Prima pagină » Local » Afaceristul de la Sedcom Libris a bătut palma cu preoteasa de la Ciortești. Cât va cheltui primăria pentru tipărirea unei monografii – FOTO

Afaceristul de la Sedcom Libris a bătut palma cu preoteasa de la Ciortești. Cât va cheltui primăria pentru tipărirea unei monografii – FOTO

27 iun. 2023, 02:00, 2 ,
Sorin Pavelescu, în Local

Primăria comunei Ciortești va plăti nu mai puțin de 23.809 lei, fără TVA, pentru serviciile de redactare și tipărire a monografiei comunei în conturile lui Radu Petru, patronul tipografiei Sedcom Libris SRL. Oferta acestuia a fost acceptată recent pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Ultima lucrare de acest fel a fost realizată acum 12 ani de către fostul primar, Gheorghe Gurzun.

Afaceristul de la Sedcom Libris a bătut palma cu preoteasa de la Ciortești

Radu Petru, patronul tipografiei Sedcom Libris, a bătut palma cu preoteasa de la Ciortești pentru serviciile de redactare și tipărire a monografiei comunei ieșene. Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), primăria a inițiat licitația prin procedură directă, pe data de 12 iunie 2023, zi în care a și acceptat oferta depusă de firma SC Sedcom Libris SA. Contractul are o valoare de 23.809 lei, fără TVA, pentru 100 de bucăți.

Potrivit detaliilor publicate, ediția va fi una de foarte bună calitate, având coperți din piele ecologică. În contract sunt prevăzute și serviciile de redactare și corectură a textului, dar și traducerea lucrării în limba engleză.

Alina Apostol, primarul comunei Ciortești, a transmis faptul că noua ediție va fi una aniversară ce va fi lansată cu ocazia evenimentului „Colinele Ciorteștilor” din 19 și 20 august. Monografia comunei va fi una revizuită.

„Motivul pentru care am decis să facem monografia comunei Ciortești este faptul că împlinim 600 de ani de atestare documentară, este o ediție aniversară, o reactualizare și o revizuire a ediției pe care deja o avem publicată acum 12 ani. Aceasta va include și ultimii 12 ani din viața comunității, și o parte de istorie care nu a fost inclusă în monografie, în legătură cu boierii comunității noastre.

Sunt o tipografie de renume, le-am cerut o ofertă. Prețul include nu doar tipărirea, prețul include grafica, aranjarea, traducerea parțială în limba engleză, va fi bilingvă, iar coperțile vor fi din piele ecologică. Va fi o ediție aniversară pe care noi vrem să o oferim cadou și oficialităților când participăm la eveniment. Ne dorim să fie o carte album. Festivalul «Colinele Ciorteștilor» va avea loc în perioada 19 august – 20 august”, a declarat Alina Apostol, primarul comunei ieșene Ciortești.

Sedcom Libris, cifră de afaceri de zeci de milioane de lei

Firma afaceristului Radu Petru a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 13,502 milioane de lei și un profit net de 771.441 de lei. Firma are 68 de angajați.

În trecut, numele afaceristului Radu Petru a apărut într-un scandal de proporții. Mai exact, în anul 2007, Corneliu Spirescu a fost sechestrat și bătut în propria casă. Acesta ar fi fost obligat să semneze un antecontract prin care promitea să vândă o suprafață de 1.000 de metri pătrați către Radu Petru, patronul tipografiei Sedcom Libris.

Mai mult, antecontractul încheiat între Radu Petru și Corneliu Spirescu avea ca obiect o suprafață de 1.000 de metri pătrați în Bucium, care îi era promisă la vânzare directorului de la Sedcom Libris SA la un preț redus, de doar 55.000 de euro. În condițiile în care specialiștii imobiliari de la acea vreme au apreciat că un metru pătrat în zona ar fi costat în jur de 250-300 de euro, prețul real al tranzacției ar fi fost de cel puțin un sfert de milion de euro.

Recent, potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice, patronul de la Sedcom Libris a bătut palma cu preoteasa de la Ciortești pentru contractul privind tipărirea a 100 de monografii ale comunei Ciortești. Ediția va fi una revizuită ce va fi oferită în dar oficialităților care vor lua parte la evenimentele de ziua comunei.

Comentarii
  • 🤦🏼‍♂️

    Sper ca s-a spalat bine pe maini dupa ce a batut palma cu preoteasa… spurcate maini mai are, de gura nici nu poate fi vorba

  • Bleah. Fata asta e mai determinata ca Elena Ceausescu. Daca prima monografie a fost la nivelul unui ghiveci, la a doua editie ghiveciul va fi reincalzit si ambalat in piele cusuta cu fir de aur. Apoi va fi sfintita. Auzi ultimii 12 ani ai comunei lipseau din prima, de fapt lipseau boierii sau ciocoii cei noi Apoi, nu stiam ca comuna are 600 de ani vechime. Dar cred ca am vazut intr-un letopiset vorbindu-se de Comuna Ciortesti, probabil am uitat intre timp. Costel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *