Afacerista Magda Chiriac, cu proprietăți de milioane de euro în tot Iașul, acuzată că scapă de părinții bolnavi! A împrumutat bani, iar bătrânii riscă să ajungă în stradă. Tatăl: ”A fost o destrăbălată, o descreierată” – FOTO

31 mart. 2022, 02:00
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Probleme în familia afaceristei Magda Chiriac, inițiatoarea mai multor proiecte imobiliare în municipiul Iași. Totul a pornit pe fondul unor presupuse tulburări psihice. Din cauza unui împrumut făcut de afaceristă, părinții riscă să rămână fără apartamentul din cartierul Alexandru cel Bun. Fratele avea procură de la soră, dar acum relațiile s-au răcit

Scandalul din familia afaceristei Magda Chiriac continuă. Totul a început de la un teren de 8.000 de metri pătrați situat pe șoseaua Bucium, nr.90, vizavi de cartierul de vile Aleea Domenii. Aici, Marian Chiriac, fratele afaceristei, s-a ocupat de obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construire unui număr de 11 blocuri cu 2 și 3 etaje. La un moment dat, cu ajutorul unei împuternici, Marian Chiriac s-a ocupat de vânzarea terenului. Recent, notarul Bogdan Florea a anunțat-o pe proprietară, care a blocat vânzarea. Întrebată de reporterii BZI despre relația cu fratele, Magda Chiriac a precizat că nu vrea să mai audă de el pentru că ar fi încercat să o păcălească, să obțină foloase necuvenite.

După aceste reacții, Marian Chiriac a dezvăluit că în familie conflictul este mult mai mare, fiind implicate mai multe persoane. Miza: averea afaceristei de milioane de euro ce constă în terenuri, apartamente, spații comerciale. Recent, avocatul Mircea Hotnog a cerut executarea terenului din Bucium pentru recuperarea unui onorariu de aproape 15.000 de euro.

Afacerista Magda Chiriac, cu proprietăți în tot Iașul, scapă de părinți, din cauza unui împrumut

Mattia Chiriac nu mai este recunoscut de bunic

Problemele din familia Chiriac s-au acutizat în 2016 când Magda Chiriac a apelat la părinți ca să obțină o procură pentru apartamentul din blocul de pe strada Piața Voievozilor, nr.3. Sînica Chiriac a fost de acord să semneze actul la notariat. Imediat, apartamentul cu 3 camere a fost pus garanție pentru un împrumut de 62.000 de euro obținut de la un anumit Gheorghiță Sachelariu, din județul Timiș. Pentru că nu a returnat împrumutul, creditorul a apelat la executorul judecătoresc Bogdan Tufeanu. Astfel, apartamentul ar urma să fie valorificat prin intermediul unei licitații programate pe data de 13.04.2022. Imobilul are o suprafață utilă de 65,30 de metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 311.000 de lei, aproape 62.000 de euro. De menționat că, în zona Copou, mai mulți locuitori au contestat un dezvoltator imobiliar care voia să construiască pe strada Aurora.

Tatăl afaceristei rupe tăcerea: ”Stau cu frică în casă”

Dumitru Chiriac este supărat pe propria fiică

Dumitru Chiriac, tatăl afaceristei, a explicat că este dezamăgit de propria fiică și că la bătrânețe riscă să rămână fără casa unde a locuit cel puțin 22 de ani. La un moment dat a intervenit și Mattia Chiriac, fiul afaceristei.

”Eu am muncit în viața asta. Am fost trompetist la Fanfara de la Cozmești. Am adus îndestulare în casa asta. Ea ce a făcut? A fost o destrăbălată și o descreierată. Ea a lucrat în străinătate, a fost la greci. A amăgit-o pe nevastă-mea, pe numele ei este apartamentul. Nevasta are probleme mintale și a profitat, a pus-o să-i semneze procura. A împrumutat banii și acum ne-am trezit cu executorul. Am primit 3 plicuri până acum. Săptămâna trecută, Anda (alint pentru Magda Chiriac- n.r.) a venit la noi cu floricele și a stat în bucătărie și a fumat două țigări. Am întrebat-o despre această problemă. A dat vina pe fratele ei (Marian Chiriac- n.r.) și a plecat. Ce treabă să aibă Marian? Eu acum stau cu frică în casă, stau cu cheia în ușă. La un moment dat a venit Mattia, nepotul meu pe care l-am crescut, să-mi spună că dacă vreau să rămân în apartament trebuie să le dau casa de la țară, de la Cozmești”, a precizat Dumitru Chiriac, în vârstă de 75 de ani.

În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată și situația tensionată din familia Fedeleș, cea care a administrat afacerea de la restaurantul ”Cavaler Medieval”.

Fratele Magdei Chiriac: ”Sora mea a cerut ajutorul să o internez”

Marian Chiriac susține că a încercat să-și salveze sora

Marian Chiriac a explicat că Magda suferea de tulburări psihice și a fost internată la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași. A fost externată în toamna anului 2021, după care a plecat în Grecia la concubin, un afacerist din zonă. De aproape 4 luni, femeia s-a întors în țară să verifice proiectele imobiliare aflate în derulare.

”Prin anul 2017, 2018, a început să se deterioreze sănătatea surorii mele, situație ce a fost provocată de dezamăgirea ei personală dintr-o relație de cuplu, după ce a descoperit că acea persoană o fura cu sume de bani, chiriile proprii și totodată o și mințea. După episoadele acestea, sora mea a cerut ajutorul către mine să o internez de bună voie la spital, deoarece intrase într-o depresie destul de avansată. La un moment dat, a plecat în Grecia, dar am fost alertați de Mattia, fiul ei, când s-a dus după ea, că a găsit-o într-un hal… că mama lui se droghează și a ajuns în ultimul hal. Pentru că era pandemie, am căutat o soluție urgentă ca să ajungem în Grecia”, a arătat Marian Chiriac.

”Nu știu dacă este drogată sau bolnavă psihic”

Cristian Nițică, vărul fraților Chiriac, se află în grațiile afaceristei

Când să plece în Grecia să-și recupereze sora, Marian a fost întâmpinat de Cristian Nițică, un văr din partea tatălui. I-a solicitat să-l ajute, să o aducă în țară pe Magda. Până la urmă, femeia s-a întors singură în România.

”Am solicitat judecătorilor să desemneze un tutore pentru Magda. Deocamdată nu avem diagnosticul de la «Socola». Nu știu dacă este drogată sau bolnavă psihic. Ea are stări foarte schimbătoare. Dacă vorbești mai mult cu ea, îți dai seama de schimbare. Ideea este că acest Nițică o influențează și se folosește și de Mattia. Eu am apelat și la poliție, pentru că este o bandă organizată. Nițică m-a și amenințat de mai multe ori. Ei profită pentru că este instabilă. Eu muncesc din 1999 la proiecte, iar acum sunt aruncat ca o măsea stricată”, a mai spus Marian Chiriac.

Bărbatul a precizat că a vrut să tranzacționeze mai multe proprietăți cu ajutorul procurii semnate de soră, pentru a strânge fonduri pentru finalizarea unei clădiri de pe stradela Armeană, în centrul Iașului. Imobilul ar urma să fie închiriat în regim hotelier. Deocamdată, doar structura a fost ridicată. Contactat telefonic de reporterii BZI, Cristian Nițică a refuzat să comenteze acuzațiile aduse de Marian Chiriac. Acum, Nițică a preluat administrarea afacerilor deținute de Magda Chiriac.

Magda Chiriac: ”Fratele meu a văzut prea multe filme, este un păduche”

În tinerețe, Magda Chiriac se afla pe culmile succesului

Contactată de BZI, afacerista nu a oferit o explicație în legătură cu acțiunea executorilor de a scoate la vânzare apartamentul părinților din cartierul Alexandru cel Bun.

”Fratele meu vorbește mult și fură curent. El a creat o telenovelă. Își irosește timpul. Credeți-mă, chestiile astea sunt foarte ieftine. Lui îi place circul ăsta ieftin. Eu atac problema, nu persoana. Fratele meu este un păduche. Fratele meu a văzut prea multe filme, are un complex de inferioritate. Părinții mei sunt oameni simpli, cu o cultură mai precară. Eu nu-l mai înțeleg. Am ac de cojoc pentru fiecare. Adevărul îl știu eu și Dumnezeu”, a explicat Magda Chiriac, unic asociat în societatea Graniti Design SRL.

Contactat telefonic, Mattia Chiriac a menționat că a depus plângere penală pe numele unchiului.

”Este o ceartă în familie. Să-și păstreze acuzațiile. Are el plângeri, avem și noi plângeri. Este o joacă de-a șoarecele și pisica. Nu știu dacă este cazul, este total neadecvat”, a menționat fiul afaceristei.

Afacerista Magda Chiriac, cu proprietăți de milioane de euro în tot Iașul, urmează să ofere explicații în legătură cu modul în care a gestionat proprietatea părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *