Prima pagină » Actualitate » Afacerea secreta pe care o are fiul unui director din Iasi! Invarte contracte de milioane de lei
Afacerea secreta pe care o are fiul unui director din Iasi! Invarte contracte de milioane de lei

Afacerea secreta pe care o are fiul unui director din Iasi! Invarte contracte de milioane de lei

07 sept. 2014, 22:44,
Raluca Zamisnicu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:454878;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Odrasla unuia dintre cei mai bogati sefi de institutii din Iasi are un business la care oricine ar visa @ Societatea pe care o detine este in continua dezvoltare din anul 2003 @ Firma a primit in acest an finantare nerambursabila de la stat @ Celelalte societati pe care le administreaza demareaza si in acest moment contracte cu municipalitatea

In timp ce unii ieseni incearca de mai multi ani sa obtina fonduri de la bugetul de stat pentru dezvoltarea afacerilor, rudele unor sefi din Iasi reusesc sa fie acceptate in programe intr-o perioada foare scurta de timp. Desi banii se obtin foarte greu de la bugetul de stat, iar birocratia este una dintre principalele piedici in infiintarea unei afaceri, fiul unuia dintre cei mai instariti sefi din Iasi a semnat contractul de finantare in acelasi an in care a depus proiectul. Fiul directorului Ioan Apostol de la Salubris a primit finantare nerambursabila de la stat in valoare de 80.000 de lei. In prezent, familia directorului general controleaza o retea de firme private ce au contracte cu bani publici, mai exact cu alte firme subordonate municipalitatii din Iasi.

Bani de la stat pentru dezvoltarea afacerii

Ionut Cristian Apostol, fiul directorului de la Salubris a obtinut banii prin intermediul unui program derulat de Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie Iasi. Proiectul a fost depus in acest an in cadrul „Programului de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata” si a fost declarat eligibil pentru finantare. Valoarea totala a proiectului depus de SC AP Krystian Group SRL a fost de 100.000 de lei, din care 80 la suta finantare nerambursabila. Banii sunt destinati dezvoltarii afacerilor prin achizitionarea de echipamente tehnologice. Firma pe care o detine are ca obiect de activitate lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat. Societatea este administrata de Ionut Cristian Apostol si sotia sa.

Citeste si: Afacerile secrete care zguduie Iasul! Combinatiile penale ale unui clan din primarie – FOTO, VIDEO

Practic, doar cei doi soti figureaza pe lista de personal a companiei care are o cifra de afaceri de 567.389 lei pe anul fiscal anterior. SC AP Krystian Group SRL este una dintre firmele controlate de familia Apostol, societate infiintata inca din anul 2003 si care are sediul in centrul comunei Miroslava, pe strada Constantin Langa. Contactat telefonic de reporterii BUNA ZIUA IASI, Ionut Apostol sustine ca nu este un baiat de bani gata si a muncit pentru a avea aceasta afacere. „A mai scris cineva la voi in ziar ca sunt baiat de bani gata. Nu este adevarat. Am muncit ca sa ajung unde sunt acum si numai eu stiu cat de bolnav sunt si ce dureri de spate am de la greutati ridicate si alte munci grele. Banii i-am primit de la stat pentru dezvoltarea afacerii„, a spus Ionut Cristian Apostol.

Citeste si: El este cel mai smecher director din Iasi: masini de lux si afaceri in familie – FOTO

Contracte cu primaria

Apk Group este o companie detinuta tot de Ionut Cristian Apostol. Firma demareaza chiar in acest moment contracte de lucrari cu EcoPiata, firma primariei de administrare a pietelor. Adresa la care are sediul social Apk Group este chiar acasa la directorul Salubris, Ioan Apostol, adica in apartamentul sau din Calea Galata. Cei doi soti, Ionut Cristian si Mihaela (fiul si nora directorului de la Salubris), impreuna cu un alt asociat, Mihaela Bunescu, detin firma Reverif SRL care are acelasi domeniu de activitate ca AP Krystian Group. Compania are sediul in Uricani, pe strada Podgoriei 26, adica exact vila in care locuiesc parintii lui Ioan Apostol, actualul director general al Salubris SA. Potrivit bilantului financiar contabil, profitul pe anul 2013 in cazul Reverif SRL a fost de 61.000 de lei, cu o cifra de afaceri de 86.000 de lei.

Citeste si: Intreprinzatorii din judet vor primi sute de mii de lei de la stat

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024