Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul Michael Nseir a renunțat la lupta cu Primăria Iași! A vrut un certificat de urbanism pentru un bloc în Bucium

Afaceristul Michael Nseir a renunțat la lupta cu Primăria Iași! A vrut un certificat de urbanism pentru un bloc în Bucium

08 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Primăria Iași a fost acționată în instanță pentru că nu a eliberat un certificat de urbanism solicitat de milionarul sirian Michael Nseir. A făcut vâlvă la Tribunalul Iași, dar afaceristul s-a răzgândit fără să ofere explicații

Milionarul sirian Michael Nseir nu mai vrea să lupte cu funcționarii din Primăria Iași. În toamna anului 2021, afaceristul s-a arătat nemulțumit pentru că instituția nu a eliberat un certificat de urbanism. În 2018, Michael Nseir a cumpărat de la Mioara Nistor și Ștefan Nistor o suprafață de teren pe strada Fermei, nr. 20A, în zona Bucium. Pentru terenul respectiv, foștii proprietari au obținut autorizație de construire în luna aprilie 2017.

Autorizația prevedea construirea unui număr de două blocuri de locuințe colective mici, cu câte 9 apartamente pe fiecare imobil, fiecare cu regim de înălțime de S+P+2E. După, afaceristul s-a apucat de construit, dar avea termen de finalizare până în luna aprilie 2021. Investiția a fost realizată prin intermediul societății My Plast Investments SRL, unde Michael Nseir este unic asociat. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Afaceristul Michael Nseir a vrut de la Primăria Iași certificat pentru al treilea etaj

Milionarul avea nevoie de certificatul de urbanism ca să continue investiția. Voia să construiască și al treilea etaj, motiv pentru care în luna iunie 2021 a depus o cerere la Primăria Iași pentru eliberarea certificatului. Acest lucru nu s-a întâmplat, fără vreo explicație din partea Instituției Arhitectului Șef. De aceea, Michale Nseir a depus o acțiune în instanță prin care obligă municipalitatea să elibereze certificatul. La vremea respectivă, afaceristul s-a arătat destul de pornit împotriva Primăriei Iași. A declarat că a pierdut și 600.000 de euro cu proiectul din Bucium.

A invocat faptul că în alte orașe civilizate din țară, certificatele de urbanism sunt eliberate on-line chiar și în 24 de ore. Ba mai mult, invita și alți dezvoltatori imobiliari să se revolte. Conform legii, Primăria Iași trebuie să elibereze un certificat în termen de cel mult 15 zile. Sunt situații în care întârzierile sunt de peste 3 luni.

Sirianul și-a schimbat părerea încă de la începutul procesului

După înregistrarea dosarului la Tribunalul Iași, Michael Nseir a luat o decizie surprinzătoare. Nu a vrut să se mai judece cu municipalitatea, așa că, recent, magistrații au hotărât să respingă cererea de chemare în judecată. Contactat telefonic, Michale Nseir nu a oferit prea multe detalii despre motivele care l-au convins să renunțe la procesul cu Primăria Iași.

”Nu am primit nimic (despre certificatul de urbanism -n.r.). Nu mai are rost să merg mai departe. Nu mai vreau nimic. Eu acum sunt plecat din țară”, a spus afaceristul.

Chiar și reprezentanții Primăriei Iași au confirmat că pe numele societății My Plast Investments SRL nu a fost eliberat un certificat de urbanism.

Michael Nseir deține o suprafață importantă în zona industrială

Cele mai importante active deținute de Michael Nseir sunt amplasate pe Calea Chișinăului, pe locul fostei fabrici de mase plastice Moldoplast, cumpărată de sirian pe un preț derizoriu. După închiderea activității, afaceristul a început să încaseze sume importante din închirierea spațiilor, numai terenul vizat având o suprafață de 9,2 hectare. Activitatea de producție este încă prezentă pe societatea My Plast Investments SRL, care a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 18,7 milioane lei, profit de 3,5 milioane lei, datorii de 9,3 milioane lei, cu un număr de 58 de angajați.

Afaceristul mai are calitatea de asociat unic în societatea Iași Conf SA, care se ocupă tot cu închirierea spațiilor. Rămâne de văzut care va fi relația lui Michael Nseir cu Primăria Iași în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`