Prima pagină » Local » Afacerea de la Aeroportul Internațional Iași. Dintr-un foc pot intra 125.000 de euro pe lună – FOTO

Afacerea de la Aeroportul Internațional Iași. Dintr-un foc pot intra 125.000 de euro pe lună – FOTO

16 ian. 2024, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Afacerea de la Aeroportul Internațional Iași ar putea aduce 125.000 de euro pe lună în conturile aerogării. Suma rezultă din închirierea spațiilor comerciale disponibile

Proiectul de construire a terminalului 4 din cadrul Aeroportului Internațional Iași a fost finalizat, în prezent este în desfășurare recepția lucrărilor. Conducerea aerogării va scoate, în următoarea perioadă, la licitație mai multe spații comerciale.

Afacerea de la Aeroportul Internațional Iași. Aproximativ 2.500 de metri pătrați vor putea fi închiriați pentru spațiile comerciale

Procedurile de licitație în vederea închirierii spațiilor comerciale din interiorul noului terminal vor fi organizate în perioada următoare. Acestea vor fi anunțate public și se vor desfășura cu strigare. Prețul minim de plecare va fi de 50 de euro pentru un metru pătrat. Potrivit proiectului, terminalul 4 are disponibili 2.500 de metri pătrați pentru închirierea de către firmele interesate. Practic, în conturile aeroportului ar putea intra cel puțin 125.000 de euro pe lună, însă în funcție de organizarea conducerii, a spațiilor ce trebuie să rămână disponibile pentru fluxurile de pasageri și pentru a nu îngreuna facilitățile acestora, ar putea fi scoase la licitație în vederea închirierii mai puține.

„Nu am început licitațiile pentru închirierea spațiilor comerciale din terminalul T4. Vom anunța public. Am cerut ca firmele care sunt interesate să ne transmită dorința lor tocmai pentru a putea identifica exact nevoile, de a identifica tipurile de activități, ce suprafețe au nevoie, în funcție de activitate, ce consum de curent au nevoie, pentru a ne putea programa și noi împărțirea spațiilor. În momentul în care vom demara procedura de licitație, aceasta va fi cu strigare. Vom face public și vom notifica și firmele care ne-au transmis intenția. Prețul minim de plecare va fi de 50 de euro pe metru pătrat. În ceea ce privește panourile publicitare, avem în lucru noile tarife pentru publicitate”, a precizat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Pentru un metru pătrat, lunar, prețul unui panou de afișaj ar putea ajunge la 200 de euro

Și în ceea ce privește spațiile publicitare din interiorul terminalului T4, precum bannere, roll-up-uri, panouri de afișaj digitale, reclame luminoase și altele, acestea ar putea fi scoase la licitație în vederea închirierii, însă tarifele se vor dubla față de cele prevăzute în prezent. De exemplu, dacă tariful pentru un panou de afișaj are un tarif de 10 euro pe lună/mp, acesta ar putea ajunge la 20 de euro pe lună/mp. Reclamele din salonul VIP vor avea tarife de la 100 de euro/mp lunar și vor ajunge și până la 200 de euro/mp lunar.

„Vom avea publicitate și pe ecrane digitale, și panouri efective, și în acest caz luăm în calcul varianta unei licitații pentru anumite tipuri de spații publicitare. Ca și preț, este prematur să vă spun acum, prețurile existente pot fi consultate pe site, dar oricum le vom mări, adică vom merge undeva spre dublarea lor”, a adăugat Romeo Vatră, directorul aerogării ieșene.

Afacerea de la Aeroportul Internațional Iași, privind închirierea spațiilor comerciale din interiorul noului terminal, ar putea aduce în conturile aerogării cel puțin 125.000 de euro pe lună, în condițiile în care un metru pătrat va fi scos la licitație cu cel puțin 50 de euro pe lună.

Comentarii
  • Musai sa-i pastrati un locsor bun la pret preferential lui Manu Onofrei, ca de nu va caca iar in gazeta pe care o pastoreste cu profesionalism si abnegatie. 😁

  • Marius Sorin Dangă și Sorin Alexandru Afloarei

    24 de lei o apa chioara la 0.5

  • Un control facut bine sar termina cu plangeri in pumn pt sclavul finantistului cel ce sta sluj si facand rost de posturi pt.isterica de la sec. care continua culmea tupeului sa se laude ca nimeni nu are ce sai faca.Pt excroaca nr. 1 ce invarte banuti ….asta te da rapid in gat cand o strigi putin cu menghina si mers pe la personal este acolo pupila angajarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024