Prima pagină » Local » Afaceristă din Iași, pedepsită pentru evaziune fiscală. Ieșeanca, acuzată că a comis-o de peste 4.000 de ori (Exclusiv)
Afaceristă din Iași, pedepsită pentru evaziune fiscală. Ieșeanca, acuzată că a comis-o de peste 4.000 de ori (Exclusiv)

Afaceristă din Iași, pedepsită pentru evaziune fiscală. Ieșeanca, acuzată că a comis-o de peste 4.000 de ori (Exclusiv)

05 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie din județul Iași a fost pedepsită recent de către magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au amendat-o penal pe Claudia Vasilica Marchidan cu suma de 4.200 de lei, pentru evaziune fiscală (4.117 acte materiale). În același caz, un ieșean a fost pedepsit în același fel, pentru aceeași acuzație

O afaceristă din Iași a fost pedepsită pentru evaziune fiscală. Ieșeanca a fost acuzată că a comis-o de peste 4.000 de ori. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au amendat-o penal pe Claudia Vasilica Marchidan cu suma de 4.200 de lei.

„Instanța o condamnă pe inculpata Claudia Vasilica Marchidan la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.200 de lei (echivalentul a 140 de zile-amendă x 30 de lei/zi), pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, în modalitatea omisiune în tot sau în parte a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate (4.117 acte materiale)”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un alt caz de evaziune fiscală.

Ionuț Bostan Bruzlea, pedepsit de judecătorii ieșeni în același dosar

În același proces penal, magistrații ieșeni l-au amendat cu 4.200 de lei și pe Ionuț Bostan Bruzlea.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Ionuț Bostan Bruzlea la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.200 de lei (echivalentul a 140 de zile-amendă x 30 de lei/zi), pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, în modalitatea omisiune în tot sau în parte a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate (4.117 acte materiale)”, au adăugat judecătorii ieșeni.

În plus, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au constatat că prejudiciul a fost plătit. Instanța constată că prejudiciul, în cuantum de 465.379 de lei (suma de 236.640 de lei – impozit pe venit și suma de 228.739 de lei, reprezentând TVA), cu care Statul Român, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași s-a constituit parte civilă în dosarul în cauză, a fost achitat integral de către inculpații Claudia Vasilica Marchidan și Ionuț Bostan Bruzlea.

Afaceriștii ieșeni, acuzați de evaziune fiscală

De remarcat este faptul că sentința emisă recent de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi afaceriști ieșeni, Ionuț Bostan Bruzlea și Claudia Vasilica Marchidan, a început pe data de 12 mai 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe cei 2 sub acuzația de evaziune fiscală în formă continuată, în modalitatea omisiune în tot sau în parte a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

„Oamenii legii au afirmat că, în urmă cu câțiva ani, ieșenii ar fi încercat să fenteze autoritățile, creând un prejudiciu în valoare totală de 465.379 de lei (suma de 236.640 de lei – impozit pe venit și suma de 228.739 de lei, reprezentând TVA) operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate (4.117 acte materiale)”, au precizat judecătorii ieșeni. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un alt caz de evaziune fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024