Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceri la cheie, vândute pe bandă rulantă în Iași. Patronii renunță la săli de jocuri, restaurante și fast food-uri după ieșirea din Starea de urgență provocată de COVID-19

Afaceri la cheie, vândute pe bandă rulantă în Iași. Patronii renunță la săli de jocuri, restaurante și fast food-uri după ieșirea din Starea de urgență provocată de COVID-19

25 iun. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Titlurile zilei

Afacerile la cheie sunt scoase la vânzare pe bandă rulantă la nivelul municipiului Iași. Numeroși patroni de firme renunță la afaceri precum restaurante, cafenele, fast food-uri sau săli de jocuri la scurt timp după ieșirea din Starea de urgență provocată de COVID-19. Motivele pentru care administratorii renunță la afacerile înființate în trecut sunt diverse, de la închiderea periodică forțată provocată de pandemia COVID-19 până la motive ce țin de sănătate sau plecări în străinătate, în vreme ce alții se ocupă exclusiv cu astfel de investiții

Afacerile la cheie sunt scoase la vânzare în număr tot mai mare în Iași. Numeroși patroni de firme renunță în această perioadă după ieșirea din Starea de urgență provocată de COVID-19 la afaceri precum săli de jocuri de noroc, cafenele, restaurante sau fast food-uri. Aflate în zone centrale sau periferice din municipiul Iași, afacerile la cheie sunt vândute din diverse motive, administratorii firmelor renunțând la ele mai ales din cauza lipsei de activitate în perioada Stării de Urgență cauzată de coronavirus, dar și din diverse motive personale ale investitorilor.

Afacere la cheie cu fast food situat pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iași

Un exemplu de afacere la cheie scoasă la vânzare este chiar o locație situată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în apropierea Casei Modei. Fast food-ul Barra este scos la vânzare cu o sumă de 10.000 euro. Administratorul firmei care deține locația respectivă explică faptul că a pierdut angajații în perioada pandemiei provocate de coronavirus cât timp fast food-ul a fost închis, iar din acest motiv a ales să vândă punctul de lucru din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași. Acesta va continua însă afacerea cu livrări la domiciliu și catering.

„Am decis să vindem doar această locație. Am deschis punctul de lucru de pe Ștefan cel Mare la începutul anului și nu am funcționat decât două luni, până în luna martie, când au venit regulile cu coronavirus. Cât timp a fost închisă locația, am pierdut și angajații, nu am avut posibilitatea să îi trimitem în șomaj tehnic, iar acum este dificil să găsim alți angajați. Pot să spun că am fost afectați de pandemie și acesta este motivul principal pentru care am fost nevoiți să închidem. Avem însă și alte puncte de lucru și continuăm să facem livrări la domiciliu prin comenzi online și telefonice”, a explicat Vlad, administrator în cadrul fast food-ului Barra din Iași.

Antreprenor din Iași care investește în săli de jocuri și pariuri sportive

Nu doar patronii de firme afectați de pandemia de coronavirus renunță la afaceri în această perioadă. Unii ieșeni cu spirit antreprenorial au găsit o bună oportunitate să preia spații comerciale cu potențial pe care le amenajează, le transformă într-o afacere funcțională, după care le revând mai departe către alte persoane interesate. Un exemplu este cel al unui ieșean care închiriază spații comerciale pe care le transformă în săli de jocuri, baruri sau altele. Acesta vinde o afacere la cheie „Sală de jocuri și Pariuri sportive”, zona fiind cu trafic foarte intens din apropiere de Belvedere – Nicolina Iași.

„Eventual pot vinde cu tot cu firmă, ceea ce ajută foarte mult, (începi să ai profit încă din prima zi) și nu mai este necesar să aștepți până iese firma, nu mai aștepți definitivarea contractelor, durează cam 30-40 de zile doar să vi se monteze aparatele plus alte inconveniente ce pot apărea. Ofer și analiza ANAF pentru cine cumpără cu tot cu firmă, firma este cu datorii 0. Sala este recent amenajată cu materiale de înaltă calitate, echipată cu tot ce trebuie pentru o bună funcționare. Momentan am 5 aparate, dar este la libera alegere dacă vreți să mai scoateți sau să mai adăugați altele sau să colaborați cu altă firmă care să vă aducă aparate”, se arată în anunțul postat pe OLX.

„Preiau în chirie spații care pot avea vad comercial și le dotez, după care le dau mai departe cu tot cu firmă” – antreprenor din Iași

În cazul acestei săli de jocuri și pariuri sportive, chiria este de 1.000 euro, dar în perioada aceasta, proprietarul spațiului a scăzut-o la 900 euro. Prețul afacerii este de 9.000 euro.

„În principiu cu asta mă ocup. Preiau locații care au potențial și care îmi par interesante, iar apoi investesc în ele. De obicei preiau în chirie spații care pot avea vad comercial și le mobilez, le dotez cu tot ce trebuie, după care le dau mai departe cu tot cu firmă. Mă pricep mai bine la săli de jocuri, eu mă ocup o perioadă de tot ce este necesar până afacerea devine funcțională, inclusiv de autorizațiile și avizele pentru aparatele de jocuri, acesta fiind un lucru care necesită mult timp. Am și o echipă care mă ajută la renovări și instalații, iar după ce pun afacerea la punct o vând mai departe cu acte și tot ce trebuie ca afacerea să funcționeze în condiții normale”, a explicat Adrian.

Cafenea cu terasă, afacere la cheie în centrul Iașului

Pe site-urile de anunțuri sunt postate o multitudine de afaceri la cheie, multe dintre ele fiind cu potențial foarte ridicat doar datorită faptului că locația se află în zone centrale sau foarte tranzitate din municipiul Iași. O cafenea cu terasă situată în zona Hala Centrală se vinde sub formă de afacere la cheie cu un preț de 10.500 euro. Este vorba despre o afacere în curs de desfășurare, utilată și echipată complet, cu firmă și toate autorizațiile obținute, având un open space de 54mp și o terasă de 100mp. Chiria lunară este aproximativ 600 euro + costul utilităților pentru spațiul aflat la parterul centrului comercial MCM Center (fosta Hala Centrală).

Patronii localului renunță la afacere din motiv că unul dintre parteneri s-a reorientat spre alte activități și pleacă din țară.

„Fiul meu va pleca din țară, s-a reorientat către alte activități și nu va avea cine să se ocupe de afacere. Am cumpărat locația împreună cu fiul meu în noiembrie anul trecut și am funcționat doar câteva luni, până în martie anul acesta, când a fost declarată Starea de urgență și am fost nevoiți să închidem. Cât timp a fost deschis, vânzările au mers bine, este deja un vad creat în locația de la Hala Centrală. Și fostul proprietar de la care am cumpărat afacerea, tot la cheie, a avut vânzări bune și a avut profit constant pentru că este o locație foarte bună”, a explicat Vasilica, administratorul cafenelei.

Pe lângă acestea, pe site-urile de anunțuri sunt oferite spre vânzare afaceri la cheie cu firme de transport, furgonete de vânzare a hranei, taxiuri, magazine naturiste sau spălătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`