Prima pagină » Eveniment-Social » Afacere de tip catering la sat, prin e-Antreprenor, realizată de USV Iaşi – FOTO

Afacere de tip catering la sat, prin e-Antreprenor, realizată de USV Iaşi – FOTO

11 dec. 2023, 12:57,
în Eveniment-Social

O soluţie bună de a face bani este să intri într-o afacere tip catering. În timp ce gătitul este pentru unii o formă de destindere sau o necesitate, pentru alţii activitatea din bucătărie înseamnă o sursă de a face bani. Afacerea de tip catering la sat, prin e-Antreprenor, a fost realizată de USV Iaşi.

„Şi nu puţini, în condiţiile în care serviciile de catering sunt din ce în ce mai căutate. Cei care s-au îndreptat către o afacere de acest fel au descoperit că au posibilităţi reale de câştig, iar administrarea firmei nu este dificilă, ne spune Andrada Guzgă, o tânără de 27 de ani din județul Iași, absolventă a specializării Protecția consumatorului și a mediului, iar ulterior a cursurilor de masterat specializarea Management în alimentație publică și agroturism, din cadrul Facultății de Agricultură USV Iași”, au transmis reprezentanții USV Iași.

Pentru satul românesc, o soluţie salvatoare

,,Prin intermediul proiectului e-Antreprenor ne-am gândit să investim cei 40.000 euro nerambursabili într-o firmă de catering. Inițial am vrut să înființez o brutărie, dar spațiul nu-mi permitea, nici forță de muncă nu găseam, de aceea am zis că trebuie să ne adaptăm, să nu pierdem finanțarea. Analizând nevoile din piață am ajuns la concluzia să facem firma de catering, în comună Țibănești, județul Iași. Spre uimirea noastră este un business la mare căutare și în mediul rural, pentru că oamenii sunt deschiși. Pentru noi acesta este un business real de succes. Pe viitor vrem să ne dezvoltăm, să ajungem și în mediul urban, să ne punem în practică și celelalte proiecte pe care le avem. Facultatea m-a ajutat prin viziune’’, a specificat Andrada Guzgă (căs. Tipa), administrator al firmei de catering AngelGuz catering.

Reamintim că, cele mai bune idei de afaceri au beneficiat un sprijin financiar de până la 40.000 de euro, nerambursabil, prin intermediul proiectul e-Antreprenor, coordonat de către Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaționa, unde s-a urmărit conștientizarea și promovarea atitudinii pozitive față de cultura antreprenorială și informarea corectă, în timp real, cu privire la oportunitățile din mediul de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`