețe bisericești! Mai multe suprafețe erau, de fapt, în proprietatea Statului. Pastorul Onisim Lehaci: „Efectiv m-a fraierit, este un escroc” – FOTO

Afaceristul Ovidiu Petrache lovește din nou, după ce a vândut terenuri în Bucium unei fețe bisericești! Mai multe suprafețe erau, de fapt, în proprietatea Statului. Pastorul Onisim Lehaci: „Efectiv m-a fraierit, este un escroc” – FOTO

05 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un pastor din Iași acuză că a fost înșelat de afaceristul Ovidiu Petrache, furnizorul principal de gazon la Primăria Iași. Și-a dat seama că a cumpărat un teren în Bucium, dar o parte se află în proprietatea Statului. Și reprezentanții ANIF au confirmat că terenul nu este privat

Afaceristul Ovidiu Petrache, patronul firmei Rulouri de Gazon SRL, principalul furnizor de gazon la Primăria Iași, este implicat într-un nou scandal. Asta după ce a vândut mai multe suprafețe de teren din zona Bucium, strada Gr.T. Popa. Totul a început în 2017, când a găsit un cumpărător pentru o suprafață de teren de 791 de metri pătrați. A cerut 25 de euro pe metru pătrat. A primit un total de 22.385 de euro pentru că a fost inclusă și o cale de acces. Cumpărător a fost Onisim Lehaci, un pastor din Iași. Recent, cumpărătorul de bună credință a început să umble prin instituții, ca să obțină toate avizele necesare pentru eliberarea autorizației de construire. Voia să construiască o locuință individuală. Totul a ieșit la iveală în momentul în care a ajuns la Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Iași.

„În 2017 am cumpărat terenul de la domnul Petrache. Recent, am umblat după avize pentru autorizația de construire. Și în timp ce lucram pentru autorizație, când m-am dus la ANIF, nu mi-au dat avizul. Când am întrebat de ce nu primesc avizul, mi s-a spus că o bucată din terenul pe care l-am cumpărat se află de fapt în proprietatea Statului. Eu când am cumpărat, acea bucată apărea că ar fi vie nobilă, dar în actele ANIF apărea că este un canal ce aparține instituției. Asta înseamnă 154 de metri pătrați, bucată de teren pe care i-am plătit-o domnului Petrache”, a arătat Onisim Lehaci.

Ovidiu Petrache a refuzat orice înțelegere amiabilă

Acum, Onisim Lehaci încearcă să recupereze banii de la Ovidiu Petrache, ultimul refuzând în continuare orice confruntare. Acum, în zona Bucium, un metru pătrat se vinde și cu 80 de euro.

„De fapt, i-am plătit degeaba acel teren. Când am vorbit cu domnul Petrache, mi-a spus că nu-l interesează, pentru că așa l-a luat și el. Cum s-a putut trece în contract acea suprafață, deși era în proprietatea Statului? Efectiv m-a fraierit, este un escroc. Pare o acțiune cu premeditare, cu complicitatea notarului și cadastriștilor. Îl voi acționa în instanță pe domnul Petrache”, a mai spus Onisim Lehaci.

Apelat telefonic, Ovidiu Petrache nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere. Afaceristul a fost implicat într-un scandal și în comuna Dumești, județul Iași, unde a încercat să prelungească fraudulos un contract de arendă.

Șeful ANIF a confirmat realitatea din teren

Contactat de reporterii „BZI”, Horea Șerban, director ANIF Iași, a precizat că, într-adevăr, nu a fost avizat proiectul lui Onisim Lehaci, pentru că în zonă se află un canal de colectare a apelor pe domeniul public. Astfel, suprafața respectivă nu avea cum să apară în proprietatea solicitantului.

„Nu putem soluționa pentru că sunt neconcordanțe acolo. Noi avem lucrări acolo, apare și pe extrasul de carte funciară acel canal. Se află în domeniul public al Statului. Canalul este pentru combaterea eroziunii solului, de colectare a apelor din zona respectivă”, a declarat Horea Șerban, director ANIF Iași.

Totodată, păgubitul a formulat și o plângere penală la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași. În situația lui Onisim Lehaci se află mai multe familii care au cumpărat terenuri de la Ovidiu Petrache.

Ovidiu Petrache a luat banii în avans, dar nu a semnat contractele

Patronul de la Rulouri de Gazon SRL a fost implicat în alt scandal, de data asta legat de un teren de 5 hectare, tot din zona Bucium. În 2017, Ovidiu Petrache vinde două suprafețe de teren, a câte 400 de metri pătrați, către frații Petru și Gheorghiță Filipciuc, din municipiul Pașcani. Pentru cele două suprafețe, proprietarul a primit suma de 32.550 de euro, în baza unui antecontract. Anii au trecut, iar Petrache nu voia să finalizeze actele. Asta, pentru că și-ar fi dat seama că prețul terenurilor a crescut semnificativ de la 30 de euro la 60 de euro/mp, sau chiar mai mult. Văzând că Petrache nu finalizează tranzacția, cumpărătorii au cerut returnarea banilor, dar acesta a refuzat.

Ulterior, frații Filipciuc au apelat la instanță, moment în care afaceristul a început să se gândească de două ori. Astfel, recent, Ovidiu Petrache s-a hotărât să returneze suma de 32.550 de euro, informație confirmată de avocatul reclamanților. Problema din Bucium a fost relatată și cu alte ocazii în cotidianul „BZI”. Clienții lui Ovidiu Petrache au primit promisiunea că vor avea utilități în zonă, dar nici acum nu beneficiază de curent electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024