Prima pagină » Titlurile zilei » Afacerile din Iași sunt mutate în Tenerife! Doi soți transmit online direct de pe plajele exotice. Banii sunt mai buni ca niciodată

Afacerile din Iași sunt mutate în Tenerife! Doi soți transmit online direct de pe plajele exotice. Banii sunt mai buni ca niciodată

15 feb. 2021, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Doi antrenori de fitness din Iași, soț și soție, care aveau o afacere de succes, au decis să părăsească țara și să se mute în Tenerife, insulă care aparține Spaniei. Tinerii antrenori de fitness au plănuit să rămână timp de un an în acest loc, dar dacă totul va decurge conform planului, vor locui în permanență acolo. Cei doi ieșeni au luat această decizie după ce și-au dat seama că erau prea ocupați și că ajunseseră într-o zonă de confort în ceea ce privește afacerea lor. Acum, antrenamentele le fac pe plajă și filmările ajung la abonații platformei online de fitness

În luna februarie a acestui an, Geanina și Daniel Doroftea au decis să se mute într-o țară cu climă caldă, măcar pentru un an. După aproape un an de discuții și planuri, au pus la punct ultimele detalii cu privire la modul în care vor administra de la distanță afacerea de succes din Iași și au plecat în călătoria vieții lor. De câteva săptămâni trăiesc ca în povești: plaje fabuloase, apă de un albastru superb, clima caldă, prețuri bune și multă liniște.

„A fost mai mult o decizie profesională, combinată cu una personală. Noi am căutat noi provocări, iar sala de care ne ocupam devenise o zonă de confort. Aveam și afacerea cu sala și partea de online, iar din cauza faptului că aveam multe activități, eram într-o alergătură continuă. Plecarea a fost și pentru liniștea noastră. Aici nu este agitație, oamenii sunt liniștiți, fericiți. Venind aici am renunțat la cele două mașini, pe care le-am vândut, și mergem pe jos. Am pregătit din timp plecarea. Afacerea a rămas în continuare la Iași.

La Fantastic Fit, din Metalurgiei, sunt două partenere care se ocupă de cele 3 studiouri, sala din Podu Roș este a surorii mele, iar în Copou nu am mai închiriat din cauza pandemiei, dar sala încă o avem. Bugetul de cheltuieli din Iași era de 3.000 de euro, pe lună. Încă nu știm cât am cheltuit efectiv din momentul venirii noastre aici. Vom vedea la sfârșitul lunii, dar am estimat că tot atât vom cheltui și aici, chiar dacă nivelul de trai este unul mai ridicat”, povestește Daniel Doroftea.

Gianina și Daniel Doroftea, antrenori de fitness cu o afacere de succes din Iași, au luat decizia vieții lor și s-au mutat în Tenerife

Daniel și Geanina, în vârstă de 30, respectiv 28 de ani, voiau să plece în urmă cu un an într-o țară cu climă caldă, însă nu erau deciși în privința locației. În cele din urmă au decis că Tenerife e cea mai bună destinație pentru ei.

„Noi stăm în Tenerife într-un apartament cu două camere pentru care plătim 720 de euro, lunar, mai exact în zona de sud, unde este mai cald și nu plouă așa des. De exemplu, în nord a plouat 3 zile, iar aici doar 10 minute. Temperaturile sunt cuprinse între 20 și 22 de grade ziua, până la 25 de grade, și 15 grade noaptea. Nu e nici prea cald, nici prea frig. Pot să spun că s-au ieftinit mult chiriile aici. De la începutul pandemiei, când ne uitam la apartamente de închiriat, se vede o diferență la prețuri. Asta am vrut, o țară cu climă caldă, liniștită. În Iași stăteam tot în chirie”, susține Daniel.

Gianina și Daniel sunt antrenori de fitness de 6, respectiv 10 ani. În urmă cu 8 ani au început să lucreze împreună, iar de aproape 5 ani au înființat o afacere în domeniu și au dezvoltat o platformă online de fitness și nutriție denumită „Slim ON”, unde postau filmulețe de la antrenamente, pentru ca ajutorul lor să treacă de granițele orașului și să ajungă la oamenii din toată România. Acum, antrenamentele din sala de fitness, din Iași, au fost înlocuite cu cele făcute pe plajele din Tenerife.

„Ne-am schimbat programul de când suntem aici. Programul nostru zilnic e următorul: plimbăm cățeii 40 de minute dimineața, 40 de minute seara, de două ori pe săptămână vizităm locurile de aici, respectiv plajele, vreo 5 – 6 ore pe zi. O zi pe săptămână filmăm. În rest lucrăm la tot ce înseamnă partea de online. Noi montăm filmările, ne ocupăm de administrarea paginii noastre”, mai spune Daniel.

Daniel Doroftea: „Am primit multe mesaje de la persoane care ne întrebau cum este, care vor să procedeze ca noi”

Cum e situația în ceea ce privește pandemia?

„În primul rând, ca să vii aici trebuie un test Covid negativ. Aici toată lumea poartă mască pe stradă și în interior. La restaurant totul este limitat, stai cu mască. Parcurile foarte mari încă nu sunt deschise. În privința alimentației, noi încercăm să punem în mâncare din ce avem tradițional românesc. Nu mai mâncăm mere pentru că aici sunt aduse din import. Dar alimentația e aproape la fel cu ce consumam în țară. În fitness nu e la fel ca în IT, să poți lucra de oriunde din lume, de pe un laptop”, mai spune Daniel Doroftea.

Numărul ieșenilor care lucrează în IT, de oriunde din lume, a crescut în ultimii ani. Cei care nu au făcut-o se gândesc la această variantă și îi întreabă pe cei doi antrenori de fitness cum s-au adaptat.

„După ce am plecat, am primit multe mesaje de la persoane care ne întrebau cum este, cum ne-am acomodat, dacă e ok, pentru că vor să facă și ei pasul acesta și să plece într-o țară cu climă caldă, o anumită perioadă de timp. Urmăresc filmările noastre, analizează ce postăm și ne urmăresc să vadă cum ne descurcăm noi aici. Probabil că mulți dintre ei lucrează în IT și de asta se gândesc să plece într-o altă țară, de unde pot să lucreze fără probleme”, mai spune Daniel Doroftea.

Gianina Doroftea, antrenor de fitness: „Să ne mutăm a fost un vis, dar a fost nevoie și de curaj din multe puncte de vedere”

Gianina Doroftea povestește că unele persoane au crezut că planul privind mutarea în Tenerife e doar o discuție.

„Am anunțat pe data de 16 aprilie 2020 că ne vom muta, dar abia atunci când am plecat ne-am dat seama că foarte mulți nu ne-au crezut. S-a spus că am gândit-o ca să atragem mai mulți membri la sală, să facem impact. Ce-i drept, prezența a fost bună, au fost mulți membri care au venit în ideea că vom pleca și vom face ultimele antrenamente împreună și le mulțumim. Au fost piedici multe, chiar și în momentul plecării. Înainte să pleci te mai gândești de câteva ori dacă chiar e o idee bună. De la planul din aprilie lucrurile nu au evoluat bine din cauza COVID-19 și ne-au făcut să ne mai gândim pe parcurs, dar au fost piedici mici.

Au fost ani cu muncă intensă, în sala de fitness, la capacitate peste un maxim normal, dar acum am schimbat total stilul de viață. Lucrăm în continuare, dar meseria de antrenor online de fitness este total diferită de cea de la sală, așa că învățăm multe pe parcurs și într-un fel poate este o muncă mai eficientă. Să ne mutăm a fost un vis, dar a fost nevoie și de curaj, din multe puncte de vedere. Să lași ceva care funcționează și un stil de viață confortabil pentru a începe o altă activitate… „, povestește Gianina Doroftea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024