Prima pagină » Titlurile zilei » Victor Lefter, afaceristul din Primăria Iași, s-a trezit cu sechestru pe bolidul Mercedes de 90.000 euro! La 72 de ani, trăiește periculos într-un apartament cu 3 camere – FOTO

Victor Lefter, afaceristul din Primăria Iași, s-a trezit cu sechestru pe bolidul Mercedes de 90.000 euro! La 72 de ani, trăiește periculos într-un apartament cu 3 camere – FOTO

05 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Victor Lefter, în vârsta de 72 de ani, se înfruptă din două Consilii de Administrație ale Primăriei Iași. A vândut un teren valoros, dar are probleme cu banii. Recent, creditorii i-au pus sechestru pe autoturismul marca Mercedes de 90.000 euro

Probleme financiare pentru Victor Lefter, membru în Consiliile de Administrație (CA) ale mai multor societăți subordonate Primăriei Iași. În 2017, viața lui Lefter s-a schimbat după ce a vândut aproape 7.000 de metri pătrați, suprafață aflată în proprietatea Vicom SA. Terenul era vânat de dezvoltatorii imobiliari pentru că este situat pe Strada Sf. Andrei. Firma condusă de Victor Lefter a primit mai bine de 3 milioane de euro. Pentru că avea cele mai multe acțiuni, a încasat aproape 1 milion de euro. Surse din anturajul afaceristului arată că bărbatul nu o duce foarte bine, pentru că din banii încasați a făcut o serie de investiții păguboase.

”Din banii ăia i-a cumpărat fetei o casă în Germania și un apartament pentru băiatul mutat la Nisa (Franța). El acum stă în apartamentul de pe Aleea Rozelor, lângă restaurantul «Odeon»”, spun apropiați ai lui Victor Lefter.

Chiar și așa, afaceristul mai are o speranță cu indemnizațiile din CA-uri. Conform ultimei declarații de avere depusă în luna iunie 2021, Victor Lefter a încasat anual suma de 20.796 de lei de la Termoservice SA și 67.640 de lei de la Servicii Publice Iași (SPI) SA. Din 2019 a primit cele două mandate ce expiră în 2023. Mai are și o pensie anuală de 36.000 de lei. Doar din aceste venituri Victor Lefter încasează pe lună puțin peste 10.000 de lei. Și Adrian Coca, fostul director de la compania Totalgaz Industrie, s-a trezit cu bunurile scoase la vânzare de executorii judecătorești.

Afaceristul din Primăria Iași s-a trezit cu sechestru pe bolidul Mercedes din cauza datoriilor

Problemele pentru Victor Lefter s-au acutizat în momentul în care nu a achitat cheltuielile de reprezentare către avocatul Nicolaie Radu Botezatu. Onorariul era de 10.000 de euro, dar Victor Lefter nu a achitat. Avocatul a cerut ajutorul executorului judecătoresc Ciprian Sîrbu, care a instituit sechestru administrativ la finalul anului 2021. În urmă cu 3 săptămâni sechestrul a fost pus în aplicare. Astfel, a fost ridicat cu platforma un bolid marca Mercedes GLE 240, cumpărat cu 90.000 de euro în urmă cu 4 ani. Autoturismul achiziționat în 2018 a fost ridicat chiar din fața blocului de pe Aleea Rozelor, unde locuiește într-un apartament cu 3 camere.

Disperat, la 5 zile de la sechestru, Victor Lefter a făcut rost de bani ca să rămână în posesia bolidului. La finalul lunii martie 2022 a achitat, după ce a apelat la ajutorul unei cunoștințe din străinătate. A trebuit să plătească și cheltuieli de executare de 6.572 de lei. Pe numele lui Victor Lefter au fost deschise și dosare penale în cazul unei promisiuni de vânzare a unei proprietăți de pe Șoseaua Bucium.

Victor Lefter stă toată ziua într-un birou de pe Strada Sf. Petru Movilă

Afaceristul Victor Lefter își petrece ziua la birourile societății Recons SA, unde deține o treime din acțiuni. Pe Strada Petru Movilă, societatea deține câteva spații ce au fost închiriate unor service-uri auto, depozite și o firmă de coroane de flori. În spațiile firmei funcționa și un bar, dar activitatea a fost suspendată. Contactat de reporterii BZI, Vasile Lefter a precizat că putea să-i facă plângere penală avocatului Botezatu, care l-a executat silit, dar fără să ofere un motiv plauzibil.

”E treaba mea, greșeala mea. Am achitat. Puteam să-i fac dosar penal dacă voiam (despre avocat-n.r.). Este treaba mea…”, a transmis Victor Lefter reporterilor BZI.

Afaceristul din Primăria Iași s-a trezit cu sechestru pe bolidul Mercedes de 90.000 euro, dar riscă ca scenariul să se repete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *