Prima pagină » Local » Afaceristul Lucian Grecu a primit autorizație de construire pentru două blocuri cu 11 etaje pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina – FOTO
Afaceristul Lucian Grecu a primit autorizație de construire pentru două blocuri cu 11 etaje pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina - FOTO

Afaceristul Lucian Grecu a primit autorizație de construire pentru două blocuri cu 11 etaje pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina – FOTO

14 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Undă verde pentru două blocuri cu 11 etaje pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina! Beneficiar este omul de afaceri Lucian Grecu, patronul Hotelului „Unirea”. Apelat telefonic, acesta nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre valoarea totală a investiției

După aproape 3 ani de la inițierea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea mai multor blocuri de locuințe colective, afaceristul Lucian Grecu, patronul Hotelului „Unirea”, din centrul Iașului, a primit și autorizația de construire. Primăria Iași a eliberat documentul în cursul lunii noiembrie 2021. Pe o suprafață de teren de 5.191 de metri pătrați, situată pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina, urmează să fie ridicate două clădiri cu regimul de înălțime 2S+P+11E, dar și un corp de clădire destinat spațiilor comerciale, cu regimul de înălțime 2S+P.

În total, aria desfășurată construită a clădirilor va fi de 18.614 metri pătrați. Vor fi amenajate 253 de apartamente, dintre care 132 cu o cameră, 110 cu două camere și 11 cu 3 camere. În ceea ce privește parcările, 171 vor fi amenajate la subsol și 100 vor fi supraterane.

„Investitorul are obligația de a înstrăina unitatea locativă numai împreună cu locul de parcare aferent și, în mod corelativ, de a proceda la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară individualizat pentru fiecare proprietate și alocarea de numere cadastrale în funcție de destinația proprietății, cu respectarea prevederilor legale privind avizarea, recepția și evidențele de cadastru și carte funciară”, se arată în autorizația de construire.

Lucian Grecu vrea un bloc cu 10 etaje și pe strada Melodiei, lângă facultățile Universității Tehnice

Totodată, patronul Hotelului „Unirea” și-a manifestat intenția pentru edificarea unui proiect imobiliar pe strada Melodiei, nr. 25, în apropierea Complexului Palas. Municipalitatea a emis în urmă cu câțiva ani autorizația de desființare a construcțiilor de pe terenul cu o suprafață de 1.321 de metri pătrați. Acolo, Lucian Grecu vrea să construiască un bloc de locuințe cu 10 etaje.
Zona menționată a fost tot timpul subiect de discuție pentru politicieni, dar și pentru locuitorii din zonă, nemulțumiți că, în cartierul de case, apar construcții înalte. Proiectul lui Grecu este înregistrat pe societatea Complex Hotelier Unirea SA. Deocamdată, proiectul nu se află într-un stadiu avansat de avizare. Afaceristul are și alte suprafețe de teren, poziționate strategic în municipiul Iași.

În zona Universității Tehnice sunt anunțate alte investiții

Totodată, Cătălin Ionuț Mihai și Vasile Daniel Mihai, patronii Hotelului „Il Primo”, de pe strada Fericirii, din municipiul Iași, în zona facultăților din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, anunță un proiect imobiliar. Recent, Primăria Iași a introdus spre consultare publică un PUZ ce aparține societății CNC Industry SRL, condusă de cei doi asociați. Chiar lângă amplasamentul hotelului menționat, de data aceasta pe strada Melodiei, cei doi afaceriști au o suprafață de teren de 750 de metri pătrați. Aici este propusă construirea unui hotel cu regimul de înălțime S+P+6E+Eth.

Indicatorii urbanistici arată un procent de ocupare a terenului de 65 la sută, plus un coeficient de utilizare a terenului de 4. Rezultă o suprafață construită de 3.000 de metri pătrați. Proiectul beneficiază de un aviz de oportunitate emis de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Cei doi vor să investească în alt hotel, în centrul Iașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024