Prima pagină » Titlurile zilei » Afacerista Nanette Pîrvu a trecut de la rochii de lux la muncitul câmpului! A deschis o seră cu roșii de 1 milion de euro, dar riscă să piardă tot din cauza datoriilor. Nu este prima afacere ratată în Iași – FOTO

Afacerista Nanette Pîrvu a trecut de la rochii de lux la muncitul câmpului! A deschis o seră cu roșii de 1 milion de euro, dar riscă să piardă tot din cauza datoriilor. Nu este prima afacere ratată în Iași – FOTO

31 aug. 2022, 02:00, 2 ,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

După ce a ajuns în faliment cu firma care a administrat magazinul de rochii „Nanette”, afacerista Nanette Pîrvu a deschis o seră de roșii în comuna Aroneanu, cu finanțare europeană, dar datoriile la bănci o presează, iar executorii vor să vândă sera. Afacerista spune că încearcă să treacă și de acest hop

Afacerista Nanette Pîrvu, cea care a deținut celebrul magazin „Nanette” de rochii de mireasă, dar și de ocazii, din cartierul Tătărași, dar și cu alte puncte de lucru în Iași, apare din nou în atenția publică, tot din cauza problemelor financiare. Și asta din pricina unui proiect cu sere de legume implementat în satul Dorobanț, comuna Aroneanu, județul Iași. În 2015, a accesat fonduri europene pentru înființarea unei sere de legume prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai întâi a făcut rost de o suprafață de teren de 7.500 de metri pătrați în baza unui contract de concesiune cu Primăria Aroneanu. Nu mai puțin de 500.000 de euro a însemnat finanțarea primită la care s-a adăugat și cofinanțarea beneficiarului. Proiectul a fost înregistrat pe numele lui Andi Alexandru Pîrvu, fiul afaceristei. În același an, firma Def Ind SRL care administra magazinul de rochii intra în insolvență. Astfel, fiul lui Nanette Pîrvu era cel mai bun paravan. Recent, din cauză că datoriile la banca First Bank nu au fost achitate, executorii vor să vândă sera din localitate, unde sunt cultivate roșii cherry. În cursul zilei de ieri, 30.08.2022, la sera din satul Dorobanț era prezentă Nanette Pîrvu care nu știa de anunțul publicat de executor.

„Am primit finanțare de 60 la sută din valoare. Restul, până la 900.000 de euro, am pus noi. Avem colaborări cu Lidl și Kaufland. Noi am contestat executarea, nu e aceea valoarea invocată de bancă, este mult mai puțin”, a spus Nanette Pîrvu, în vârstă de 56 de ani.

În edițiile trecute, au fost prezentate și alte cazuri în care afaceriștii riscau să piardă proprietățile din cauza datoriilor.

Afacerista Nanette Pîrvu a trecut de la rochii de lux la muncitul câmpului, dar are datorii importante

Conform executorului, sera din comuna Aroneanu ar urma să fie vândută la licitație, pe data de 22.09.2022, începând cu ora 11:00. Sera are o suprafață construită la sol de 4.445 de metri pătrați la care se adaugă o anexă de 267 de metri pătrați. First Bank solicită recuperarea unor sume dintr-un contract de credit, de aproape 800.000 de lei. Însă evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 2.100.000 de lei, aproape 420.000 de euro.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilul urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul și ora stabilite, având asupra lor acte de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare. Potrivit dispozițiilor, ofertanții trebuie să consemneze o cauțiune, reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, pe seama și la dispoziția executorului judecătoresc”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Ciprian Ioan Sîrbu.

Afacerea „Nanette” a intrat în insolvență, iar acum se cere falimentul

Societatea Def Ind SRL care administra magazinul de rochii de mireasă „Nanette”, din cartierul Tătărași, a intrat în insolvență încă din 2015. Nici până acum nu a fost rezolvată situația financiară a firmei. În 2022, lichidatorul a cerut prelungirea termenului de insolvență, dar, recent, creditorii au cerut intrarea în faliment a firmei debitoare. Conform tabelului definitiv al creditorilor, problemele financiare constau într-o datorie de 2.800.411 lei, aproape 600.000 de euro. Printre creditori se numără Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, dar și instituții bancare. Lichidatorul a identificat la începutul procedurii și bunurile din Iași ce aparțin societății debitoare. Proprietățile, constând în teren și spațiu comercial, au fost evaluate la 1.075.300 de lei, în timp ce bunurile mobile au fost evaluate la 208.330 de lei. Pe parcursul procedurii de insolvență, Def Ind SRL nu a reușit să acopere cheltuielile cu veniturile realizate.

Afacerista Nanette Pîrvu a trecut de la rochii de lux la munca câmpului, dar rămâne de văzut dacă va reuși să salveze afacerea din comuna Aroneanu.

Comentarii
  • Păcat de doamna, are 56 de ani și e tare frumușică!

  • Adresez acest mesaj celui care a scris articolul…..sper ca vei dormi linistit la noapte dupa acest articol si ca ai rezolvat o mare problema a acestei tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *