Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul Bogdan Cihodaru rămâne fără 2 hectare de pe Aleea Sadoveanu! Patronul casei de discuri Roton din Iași vrea să recupereze datoriile. Pe teren ar urma să apară un supermarket – FOTO

Afaceristul Bogdan Cihodaru rămâne fără 2 hectare de pe Aleea Sadoveanu! Patronul casei de discuri Roton din Iași vrea să recupereze datoriile. Pe teren ar urma să apară un supermarket – FOTO

26 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Băncile, dar și patronul casei de discuri Roton vor să-l execute pe afaceristul ieșean Bogdan Cihodaru. Este vizat un teren valoros din zona Aleea Sadoveanu. Contactat telefonic, Bogdan Cihodaru a anunțat că va rezolva situația, ba mai mult, se află în tratative cu un supermarket care ar urma să vină în cartierul aflat în plină dezvoltare

Probleme financiare pentru afaceristul ieșean Bogdan Cihodaru, cel care controlează și o instituție media locală. Din cauza datoriilor, executorii judecătorești vor să vândă o proprietate ce aparține afaceristului, situată pe Aleea Sadoveanu. Este vorba despre 23.311 metri pătrați de teren, amplasat în spatele Carol Residence Copou, la intersecția cu strada Profesor Niculai Popinceanu. Zona este vânată în special de dezvoltatorii imobiliari care deja au edificat blocuri de locuințe colective în zonă. Procedura de executare este organizată la cererea Volksbank Rmânia SA, dar și la cererea creditorului Dan – Cristian Muraru, patronul casei de discuri Roton, înființată în 1994. Contactat de reporterii „BZI”, reprezentantul casei de discuri nu a oferit detalii suplimentare.

„Eu un curs firesc. Să lăsăm să-și facă treaba justiția”, a declarat Dan Muraru.

Executorii au în vedere și valorificarea vilei lui Ioan Pârău, patronul companiei Totalgaz Industrie.

Executorii vând terenul cu 1.200.000 euro, Bogdan Cihodaru spune că rezolvă

Licitația pentru valorificarea terenului este programată pe data de 20.07.2021, la sediul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnăi. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 6.110.250 lei, aproximativ 1.200.000 euro. În dosarul de executare apare ca proprietar al terenului și Gabriela Cihodaru, soția afaceristului.

„Persoanele interesate de cumpărarea imobilului sunt obligate să depună în contul de consemnări, până la termenul de vânzare, o cauțiune de cel puțin 10 la sută din prețul de pornire a licitației, atașând dovada de consemnare a ofertei de cumpărare. Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra bunului imobil oferit spre vânzare, să depună în scris obiecțiunile lor până la termenul de vânzare, după care nu li se vor mai lua în considerație obiecțiunile”, se arată în anunțul publicat.

Contactat telefonic, Bogdan Cihodaru a precizat că va rezolva problema cu executorul și că nu va pierde proprietatea.

„Acolo eu închid. Am plătit deja 2 milioane de euro. La domnul Muraru am sub 1 milion de euro, voi rezolva și cu dumnealui. Sunt în discuții pentru Lidl acolo”, a precizat Bogdan Cihodaru.

Pe Aleea Sadoveanu sunt planuri mari de dezvoltare

Nu departe de terenul lui Bogdan Cihodaru sunt anunțate proiecte de anvergură. Spre exemplu, societatea Impact Developer & Contractor SRL, controlată de omul de afaceri bucureștean Gheorghe Iaciu, patronul Moldova Center din Iași, a lansat oficial proiectul Greenfield Copou. Terenul pe care se va construi cartierul este situat vizavi de Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, cu acces din Aleea Sadoveanu. Investitorii spun că noul cartier va fi format din peste 20 de imobile de locuințe colective cu regimul de înălțime 2S+P+5. În total, vor fi amenajate 1.096 apartamente, cu un preț de pornire de cel puțin 1.270 euro/mp.

Conform PUZ, din suprafața totală de teren, 42 la sută reprezintă spații verzi. Vor fi asigurate zone de relaxare și spații de joacă pentru copii, piste și locuri de parcare pentru biciclete sau stații de încărcare pentru mașinile electrice. Dezvoltatorul asigură că toate parcările vor fi amenajate în subsolul clădirilor. Cartierul va beneficia de un număr de 1.126 de locuri de parcare. Apartamentele vor fi compartimentate în 1 și 5 camere, cu suprafețe cuprinse între 42 și 89 de metri pătrați. Spațiile locative vor beneficia de încălzire prin pardoseală și amenajări din gama premium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024