Prima pagină » Actualitate » Afacerea care a facut din acest barbat un brand al Romaniei. Produsele lui se vand ca painea calda
Afacerea care a facut din acest barbat un brand al Romaniei. Produsele lui se vand ca painea calda

Afacerea care a facut din acest barbat un brand al Romaniei. Produsele lui se vand ca painea calda

13 oct. 2015, 20:02,
Alexandru Poloboc în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:521692;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ O pasiune transpusa intr-o afacere, care a spart barierele nu doar ale Romaniei, ci ale Europei @

Cand treci pe langa taraba acestui barbat, cu siguranta nu iti imaginezi ce se ascunde in spatele afacerii pe care o conduce. In urma cu mai bine de 10 ani, Stan Stoica si-a transformat pasiunea intr-o afacere menita a-i indulci pe cei care ar cumpara de la el, dar si pentru aduce un surplus venitului familiei. Astfel, suceveanul in varsta de 43 de ani a transformat fructele culese din livada proprie, sau cumparate din piete, in gemuri, dulceturi si siropuri concentrate.

Produsele create de catre acesta in comuna Moldova-Sulita, judetul Suceava, nu au ajuns doar pe tarabele pietelor sau ale targurilor din Romania, ci au depasit cu mult granitele tarii, ajungand chiar si pana in Turcia, sau Israel. Fiind membru al Asociatiei Slow Food, fondata în anul 1989 ca o replica la fast food-uri si viata grabita, la disparitia traditiilor locale de alimentatie si interesul scazut pentru mâncarea pe care oamenii o consuma, Stan Stoian a avut ocazia sa isi faca cunoscuta marfa la targuri specifice din Italia, Israel, Turcia si Spania, alaturi de alti producatori, de asemenea membri ai asociatiei, din peste 150 de tari.

La „Sarbatoarea Dulcetii la Golia„, targ organizat anual in luna octombrie cu ocazia Sarbatorilor Iasului, suceveanul si-a expus marfa intr-una din casutele special amenajate de catre municipalitate, cu speranta ca iesenii care au mai cumparat de la el, vor reveni si anul acesta.

„Sunt pe piata din anul 2002, iar la targul de la Golia vin inca de la prima editie. Pasiunea asta cu gemurile si cu dulceata o am de cand eram copil, dar mi-a luat ceva timp sa-mi pun ideea in practica. Am vandut peste tot prin tara si nu numai. Pana acum cativa ani, un grup de afaceristi romani stabiliti in Zaragoza, Spania, cumparau lunar de la mine cate 30-40 de borcane cu dulceata pentru a le comercializa acolo. A tinut cam un an si jumatate aceasta colaborare, dupa care acestia ori nu au mai fost interesati, ori au iesit de pe piata, nu pot spune cu certitudine. Prin alte tari pe unde am mai fost, strainii cumparau gem, dulceata si sirop ca painea calda. Inainte, Asociatia Slow Food suporta toate costurile aferente cazarii si a transportului. Acum, deoarece nu mai este asa, nu imi mai permit sa ma deplasez cu marfa peste hotare pentru a o vinde, o fac doar pe plan national. Oricum, nu mai este la fel de profitabila aceasta afacere. Inainte lumea era mai orientata spre bunataturile astea facute in casa dar, pe masura ce au scazut salariile, a scazut si interesul. Implica foarte multa munca si nu te poti sustine financiar facand doar asta. Cand se termina «Sarbatoarea Dulcetii la Golia», voi merge pe la alte targuri organizate prin tara”, a declarat Stan Stoian.

Singurul lucru care ii poate descuraja pe potentialii cumparatori este pretul acestor produse naturale. Un borcan cu gem costa 10 lei, in timp ce unul cu dulceata poate ajunge pana la 15 lei. Pentru siropul concentrat, facut din diverse fructe, doritorii trebuie sa scoata din buzunar tot 15 lei. In goana nebuna dupa produse cat mai ieftine si mai „sanatoase”, romanii rareori se mai opresc la tarabele unor astfel de producatori pentru a cumpara, ci doar pentru a privi, a inghiti in sec si a merge la un super-market, in speranta ca vor gasi o varianta mai accesibila a aceluiasi produs.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Secretul ciudat al lui Iohannis, dezvăluit de prieteni! Motivul pentru care nu mai iese din casă, ce face în...
observatornews.ro
Subiecte la matematică, simulare Bacalaureat 2025. Care este structura exercițiilor în acest an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Tort de post cu ananas. Răsfățul din postul Paștelui
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
Localităţile de pe E85 unde sunt instalate radare fixe. Primeşti amenzile acasă pentru viteză
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`