Prima pagină » Local » Afacerist ieșean, condamnat la închisoare după ce a încercat să păcălească autoritățile. Culmea, prejudiciul este inexistent!
Afacerist ieșean, condamnat la închisoare după ce a încercat să păcălească autoritățile. Culmea, prejudiciul este inexistent!

Afacerist ieșean, condamnat la închisoare după ce a încercat să păcălească autoritățile. Culmea, prejudiciul este inexistent!

23 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un afacerist ieșean a fost condamnat ieri de magistrați, după ce a fost acuzat că a vrut să amăgească instituțiile statului. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ioan Stănescu la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru complicitate la evaziune fiscală. Totuși, în dosar, Fiscul nu s-a constituit parte civilă împotriva lui Ioan Stănescu, în legătură cu prejudiciul care a fost creat şi prin contribuția acestuia prin faptele comise în calitate de complice.

Un afacerist ieșean a fost condamnat de magistrați, fiind acuzat că ar fi vrut să amăgească instituțiile statului. Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Ioan Stănescu.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Ioan Stănescu la pedeapsa principală de 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală constând în evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, au afirmat magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Afacerist ieșean, condamnat la închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală

În ciuda pedepsei cu închisoarea, judecătorii ieșeni au constatat că Fiscul nu a cerut despăgubiri în cazul lui Ioan Stănescu.

„Ia act de faptul că persoana vătămată Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iaşi, nu s-a constituit parte civilă împotriva inculpatului Ioan Stănescu, în legătură cu prejudiciul ce a fost creat şi prin contribuția acestuia prin faptele comise în calitate de complice”, au mai spus magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ioan Stănescu, acuzat că a contribuit la o evaziune

Demn de remarcat este faptul că sentința emisă de Tribunalul Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Ioan Stănescu a început pe data de 16 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de evaziune fiscală constând în evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscal.

Conform anchetatorilor, în urmă cu câțiva ani, afaceristul ieșean ar fi contribuit, în calitate de complice, alături de o altă persoană, la evaziune. Oamenii legii spun că acesta ar fi folosit acte falsificate, respectiv declarații privind livrări fictive ce ar fi fost realizate de SC Sebi Metal Suport SRL către SC Formem Star SRL, declarații informative privind livrări/prestări şi achiziţii efectuate pe teritoriul naţional D 394 depuse de SC Sebi Metal Suport SRL la organele fiscale competente în 2014. Din păcate, de-a lungul ultimilor ani, în județul Iași au fost semnalate tot mai multe astfel de situații.

Acum, afaceristul ieșean a fost condamnat la închisoare după ce a fost acuzat că ar fi contribuit la o evaziune fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *