Prima pagină » Titlurile zilei » Afacere în curtea unui primar PNL din județul Iași. Fiul unui coleg de partid își umple conturile cu banii comunei- GALERIE FOTO

Afacere în curtea unui primar PNL din județul Iași. Fiul unui coleg de partid își umple conturile cu banii comunei- GALERIE FOTO

21 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Fiul unui primar PNL din județul Iași a prins unele contracte generoase într-o localitate condusă de un coleg de partid al tatălui său. Firma Beta RG Trust SRL, administrată de Rareș Eduard Hugianu, fiul primarului din Stolniceni- Prăjescu, a încasat două contracte consecutiv în aceeași zi, de la Primăria Lespezi, condusă de liberalul Ioan Lazăr. În plus, firma a mai luat și alte contracte în doar câteva săptămâni de la alți primari

O nouă afacere de partid a apărut în județul Iași. Fiul unui primar din județul Iași a prins un contract tocmai la o primărie condusă de un coleg de partid al tatălui său. Societatea Beta RG Trust SRL a avut succesul scontat în comuna Lespezi, unde a încheiat două contracte distincte pentru ridicare topografică drumuri și pentru realizarea documentației privind intabularea unor drumuri de interes local. Ofertele au fost depuse în 16 martie 2022, iar afacerea a fost parafată o zi mai târziu, pe 17 martie 2022.

Afacere în localitatea condusă de un primar PNL din județul Iași

Societatea Beta RG Trust SRL este administrată de Rareș Hugianu, fiul primarului PNL din comuna Stolniceni-Prăjescu, Costel Hugianu. Firma respectivă a prins săptămâna trecută două contracte distincte de la Primăria comunei Lespezi, condusă de Ioan Lazăr, tot membru PNL. Primul contract a fost de numai 1.031 de euro pentru ridicarea topografică a drumurilor, în vreme ce al doilea, încheiat în aceeași zi, are o valoare de 7.711 de euro (38.555 de lei).

”SC Beta R.G. Trust S.R.L. oferă servicii de întocmire a documentației topografice (plan topografic cotat), inclusiv depunerea documentației la OCPI, avizare și predare documentație către beneficiar”, se arată în anunțul legat de contract.

Firma fiului primarului din Stolniceni- Prăjescu s-a înscris și la o licitație de la Consiliul Județean pentru proiectarea unei șosele cu 4 benzi în zona CUG.

Contracte pe bandă rulantă pentru fiul primarului

Firma fiului primarului din Stolniceni-Prăjescu a mai prins în primele zile din luna martie 2022 și alte contracte de la unele primării din județul Iași. De exemplu, în 2 martie 2022, a încasat 4.000 de euro de la Primăria comunei Șipote pentru servicii ridicare topografică. În data de 9 martie 2022, firma a încasat 25.000 de euro de la Primăria comunei Vânători, pentru un pachet de intabulare de drumuri comunale și sătești.

Mai mult, în ziua în care a încheiat contractele cu Primăria Lespezi, firma RG Trust SRL a mai încasat 2.000 de euro de la comuna Tătăruși pentru ridicare topografică la proiectul legat de construirea noii săli de sport din localitate.

Administratorul Beta RG Trust a evitat explicațiile

Societatea lui Hugianu a fost înființată în cursul anului 2018. Beta RG Trust a avut, în cursul anului 2020, o cifră de afaceri de 821 de mii de lei, datorii de 273 de mii de lei și un profit de aproape 509 mii de lei. La momentul depunerii bilanțului, firma avea doar 5 angajați. Contactat telefonic de redactorii BZI, Rareș Eduard Hugianu a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

”Sunt într-o discuție. Puteți să mă sunați mâine (luni, 21 martie 2022)”, a spus Rareș Eduard Hugianu.

Băiatul primarului din comuna Stolniceni-Prăjescu a avut pe numele său și un PFA, care a fost radiat în martie 2019.

Reacția primarului comunei Lespezi: ”Este o firmă care își face treaba”

Scandalurile la Primăria comunei Lespezi s-au ținut în lanț în ultima perioadă. În cursul anului trecut, primarul Ioan Lazăr și-a angajat și fiul la primărie, în urma unui concurs cu dedicație. Pe de altă parte, Ioan Lazăr, primarul comunei Lespezi, a susținut că afacerea nu este deloc una imorală și că totul a fost perfect legal.

”Nu discutăm de colegi de partid aici. Este o firmă care își face treaba. Nici măcar nu este el administrator. Este o firmă care își face treaba, e un contract perfect legal”, a spus Ioan Lazăr, primarul comunei Lespezi.

Nu este pentru prima oară când un primar PNL, din județul Iași, facilitează contracte pentru colegii de partid din fonduri publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *