Prima pagină » Local » Afaceriști din Vaslui vor să construiască blocuri în zona Galata, din Municipiul Iași! În combinația imobiliară se află și controversatul Eusebiu Siminiceanu. Investitorii au venit cu datorii de 3 milioane de euro
Afaceriști din Vaslui vor să construiască blocuri în zona Galata, din Municipiul Iași! În combinația imobiliară se află și controversatul Eusebiu Siminiceanu. Investitorii au venit cu datorii de 3 milioane de euro

Afaceriști din Vaslui vor să construiască blocuri în zona Galata, din Municipiul Iași! În combinația imobiliară se află și controversatul Eusebiu Siminiceanu. Investitorii au venit cu datorii de 3 milioane de euro

10 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Doi afaceriști din Vaslui vor să construiască blocuri în zona Galata. Terenul l-au preluat de la milionarul Eusebiu Siminiceanu care are, în aceeași zonă, o suprafață importantă. Primăria Iași a emis certificatele de urbanism pentru edificarea proiectelor. În zona amintită a fost avizat un Plan Urbanistic Zonal într-o ședință ordinară de Consiliu Local din 2019

Noi investiții sunt anunțate în zona Galata, din Municipiul Iași. Doi afaceriști, care dețin societatea Novacorp Estates SRL, cu sediul social în județul Vaslui, au obținut în luna august 2021 un certificat de urbanism eliberat de Primăria Iași pentru construirea unui bloc de locuințe colective, lângă Aleea Iftimie Bîrleanu, cu acces dinspre Aleea Strugurilor. În această afacere, Cătălin Ioan Popa deține 95 la sută din părțile sociale, iar Ionel Sandu deține 5 la sută.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) avizat de Consiliul Local în 2019 prevede construirea unor locuințe colective pe o suprafață de 1,6 hectare. Atunci proiectul era înregistrat pe societatea Miroslava Development, deținută de afaceristul Eusebiu Siminiceanu. Ulterior, o parte din terenuri a fost transferată pe societatea Novacorp Estates SRL. Indicatorii urbanistici permit construirea de imobile cu regimul de înălțare S+P+2. Terenul se află la granița cu comuna Miroslava, lângă complexul de locuințe ESQ Village, construit de afaceristul Gabriel Ețcu.

„Sunt într-o discuție, nu pot vorbi acum”, a fost reacția lui Ionel Sandu, după ce a fost întrebat despre intențiile din zonă.

Firma din Vaslui nu are activitate, în schimb a declarat datorii de 3 milioane de euro ce provin din împrumuturi. Terenul supus investiției are o suprafață de aproape 1.500 metri pătrați.

Eusebiu Siminiceanu vrea să construiască chiar lângă terenul vasluienilor

Tot în august 2021, afaceristul Eusebiu Siminiceanu a primit certificat de urbanism pentru construirea de locuințe colective în baza aceluiași PUZ din 2019. Solicitarea a fost realizată prin societățile Miroslava Development 1,2,3,4, care dețin majoritatea suprafeței din totalul de 1,6 hectare. Nu în ultimul rând, și patronul societății Smart Electrical Equipment SRL intenționează să construiască locuințe colective pe strada Ciprian Porumbescu, nr. 5, din zona Bucium. Prin societatea amintită, Daniel Codreanu desfășoară activități de inginerie și consultanță tehnică. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 2,3 milioane de lei, un profit de 302.557 de lei, datorii de 614.033 de lei, cu un număr de 17 angajați. Deocamdată, afaceristul a obținut doar un certificat de urbanism din partea municipalității ieșene. În 2019, „BZI” a prezentat cazul unei bătrâne care apărea ca titularul unor proiecte imobiliare din comuna Miroslava.

Doi asociați au vândut o companie IT ca să construiască blocuri

Iosif Gabor și Eusebiu Pal sunt doi asociați care au pus bazele unei companii IT ce avea o cifră de afaceri importantă, de aproape 1 milion de euro pe an. Recent, afaceriștii au renunțat la societatea Web Counted SRL (administrare site-uri web – n.r.) și s-au axat doar pe dezvoltarea proiectelor imobiliare. Pe șoseaua Iași – Voinești, în apropierea zonei Belvedere, dețin mai multe suprafețe de terenuri. Deja au construit două blocuri de locuințe colective, urmând ca afacerea să fie dezvoltată începând cu anul 2022. Acum, societatea a fost preluată de un anumit Mihai Bejan, care a modificat numele firmei în Expo Mixt Full Servis SRL.

În 2020, fosta Web Counted SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, un profit de 2,3 milioane de lei, datorii de 139.801 lei, cu 28 de angajați, în scădere față de 2019, când în firmă erau prezenți 40 de angajați. Zona este cunoscută pentru traficul rutier intens și ambuteiajele care se formează zilnic. Pe șoseaua Iași – Voinești, nr. 52A, cei doi investitori dețin o suprafață de teren de aproape 5.000 de metri pătrați. În luna iunie 2021, Primăria Iași a eliberat autorizația de construire pentru un ansamblu de 4 blocuri de locuințe colective. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), vor fi construite două clădiri cu regimul de înălțime D+P+3E și două clădiri cu regimul de înălțime P+3E. În total, vor fi amenajate 66 de apartamente. Investiția este estimată la 1,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *