Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul Cristian Stanciu trebuie dat afară din PSD Iași! Marcel Ciolacu: „Dacă este incompatibil, nu va mai fi pe listele Partidului Social Democrat”

Afaceristul Cristian Stanciu trebuie dat afară din PSD Iași! Marcel Ciolacu: „Dacă este incompatibil, nu va mai fi pe listele Partidului Social Democrat”

15 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Afaceristul Cristian Stanciu trebuie dat afară din PSD. Liderul organizației politice nu va accepta pe liste persoane declarate incompatibile de Administrația Națională de Integritate

În cursul zilei de ieri, 14 octombrie 2024, liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut o vizită pe șantierul unde va fi construit Spitalul Regional de Urgență din Iași. Acesta a transmis faptul că afaceristul și consilierul județean PSD Cristian Stanciu nu va mai fi pe listele pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare de anul acesta.

Afaceristul Cristian Stanciu trebuie dat afară din PSD! Declarat incompatibil de ANI, acesta va pierde locul pe listele pentru Camera Deputaților

Prezenți la eveniment, reporterii BZI l-au întrebat pe liderul PSD Marcel Ciolacu de ce a permis ca pe listele pentru Camera Deputaților, pe poziția 4, să fie Cristian Stanciu, un controversat afacerist, cercetat pentru diplomele false de la Fundația Ecologică Green, pe care o deține, dar și mai important, declarat incompatibil de ANI. Concret, acesta s-a aflat în incompatibilitate timp de 3 ani, perioadă în care a ocupat atât funcția de consilier județean, cât și pe cea de manager al Fundației Ecologice Green. Din această postură, nu ar fi trebuit să încheie contracte cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, care se află în subordinea Consiliului Județean Iași, nici să fie membru în Consiliul de Administrație al unității medicale. Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis faptul că va verifica situația, iar în acest context, Cristian Stanciu nu va mai fi pe listele pentru alegerile parlamentare.

„Pe cine? Îmi cer scuze, îl am aici pe domnul președinte de organizație (n.r. – Bogdan Cojocaru). Nu cunosc detaliile, iertați-mă, sunt sute. Nu am venit totuși să mă luați la tăvăleală când nu e cazul. Domnul Stanciu, dacă este incompatibil, nu sunt procuror, eu sunt președintele Partidului, nu stau să îi urmăresc. Este o echipă tehnică care urmărește. Ce vă spun cu certitudine, mâine (marți, 15 octombrie 2024) am un Consiliu Politic Național și vă anunț oficial: o să cer colegilor mei ca niciun candidat, pe listele Partidului Social Democrat, să nu fie dacă este trimis în judecată. Nu, dacă are o sentință în prima instanță. Și veți vedea că niciun candidat, pe listele PSD, nu va fi dacă este trimis în judecată, într-o cauză penală”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Însă Marcel Ciolacu a mințit ieșenii. Nu va exista nicio verificare ținând cont de faptul că astazi, 15 octombrie 2024, PSD Iași va depune listele cu canditați la BEJ. Încă o dată se dovedește faptul ca Marcel Ciolacu tratează ieșenii cu dezinteres, mințindu-i cu promisiuni. Este dovada incontestabilă a faptului că pe liderul PSD nu îl interesează dosarele penale și incompatibilitățile membrilor organizației politice pe care o conduce.

Cristian Stanciu a profitat de influența şi funcţiile sale pentru a atrage foloase pentru FEG

Cristian Stanciu a profitat de funcția de consilier județean pentru a-și impune influența și a obține foloase materiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Mai mult, în perioada în care se afla în incompatibilitate, Cristian Stanciu era și vicepreședintele PSD Iași, dar și liderul de grup al consilierilor județeni social-democrați.

Concret, potrivit legilor în vigoare, Cristian Stanciu, care ocupă și funcția de manager al Fundației Ecologice Green, ar fi trebuit să evite încheierea oricăror contracte cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași sau să facă parte din Consiliul de Administrație al acestei unități medicale, dat fiind că aceasta se află în subordinea Consiliului Județean Iași. Folosindu-și influența, Cristian Stanciu a introdus cursanții în spital, oferindu-le stagii de practică gratuite, ceea ce a creat un prejudiciu statului.

 

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2018 – 27 ianuarie 2021, întrucât a exercitat simultan funcția de membru titular (reprezentant al CJ Iași) în cadrul Consiliului de administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași și funcția de membru în organul de conducere al unui partid politic, respectiv cea de vicepreședinte. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 187, alin. (1) și alin. (13) și art. 178, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 95/2006”, se arată în textul publicat pe data de 20 februarie 2024, pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Cristian Stanciu nu ar trebui să mai ocupe nicio funcție publică. Acesta trebuie eliminat de pe listele pentru Camera Deputaților

Potrivit informațiilor transmise de către reprezentanții ANI, într-un răspuns pentru cotidianul BZI, Cristian Stanciu trebuie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică.

„Prin raportul de evaluare s-a constatat că domnul Stanciu Cristian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2018 – 27 ianuarie 2021, întrucât a exercitat simultan funcția de membru titular (reprezentant al CJ Iași) în cadrul Consiliului de administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași și funcția de membru în organul de conducere al unui partid politic, respectiv cea de vicepreședinte. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 187, alin. (1) și alin. (13) și art. 178, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 95/2006. Menționăm că după rămânerea definitivă a raportului de evaluare urmează ca autoritatea competentă să aplice sancțiunile disciplinare prevăzute de lege, potrivit reglementării aplicabile funcției respective (membru titular în cadrul Consiliului de administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași), iar persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate urmează să fie decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, ce face obiectul prevederilor Legii nr. 176/2010, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării/destituirii din funcţia respectivă”, au transmis reprezentanții ANI.

Mai mult, este cunoscut faptul că, de peste 20 de ani, Primăria Iași a pus la dispoziția lui Cristian Stanciu imobile amplasate în zone centrale din oraș, pentru care afaceristul plătește chirii foarte mici. Sub paravanul fundației, Cristian Stanciu desfășoară activități comerciale care îi generează venituri de milioane de euro.

De ani de zile, consilierul județean PSD Cristian Stanciu a fost protejat de Primăria Iași. Cu ajutorul Fundației Ecologice Green (FEG), acesta a căpușat mai multe spații comerciale aflate în proprietatea municipalității ieșene, situate în zone ultracentrale. Cristian Stanciu a folosit ca paravan FEG pentru a beneficia de chirii preferențiale, ridicol de mici, chiar și spațiile primite cu titlu gratuit, de care s-a folosit, pentru a-și umple conturile. FEG are grădinițe, școli, postliceală, în care ia taxă școlară mare. Cristian Stanciu nu ajută societatea, el face bani.

Astfel, acesta nu are ce căuta în funcții publice și nici nu ar trebui să mai fie prezent pe listele pentru alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaților. Cristian Stanciu trebuie dat afară din PSD.

Marcel Ciolacu îl întreabă pe președintele PSD Iași de dosarul de integritate a lui Cristian Stanciu din anul 2024. Președintele Bogdan Cojocaru îl minte pe Marcel Ciolacu, spunând că este o problema mai veche, dar sentința dată de ANI este din anul 2024. Este „veche” de 5 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`