Un bărbat din România, stabilit în Regatul Unic, este încă o dovadă că românul nu duce lipsă de inspirație și în cele mai grele momente găsește soluții. Românul, pe nume Adrian Drob, de loc din Vulcan, județul Hunedoara și-a deschis o adevărată afacere… în rulota sa și are succes.
Românul care face pizza în rulotă
Este aproape de necrezut. Pentru unii pare imposibil, dar nu și pentru Adrian, care și-a dorit să își facă propria afacere. A folosit tot ce are, adică rulota și priceperea sa în a pegăti pizza. Și nu oricum, ci la cuptor cu lemne, pe care, ați ghicit, l-a montat în interiorul rulotei.
Aici, face focul și pregătește pizza după cea mai bună rețetă din Napoli.
El este românul care a dat lovitura în Anglia cu pizza făcută într-o rulotă în care a bagat un cuptor în care face focul cu lemne.
„Pentru mine, pizza este doar cea facuta la cuptor cu lemne, orice altceva este oarecum o minciună. Nu judec pe nimeni care o face altfel, fiecare face cum vrea, dar eu am învatat meserie la Napoli, în Italia!”, a mărturisit Adrian pentru Anunțul UK, o pagină de Facebook dedicată românilor stabiliți în Regatul Unit.
Cum a reușit Adrian în viață
Adrian s-a născut în localitatea Vulcan, din județul Hunedoara, iar la 18 ani a părăsit România pentru Italia, ca să-și facă un rost în viata.
A ajuns la Napoli, orașul în care s-a făcut prima pizza. În urmă cu peste 200 de ani, bucatarul Raffaele Esposito a gătit pentru prima oara pentru regele Umberto I și regina Margherita ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de Pizza Margherita.
La Napoli, conaționalul nostru s-a angajat chiar într-o pizzerie și nu una oarecare, ci una dintre cele mai populare și cu tradiție din orașul plin de contraste, Napoli. Aici a învățat toate secretele unei pizza ca la mama ei acasă și a devenit un pizzar priceput.
În 2014 și-a încercat din nou norocul și a plecat în Anglia. Azi, Adrian, locuieste în Basildon, la apropximativ 20 de minute de granița estică a Londrei. A muncit 10 ani, iar acum s-a hotărât să ia taurul de coarne și și-a deschis propria afacere și nu orice, ci o pizzerie. Ceea ce este ieșit din comun este că românul prepară totul în rulota sa în care a bagat un cuptor în care face focul cu lemne.
„Am învățat meserie de la cei mai buni, în inima orașului Napoli, iar azi după 15 ani lucrați în acest domeniu am deschis propria mea pizzerie într-o rulotă cu care mergem la festivaluri, nunți, botezuri, petreceri private și orice alt eveniment.
Deși sunt doar câteva luni de când am pornit la drum, pot să spun ca afacerea este un real succes, lumea ne apreciază cu adevărat și avem numai review-uri de 5 stele.
Cine nu ar putea aprecia o pizza făcută la foc cu lemne, numai cu ingrediente proaspete și după o rețetă tradițională italiană?”, a spus Adrian Drob pentru Anuntul UK.