Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul Cristian Stanciu nu plătește pentru imobilele ocupate de școala postliceală. Liberalii condamnă chiria luată de Primăria Iași pentru spațiile din oraș! Consilierul PNL Daniel Juravle: „Cât prestigiu aduce FEG?”

Afaceristul Cristian Stanciu nu plătește pentru imobilele ocupate de școala postliceală. Liberalii condamnă chiria luată de Primăria Iași pentru spațiile din oraș! Consilierul PNL Daniel Juravle: „Cât prestigiu aduce FEG?”

01 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Liberalii vor să verifice afacerile consilierului județean PSD Cristian Stanciu. Asta, după ce au constatat că afaceristul ocupă spațiile Primăriei, fără să plătească o chirie corectă. O comisie va analiza modul în care au fost atribuite spațiile Primăriei

Afacerile consilierului județean PSD Cristian Stanciu, condamnate de membrii PNL din Consiliu Local. În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local de ieri, liberalul Daniel Juravle a cerut executivului să lămurească situația imobilelor ocupate de Cristian Stanciu, prin Fundația Ecologică Green Education. De precizat că afaceristul organizează activități specifice școlilor postliceale în clădiri pentru care plătește sume modice sau chiar nimic. Sub umbrela unei activități de fundație, Cristian Stanciu încasează venituri considerabile din școlarizarea cursanților.

„Rog să fie convocată cât mai repede de către Direcția de Exploatare Patrimoniu comisia ONG, pentru că dorim să știm care este situația spațiilor școlii postliceale FEG de pe Ștefan cel Mare, pentru spațiul din Păcurari. Vreau să văd cât prestigiu aduce municipiului Iași Școala FEG. Mai este necesar să o susținem? Înțeleg că Universitatea „Al.I.Cuza”, care este cea mai exploatată universitate a orașului nostru și aduce prestigiu serios, este în căutare de spații. Poate reușim să găsim o soluție de compromis în acest sens”, a declarat Daniel Juravle, consilier local PNL.

Colegii de partid au sărit în apărarea lui Cristian Stanciu

Declarația lui Daniel Juravle a fost contestată de consilierul local PSD Bogdan Cruceanu. Acesta a susținut că afacerea FEG funcționează în zona Păcurari, acolo unde nu sunt alte soluții pentru copiii din cartier. Daniel Juravle a revenit și a arătat că problema este legată de chiria foarte mică aprobată de municipalitate, în baza unei hotărâri de Consiliu Local. Primarul Mihai Chirica a refuzat să explice în mod clar oportunitatea afacerilor lui Cristian Stanciu desfășurate în imobilele Primăriei Iași.

„Am o remarcă cu caracter general. Școala nu are culoare politică. Indiferent cine sprijină educația, trebuie să rămână prietenul noastru. În școală stă viitorul nostru ca națiune”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Contactat telefonic, Cristian Stanciu a precizat că se simte denigrat și că va apela la ajutorul instanțelor judecătorești.

Familia Stanciu nu plătește chirie de 18 ani într-o clădire de pe strada Păcurari, 47

Prin FEG, Cristian Stanciu a ocupat imobilul Primăriei Iași de pe strada Păcurari, nr. 47. Aici funcționează Centrul de Formare și Evaluare Profesională, activitate generatoare de venituri importante, unde sunt susținute cursuri de calificare pentru coafor, frizer, bucătar, ospătar, tehnician maseur, infirmier, tehnician, instalator, macaragiu, fochist, alpinist utilitar etc. Clădirea are o suprafață de 558,08 metri pătrați, la care se adaugă o suprafață de teren de 307 metri pătrați. În baza HCL 411/20.07.2003, FEG a primit spațiul în folosință cu titlul gratuit. În zonă, spațiile se închiriază și cu 20 de euro/mp. Numai din clădire s-ar fi putut genera un venit la bugetul local de milioane de euro. Contractul semnat cu Primăria Iași este valabil până pe data de 30.06.2023.

În centrul Iașului, Cristian Stanciu plătește aproape 100 de euro pentru 159 de metri pătrați

Totodată, prin FEG, Cristian Stanciu ocupă spațiul de pe strada Păcurari, nr.25, unde funcționează grădinița FEG. Spațiul este închiriat tot de la Primăria Iași. Contractul a fost semnat pe data de 10.09.1992. De aproape 30 de ani, familia Stanciu stăpânește imobilul cu o suprafață de 255,25 metri pătrați, plus teren în suprafață de 400 de metri pătrați. Pentru proprietatea menționată, Cristian Stanciu plătește o chirie lunară de doar 666 lei. Lista continuă cu spațiul de pe strada Cuza Vodă, nr.1, în suprafață de 159 de metri pătrați. FEG achită o chirie de 579 de lei. Averea lui Cristian Stanciu este formată din mai multe imobile printre care Casa Modei, Hotelul „Studis”, dar și televiziunea Tele’M. Totodată, deține Clubul „Master”, din Tudor Vladimirescu, dar și Hotelul „Astoria” din centrul orașului. Nu în ultimul rând, consilierul județean are calitatea de asociat în mai multe societăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *