Prima pagină » Eveniment-Social » Afacere imobiliară, de peste jumătate de milion de euro, cu o casă din zona Copou a orașului Iași – GALERIE FOTO (Exclusiv)

Afacere imobiliară, de peste jumătate de milion de euro, cu o casă din zona Copou a orașului Iași – GALERIE FOTO (Exclusiv)

14 mart. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

O nouă afacere imobiliară, de peste jumătate de milion de euro, ce are în prim-plan o casă din zona Copou, va fi parafată! Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași va semna contactul de achiziționare a imobilului de pe strada Gheorghe Asachi din municipiu, mai exact din zona Copou. Aici urmează a funcționa Școala Gimnazială ”Junior” a instituției de învățământ superior.

Zilele acestea, o afacere imobiliară de peste jumătate de milion de euro, legată de o casă din zona Copou – orașul Iași va fi realizată! Concret, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) va semna contractul de achiziționare a imobilului de pe strada Gheorghe Asachi, numărul 16, din municipiu, mai exact din zona Copou. Aici urmează a funcționa Școala Gimnazială ”Junior” a instituției de învățământ superior. Aici, până acum, își derula activitatea o unitate educațională preșcolară. Clădirea are un proprietar privat.

Afacere imobiliară, de peste jumătate de milion de euro, ce are în prim-plan o casă din zona Copou

Astfel, în această casă din Iași, estimată la aproximativ 700.000 de euro, UAIC intenționează să pună bazele celui mai nou gimnaziu din urbe. Deja, anul trecut, „Cuza” a demarat înscrieri pentru ciclul gimnazial, respectiv pentru clasa a V-a, în conformitate cu Ordinul nr. 5055 din data de 25 august, emis de Ministerul Educației. Astfel, conducerea UAIC a decis înființarea, începând cu anul școlar 2021-2022, a două clase a V-a. Elevii care doresc să urmeze cursurile Școlii Gimnaziale ”Junior” au la dispoziție, la acest moment, 48 de locuri.

”Acest demers (tranzacția imobiliară de pe Strada Gheorghe Asach) reprezintă o dezvoltare firească a Școlii ”Junior” și vine ca răspuns la solicitările adresate constant de părinții și absolvenții claselor primare ce doresc continuarea studiilor în același mediu prietenos, performant și creativ. UAIC intenționează să își dezvolte învățământul preuniversitar prin înființarea acestei structuri gimnaziale și, ulterior, liceale”, reliefa prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității ”Cuza”.

Grădinița și Școala Primară UAIC sunt cu alocație bugetară, nu cu taxă

Având în vedere calitatea procesului instructiv-educativ din cadrul Școlii Primare ”Junior”, instituție care și-a dobândit un loc binemeritat în ansamblul învățământului preuniversitar ieșean datorită rezultatelor obținute de la înființare până în prezent, s-a constatat că absolvenții (clasele I-IV) de ”Junior” doresc să își continue studiile la ”Cuza”.

Școala ”Junior” a fost inaugurată la 17 septembrie 2007. Dotată modern și adecvat, aceasta asigură educația unui număr de 90 de elevi, repartizați în cinci clase. Unitatea se adresează copiilor angajaților de la ”Cuza”, dar sunt acceptați și micuți din exterior.

Afacere imobiliară spectaculoasă pentru Universitatea ”Cuza”, din Iași

Pe de altă parte, UAIC a reintrat în drepturi (la începutul acestui an) în ceea ce privește un imobil și un teren din localitatea Dorna Candreni, județul Suceava. Totul se întemeiază pe decizia nr. 445 din 19 iunie 1959, prin care Sfatul Popular al Regiunii Suceava a transmis din administrarea Sfatului Popular al comunei Dorna Candreni, Raionul Vatra Dornei, în administrarea Universităţii ”Cuza”, din Iași. Imobilul a fost în proprietatea Statului Român, fiind cuprins în Cartea Funciară nr. 2.088 şi nr. 1953 a comunei Dorna Candreni.

”Această decizie are la bază schimbul de imobile dintre UAIC şi Sfatul Popular al Regiunii Suceava, care, pentru imobilul proprietatea universităţii situat în oraşul Gura Humorului, Raionul Gura Humorului, Regiunea Suceava a transmis, cu acordul Comitetului Executiv al Sfatului Popular al Regiunii Suceava, în administrarea universităţii din Iași, imobilul proprietatea statului cuprins în Cartea Funciară (CF) nr. 2088 şi nr. 1953 a comunei Dorna Candreni, reprezentând clădire şi teren în suprafaţă de 5.547 mp”, se arată în documente.

Pe de altă parte, această afacere imobiliară, de peste jumătate de milion de euro, cu o casă din zona Copou a orașului Iași, crește patrimoniul UAIC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *