Prima pagină » Local » Afaceristă din Iaşi, acuzată că a creat o gaură de aproape 90.000 de lei la bugetul de stat. Ieşeanca a scăpat de puşcărie
Afaceristă din Iaşi, acuzată că a creat o gaură de aproape 90.000 de lei la bugetul de stat. Ieşeanca a scăpat de puşcărie

Afaceristă din Iaşi, acuzată că a creat o gaură de aproape 90.000 de lei la bugetul de stat. Ieşeanca a scăpat de puşcărie

08 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Nedelcu, în Local

O afaceristă din judeţul Iaşi a scăpat de puşcărie, după ce a fost acuzată că a creat o „gaură” la bugetul de stat. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o pe Silvia Stănescu la 4 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru evaziune fiscală. Oamenii legii spun că ieşeanca ar fi încercat să păcălească autorităţile.

O afaceristă din judeţul Iaşi a scăpat de puşcărie, chiar dacă ea a fost acuzată că ar fi creat o „gaură” la bugetul de stat. Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o recent pe Silvia Stănescu la 4 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru evaziune fiscală.
Oamenii legii spun că ieşeanca ar fi încercat să păcălească autorităţile. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Afaceristă din Iaşi, pusă la plată de judecători

La aplicarea pedepsei, magistraţii ieşeni au luat în calcul şi faptul că Silvia Stănescu a mai fost pedepsită o dată pentru acelaşi gen de faptă. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au obligat-o pe femeie la plata unor despăgubiri către Fisc.

„Instanţa admite în parte acţiunea formulată de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi. O obligă pe inculpata Silvia Stănescu să îi plătească părţii civile suma de 89.399 de lei, reprezentând prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin fapta din 7 februarie 2011. Dispune luarea măsurii asiguratorii constând în poprirea sumelor de bani datorate cu orice titlu de către terţe persoane fizice şi/sau juridice inculpatei Silvia Stănescu, precum şi instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, ale inculpatei, până la concurenţa sumei de 89.399 de lei”, au afirmat magistraţii ieşeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Silvia Stănescu, judecată pentru evaziune fiscală

Demn de remarcat este faptul că sentinţa emisă zilele trecute de Tribunalul Iaşi nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces penal al Silviei Stănescu a început pe data de 15 octombrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au trimis-o în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală.

În trecut, mai exact în cursul anului 2018, ieşeanca mai fusese condamnată, pentru evaziune fiscală. Faptele luate în calcul ar fi fost comise, potrivit oamenilor legii, în perioada ianuarie 2009 – martie 2011. Anchetatorii ieşeni au susţinut acum că femeia ar fi folosit declaraţii şi documente privind operaţiuni fictive de achiziţii.

Acum, afacerista din Iaşi, acuzată că a creat o „gaură” de aproape 90.000 de lei la bugetul de stat, a scăpat de puşcărie, deşi a fost condamnată.

Comentarii
  • In fiecare zi dati o stire cu o cioara care a facut evaziune si scapa cu suspendare…..Anaf-ul tine contabilitatea acestor firme evazioniste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *