Prima pagină » Magazin » Afaceri cu mobilier: Sfaturi utile legate de transport mobilă
Afaceri cu mobilier: Sfaturi utile legate de transport mobilă

Afaceri cu mobilier: Sfaturi utile legate de transport mobilă

31 ian. 2024, 10:38,
BZI.ro, în Magazin

Orice tip de afacere cu mobilier are nevoia de a asigura partea de transport mobilă, fie prin resurse proprii, pe baza unei flote auto interne, fie solicitând în mod recurent serviciile unui transportator nișat. Ce variantă este mai bună și ce alte sfaturi mai sunt?

Afacerile cu mobilier au nevoie de transport

Magazinele online de mobilier sunt astăzi foarte populare. Acestea se aprovizionează de la producătorii de mobilă – iată alt model de afacere cu mobilier. Fabricile de mobilă sunt, la rândul lor, clasificate în funcție de ce tip de marfă produc: mic mobilier, uși și ferestre, mobilier pentru camere sau de birou. Legăturile continuă, tipul de mobilier produs adresându-se unei anumite plaje de clienți, persoane fizice (mobilier casnic standard ori pe comandă) sau persoane juridice (mobilier de birou ori specializat).

Indiferent de tipul de business, un lucru rămâne valabil: nevoia ca ce se produce și/sau vinde să ajungă la cumpărători/ în showroomuri/ în depozitele magazinelor online. Este nevoie de transport mobilă bine pus la punct, efectuat cu mașini bune, încăpătoare și conduse de șoferi experimentați.

Transport mobilă pentru fabricile mici și mari

Fabricile mari, care produc în cantități mari, exportă o mare parte din producția lor, astfel că cel mai probabil și-au construit propria flotă de autospeciale și și-au angajat propriii șoferi. Un sfat pentru aceste fabrici poate fi să ceară și oferte de la firme de transport mobilier care pot asigura sau suplini o parte din acest necesar de transport al mobilei din România în țara sau țările UE de destinație.

Micile fabrici sunt pregătite să intervină în orice moment pentru a acoperi cererea internă de mobilă astfel nesatisfăcută. Multe dintre ele intenționează să rămână la stadiul actual, și să se orienteze local sau național adresându-se segmentelor de mass market sau SME – în special HoReCa (hoteluri, restaurante și cafenele). Este nevoie de servicii de naționale de transport mobilă, de rapiditate, de adaptabilitate – lucruri care pot fi oferite din plin de unii transportatori dedicați, spre exemplu de SprintMove Relocation.

Azi, transportatorii de mobilă sunt de preferat

Dacă aceste business-uri mai mici din jurul mobilei insistă să acopere intern partea de transport creându-și toată logistica necesară, un sfat util ar fi să separe procesul de livrare a mobilierului la clienți de procesul de aprovizionare cu materii prime – sau măcar să limiteze cumva această legătură, ca autospeciala pentru transport cu care se livrează produsul finit și care e văzută de clienți să difere de cea cu care se realizează procesele interne, ce uzează și murdăresc mașinile mult mai repede.

Poate că acum douăzeci de ani era mai greu să găsești, ca antreprenor, o companie de transport de mobilier capabilă și profesionistă, însă astăzi este ușor și chiar convenabil, mai ales în contextul în care serviciul prestat include multe aspecte ce dovedesc orientarea către client (deci către business-ul cu mobilă), iar nivelul de profesionalism crește. Iată, așadar, un ultim sfat: de a apela la transportatori, fiindcă acum merită mai mult ca niciodată.

Realizează importanța unui serviciu de transport mobilă efectuat ca la carte și caută chiar mai multe sfaturi aplicabile business-ului tău.

Sursa: www.sprintmove.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *