Prima pagină » Titlurile zilei » Afacerista Alexandra Malasi a fost reclamată de clienții care au cumpărat apartamente la Ediol Residence! Nu știu pe ce au cheltuit sute de mii de euro

Afacerista Alexandra Malasi a fost reclamată de clienții care au cumpărat apartamente la Ediol Residence! Nu știu pe ce au cheltuit sute de mii de euro

03 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afacerista Alexandra Malasi, dezvoltator imobiliar din Iași, a fost reclamată de clienții care au cumpărat apartamente în complexul Ediol Residence, de pe aleea Strugurilor, nr. 65, situat în apropierea zonei CUG. În 2018, prin societatea Ediol Construct SRL, unde Alexandra Malasi are calitatea de asociat, s-a construit în zona menționată un complex de trei blocuri cu regimul de înălțime P+2. „Am solicitat cartea tehnică a clădirii, dar din aceasta lipsește capitolul A, unde este proiectul clădirii. Mie îmi trebuie această carte tehnică ca să mă înregistrez la ApaVital. Acum, facturile vin pe dezvoltatorul imobiliar. A venit cu cartea trehnică la președintele de asociație, dar a refuzat să semneze procesul-verbal, pentru că este incomplet. Nu vrea să vedem proiectul apartamentelor. Un vecin a dat găuri în perete și era să se curenteze. Nu știa pe unde trecea rețeaua. În 2018, am plătit 43.000 euro pentru 50 de metri pătrați. Nu înțeleg de ce nu pune la dispoziție cartea tehnică, așa cum o obligă legea”, a precizat Alina Diaconu.

Alexandra Malasi a trântit blocuri cu balcoane ce stăteau să cadă în capul trecătorilor

Faptul că proprietarii nu au avut acces la cartea tehnică a imobilelor construite de Alexandra Malasi a ridicat mai multe suspiciuni, mai ales că, în trecut, blocurile au fost recepționate chiar dacă existau probleme la structura balcoanelor.

„Apartamentul este la etajul doi. Balcoanele care se aflau la etajul doi erau să cadă. Când intrai în balcon, începea să vibreze. Le-am spus să remedieze. Când au venit băieții care lucrau, nu au găsit nici măcar o bucată de fier. Până la urmă le-a refăcut. Cel care a fost diriginte de șantier nu a mai stat și la terminarea balcoanelor. Trebuie să recunosc că nu mi-a trecut prin cap să cer cartea tehnică atunci când am cumpărat. Este obligația dezvoltatorului să pună la dispoziție cartea tehnică completă”, a mai reclamat Alina Diaconu, clienta dezvoltatorului imobiliar.

Dezvoltatorul de la Ediol Residence consideră că este hărțuită de clienți, care caută nod în papură

Contactată telefonic, Alexandra Malasi a spus reporterilor BZI că reclamația nu ar fi fondată. Mai mult, susține că a predat cartea tehnică la Termoservice SA, care administrează imobilele din Aleea Strugurilor. Nu în ultimul rând, a transmis că documentele pot fi solicitate de clienți de la instituțiile abilitate.

„Eu am predat cartea tehnică la Termoservice, pentru că președintele asociației Alexandru Berzovan nu a vrut să o primească. Nu au dat nicio explicație. Eu nu puteam să vând apartamentele dacă nu aveam cartea tehnică. Orice document solicitat poate fi găsit la Cadastru, contra cost. M-a acuzat că am făcut recepția pe bani. Ce acuzații sunt astea? Nu a transferat utilitățile, sunt în continuare pe Ediol Construct. Merg pe facturile mele de curent. Dacă mor, rămân fără curent. Ce să le dau, luna de pe cer?”, a precizat afacerista.

Apartamentele de la Ediol Residence valorează aproximativ 1 milion de euro

Complexul este format din 18 apartamente, ceea ce înseamnă aproximativ 1 milion de euro, prețul de vânzare. La fiecare nivel al clădirii sunt amenajate două apartamente. Conform anunțului de vânzare, un apartament cu 2 camere decomandate, situat la parter, costă 53.000 euro, 2 camere decomandate la etajul 1 – 50.000 euro, 2 camere la etaj 3 – 48.000 euro. Apartamentul mai dispune de: racordare la canalizare și la utilități (apă, gaz, electricitate, canalizare); centrală Ariston prin condensare, proprie fiecărui apartament; rețea de comunicații prin fibră optică; loc de parcare gratuit, cu număr, în parcarea ansamblului rezidențial; ansamblul rezidențial este iluminat pe bază de senzori; foarte aproape de mijloacele de transport”, se arată în descrierea ansamblului.

Afacerista Alexandra Malasi a construit alt bloc în cartierul Alexandru cel Bun, dar s-a lăsat tot cu scandal

În vara anului 2018, Alexandra Malasi a cumpărat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) autorizat de Primăria Iași, pentru construirea unui bloc de locuințe P+2, pe strada Basarabi, nr.60, pe o suprafață de doar 350 metri pătrați. La stadiul de săpături, vecinii din jur au sărit cu reclamații din cauza organizării de șantier. Mai precis, șantierul s-a extins și pe pe trotuar, blocând accesul pietonilor. În acea perioadă, un metru pătrat construit se vindea și cu 1.400 euro. În societatea Ediol Construct mai apare ca asociat și Edion Paja, cetățean albanez. Anul trecut, cifra de afaceri a societății a fost de 1,8 milioane lei, profit de 573.418 lei, datorii de 1,1 milioane lei, cu un singur angajat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024