Afaceristul Daniel Panaite s-a asociat în cadrul unui proiect imobiliar ce ar urma să fie dezvoltat în zona Bucium. Avizul stă în pixul arhitecților, membri în comisia de urbanism constituită la nivelul Primăriei Iași. Conform PUZ, ar urma să fie construite două blocuri cu 6 etaje
Daniel Panaite, patronul Agroindustriala Bucium, anunță noi mișcări în piața imobiliară. Recent, a inițiat un proiect imobiliar de locuințe colective pe șoseaua Bucium, nr. 57, unde deține o suprafață de teren de 3.000 de metri pătrați. În afacere a intrat și Răzvan Florin Tudose, cu o suprafață de 918 metri pătrați, menită să întregească proiectul. Bărbatul deține societatea Multimarket Bucium SRL, care a generat în 2020 o cifră de afaceri de 7,8 milioane de lei, obținută din vânzarea de apartamente. Mai are calitatea de asociat în firmele Multiconstruct Partener SRL și Multiconstruct Bucium SRL.
Revenind la proiect, arhitecții vor analiza proiectul celor doi asociați în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). În imediata vecinătate a terenurilor sunt ridicate locuințe colective cu 6 etaje, ceea ce ar permite investitorilor să aleagă o soluție asemănătoare. În perioada următoare, arhitecții vor stabili dacă proiectul este oportun. Contactat telefonic, Daniel Panaite a precizat că nu cunoaște detalii despre proiect, pentru că nu s-ar ocupa personal, deși este inițiat prin societatea Moldotrans Auto, firmă pe care o patronează. Vizibil iritat a fost Florin Tudose, când a fost întrebat despre investiția din Bucium.
„Voi vedea când ajunge la autorizare. Vă rog să nu mă mai sunați. Nu mă ocup eu”, a spus Florin Tudose.
Proiectul celor doi asociați a fost respins anterior. Asta, pentru că doreau două blocuri cu 6 etaje, ce erau destul de apropiate, conform schițelor prezentate.
Daniel Panaite a vrut o clădire de birouri în aceeași zonă
Totodată, afaceristul Daniel Panaite a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pe șoseaua Bucium, nr.53, pentru construirea unei clădiri de birouri. Pe o suprafață de 2.649 de metri pătrați, construcția era prevăzută cu un regim de înălțime de 2S + P + 6E. Documentația arăta că imobilul nu va depăși înălțimea de 21 de metri și că procentul de ocupare a terenului nu va fi mai mare de 50 la sută. Deocamdată, proiectul nu se află într-un stadiu avansat.
Mai mult, la începutul anului 2021, Daniel Panaite a declarat pentru „BZI” că a renunțat la investiție, din cauza blocajului imobiliar. Omul de afaceri a obținut cifre importante prin societățile pe care le controlează. Astfel, în 2020, Agroindustriala Bucium SA a înregistrat o cifră de afaceri de 14,7 milioane de lei, profit de 1 milion de lei, cu un număr de 52 de angajați. În ceea ce privește situația financiară a societății Bucium Tours SRL, prin care s-au inițiat mai multe proiecte imobiliare, anul trecut a înregistrat încasări de 18,8 milioane de lei, profit de 8,1 milioane de lei. În ceea ce privește compania Moldotrans Auto SA, dealer autorizat Seat, a declarat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei, cu profit de 1,2 milioane lei. De precizat că Daniel Panaite a spus că mută afacerea cu vinuri în comuna Răducăneni, unde a anunțat înființarea unui nou combinat.
Primăria Iași a autorizat blocuri de locuințe cu 10 etaje
În timp ce unii investitori așteaptă avizarea proiectelor, alții deja au primit autorizațiile de construire eliberate de Primăria Iași. Este și cazul societății Sun Residence SRL, ce deține 22.355 de metri pătrați pe strada Sergent Grigore Ioan, nr.20, pe amplasamentul societății Comat. În primă fază vor fi construite două corpuri de clădiri cu locuințe colective. Regimul de înălțime va fi de 2S+P+M (mezanin)+10E+Eth. În total, vor fi amenajate 180 de locuri de parcare, din care 60 cu o cameră și 120 cu două camere.
Proiectul prevede 201 locuri de parcare din care 184 în subteran. Sun Residence SRL, cu sediul social în sat Butea, județul Iași, este deținută de Mihai Ioan Mai și Daniel Mihai. În 2020, firma cu obiect de activitate „dezvoltare imobiliară” a înregistrat o cifră de afaceri de 11,7 milioane lei, profit de 2,3 milioane lei, datorii de 40,4 milioane lei, aprope 8 milioane de euro, cu un număr de 25 angajați. Terenul a fost cumpărat de la Comat SA, după ce Consiliul Local a avizat proiectul.