Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul Liviu Horobeț construiește un bloc cu 12 etaje în zona Aurel Vlaicu – FOTO

Afaceristul Liviu Horobeț construiește un bloc cu 12 etaje în zona Aurel Vlaicu – FOTO

22 aug. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un bloc cu 12 etaje urmează să fie construit în zona Aurel Vlaicu. Beneficiar este afaceristul Liviu Horobeț care a administrat în trecut o firmă de transport mărfuri. Proiectul imobiliar a intrat în etapa de consultare publică

Liviu Horobeț, administratorul societății Hoffer Impex SRL, vrea să investească în imobiliare. Recent, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei clădiri cu funcțiunea de locuințe colective. Amplasamentul de 4.138 de metri pătrați este situat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 77, acolo unde afaceristul deține două clădiri ce au fost închiriate mai multor agenți economici. Conform PUZ, este propus un imobil cu regimul de înălțime 2S+P+M+12E. Procentul de ocupare a terenului este de 40 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 4. Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 16.552 de metri pătrați. Proiectul va fi suspus dezbaterii publice la sediul Primăriei Iași, pe data de 29 august 2022.

Afaceristul Liviu Horobeț construiește un bloc cu 12 etaje, după ce a luat în calcul mai multe variante

În trecut, societatea Hoffer Impex SRL se ocupa cu transportul de mărfuri. Din cauza controalelor executate de Finanțele ieșene, Liviu Horobeț a hotărât să vândă afacerea. La un moment dat, cifra de afaceri anuală a companiei era de 15 milioane de euro, multe contracte fiind încheiate cu firme din străinătate. Afaceristul de 64 de ani a declarat pentru BZI că lua în calcul să construiască o clinică medicală cu 246 de paturi pentru bolnavii de cancer care urmau să primească îngrijiri paleative. Dacă nu vor exista obiecțiuni din partea vecinilor, proiectul lui Liviu Horobeț va intra pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe ordinare de Consiliu Local.

În zona Aurel Vlaicu au fost inițiate și alte proiecte

Totodată, Daniel Adrian Stefiuc, patronul societății High Technology Delivery HTD SRL, a inițiat un PUZ pentru edificarea unui număr de două blocuri de locuințe colective, cu regimul de înălțime 3S+P+10E. Conform documentației, sunt propuși următorii indicatorii urbanistici: procente de ocupare a terenului – 35 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 3.85. Cele două imobile ar urma să aibă o suprafață desfășurată construită de 21.175 de metri pătrați. Rezultă un număr estimat de 300 de apartamente. Proiectul este propus pentru un teren de 5.500 de metri pătrați, amplasat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 78. Clădirile vor avea funcțiuni mixte: spălătorie, servicii și comerț. High Technology Delivery HTD SRL este o firmă cu obiect de activitate din domeniul curieratului. Firma are o cifră de afaceri de aproape 160.000 de lei, cu un singur angajat. Și patronul societății Giga Instal vrea să investească în zonă.

Afaceristul Liviu Horobeț construiește un bloc cu 12 etaje după ce a așteptat aproape 1 an ca proiectul să fie analizat de funcționarii Primăriei Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *