Prima pagină » Local » Afacerist din Iași, acuzat de vătămare corporală după ce a făcut un scandal cât casa. Rămâne în arest după ce a sărit cu un cuțit la un tractorist din Strunga – GALERIE FOTO (Exclusiv)

Afacerist din Iași, acuzat de vătămare corporală după ce a făcut un scandal cât casa. Rămâne în arest după ce a sărit cu un cuțit la un tractorist din Strunga – GALERIE FOTO (Exclusiv)

08 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Silviu Stegariu, afaceristul ieșean cercetat inițial pentru tentativă de omor, a fost trimis în judecată pentru o infracțiune mai puțin gravă. Astfel, procurorii ieșeni l-au trimis în instanță pe Stegariu pentru vătămare corporală. Totul a izbucnit după un conflict pe care acesta l-ar fi avut cu un angajat al Agrocom Strunga. Totodată, acesta rămâne după gratii, după decizia luată ieri de judecători

Un afacerist din Iași este acuzat de vătămare corporală după ce a făcut un scandal cât casa. Astfel, Silviu Stegariu, afaceristul ieșean cercetat inițial pentru tentativă de omor, a fost trimis în judecată pentru o infracțiune mai puțin gravă.

Zilele trecute, procurorii ieșeni l-au trimis în instanță pe Stegariu pentru vătămare corporală. Acum, urmează ca Judecătoria Pașcani să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Totodată, ieri, 07.01.2021, judecătorii pășcăneni au menținut măsura arestării preventive în cazul său.

„Instanța constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Silviu Stegariu, măsură dispusă prin încheierea din data de 15 decembrie 2021. Menţine măsura arestării preventive a acestuia. Respinge cererea inculpatului Silviu Stegariu privind revocarea sau înlocuirea măsurii arestului preventiv cu altă măsură preventivă mai blândă”, au afirmat ieri magistrații de la Judecătoria Pașcani.

Silviu Stegariu, acuzat de vătămare corporală

Afaceristul Silviu Stegariu a formulat recent o cerere de revocare a măsurii preventive. Totuși, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași și-au declinat competența către Judecătoria Pașcani. Afaceristul din localitatea ieșeană Strunga a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva săptămâni. Inițial, polițiștii din Pașcani au făcut cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. După ce au fost analizate leziunile victimei, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Procurorii au făcut cercetări pentru tentativă de omor. Acum, încadrarea juridică a fost schimbată din nou. De asemenea, inițial, el fusese lăsat în libertate, dar, mai apoi, a fost arestat preventiv.

Un incident ciudat în care a fost implicat ieșeanul

Silviu Stegariu (33 de ani) a intrat în atenția anchetatorilor după un incident ciudat. Fiul fostului patron de la Agrocom Strunga, Florin Stegariu, a fost dus la audieri după acel incident. Mai apoi, afaceristul a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. Incidentul în care a fost implicat Silviu Stegariu a avut loc în urmă cu câteva săptămâni. După scandal, reporterii cotidianului BZI au mers la familia victimei, Constantin Cristian Lodbă (47 de ani), pentru a afla ce s-a întâmplat. Pe 3 decembrie 2021, reporterii BZI au mers în comuna Strunga, pentru a discuta cu rudele victimei, dar și cu sătenii din zonă. Ajunși la casa victimei, Constantin Cristian Lodbă, reporterii BZI au vorbit cu soția sa, Mariana Lodbă.

„Nu știu ce s-a întâmplat acolo, pentru că nu am numerele de telefon ale colegilor soțului meu. Nu am putut vorbi cu nimeni de acolo. Din ce am înțeles, ei erau pe câmp când s-ar fi certat, iar soțul meu ar fi fost înjunghiat în zona picioarelor”, a spus femeia.

Însă ea a refuzat să comenteze la adresa lui Silviu Stegariu, susținând că nu este în măsură să își dea cu părerea.

Scandal terminat cu o internare în spital

Pe data de 25 noiembrie 2021, autoritățile ieșene au fost alertate printr-un telefon la numărul unic 112 cu privire la faptul că tractoristul Constantin Cristian Lodbă (47 de ani) se află într-o baltă de sânge, după ce ar fi fost înjunghiat pe un câmp din localitatea Strunga. Cei care ar fi sunat la 112 ar fi fost colegi de-ai victimei. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată și dusă la Spitalul Pașcani, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost transferată la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași. Conform unor surse judiciare, în urma unui conflict spontan, victima ar fi fost înjunghiată cu un obiect ascuțit-înțepător (cuțit) în zona coapsei, sângerând abundent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`