Prima pagină » Local » Afacere de peste 2 milioane de euro în Iași! Cei mai mari asfaltatori se bat la sânge pe banii Drumurilor Județene
Afacere de peste 2 milioane de euro în Iași! Cei mai mari asfaltatori se bat la sânge pe banii Drumurilor Județene

Afacere de peste 2 milioane de euro în Iași! Cei mai mari asfaltatori se bat la sânge pe banii Drumurilor Județene

11 iul. 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru, în Local

Afacere de peste 2 milioane de euro, desfășurată în Iași, de pe urma Drumurilor Județene. Cei mai mari asfaltatori din județul Iași se bat pe o licitație desfășurată la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, pentru întreținerea a două artere

Mai multe firme din județul Iași au depus oferte la o licitație derulată de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, pentru întreținerea unor artere din județ. Licitația prevede lucrări de îmbrăcăminți  bituminoase ușoare pe DJ 207M: Al. I. Cuza – Kogălniceni (km 6+178-8+985) și îmbrăcăminți bituminoase ușoare pe DJ 281D: Intravilan Ceplenița (km 2+012-3+512). Valoarea totală a celor două lucrări este de 12 milioane de lei (peste 2,4 milioane de euro).

Afacere de peste 2 milioane de euro, în județul Iași

Pentru ambele loturi, au depus oferte mai multe societăți care au mai prins contracte de milioane de euro cu DJADP Iași. Una dintre oferte a fost depusă de firma Eky Sam SRL Târgu Frumos, administrată, în acte, de Dragoș Samoilă, dar controlată de Ioan Echimov. Firma lui Echimov a depus oferte pentru ambele loturi scoase la licitație de Drumurile Județene. O altă ofertă pentru ambele loturi a fost depusă de firma Construct & Drum SRL, administrată de Dan Cojocea. Și această societate a prins mai multe contracte cu județul Iași, prin DJADP Iași.

Firma care a câștigat lotul 3 din axa rutieră Iași – Suceava vrea banii CJ

O altă ofertă a venit din partea firmei Daroconstruct SRL, administrată, în acte, de Nicoleta Fedoreac, dar controlată de Giani Canschi. Recent, firma lui Giani Canschi a reușit, după ani de contestații și procese, să-și adjudece lotul 3 din axa rutieră Iași – Suceava, în valoare de aproape 20 de milioane de euro. Daroconstruct SRL va participa la această licitație alături de firma Loial Impex SRL care a venit ca subcontractant.

Scandal uriaș cu una dintre firme. Muncitorii au asfaltat pe timp de ploaie

Pentru ambele loturi, a mai depus o ofertă și firma Enviro Construct SRL, firmă administrată de Dan Chihaia. Firma respectivă a fost implicată, recent, într-un scandal uriaș, după ce muncitorii au fost surprinși asfaltând pe ploaie un drum județean din zona Bârnova. Drumarii au făcut un raport de neconformitate și au cerut constructorului să refacă porțiunea de drum din DJ 249 A Bârnova pe cheltuiala proprie. O altă ofertă a venit de la firma Danlin XXL, abonată, în mandatul trecut, la banii Consiliului Județean Iași. Firma lui Dan Amurăriței a depus singură ofertă pentru lotul 1, dar și alături de Mihoc Oil pentru lotul 2 din licitația derulată de DJADP Iași.

Consultanță făcută de o singură firmă pentru ambele licitații

Valoarea primului lot, cel legat de îmbrăcăminți bituminoase ușoare pe DJ 207M: Al. I. Cuza – Kogălniceni (km 6+178-8+985) este de 7,5 milioane de lei. Valoarea lotului doi pentru îmbrăcăminți bituminoase ușoare pe DJ 281D: Intravilan Ceplenița (km 2+012-3+512) este de 4,4 milioane de lei, conform caietului de sarcini. Proiectul primului lot de la Al. I. Cuza  fost realizat de firma Geo Myke SRL Iași, controlată de Dragoș Ciopate. Geo Myke SRL, firma de consultanță administrată de Dragoș Ciopate, a încheiat, în ultimii doi ani, 38 de contracte cu primării de pe cuprinsul județului Iași și din zona Moldovei.

Aceasta nu este singura afacere de milioane de euro, în județul Iași, din ultima perioadă.

Comentarii
  • Este bine ca exista concurenta intre firme. Dar toti acesti rechini ai asfaltului sunt foarte solidari in ascunderea greselilor de executie pe care le fac pentru a avea castiguri nemasurate. Pietris de rau in loc de piatra sparta de cariera de munte de 2 ori mai scumpa. Bitum ieftin de calitate slaba si acela in dozaj redus fata de retete de preparare a mixturilor asfaltice. Asternerea straturilor drumurilor la grosimi mai mici decat in proiecte. Aceasta este cale prin care ajungi rege al asfaltului si tratezi de sus presedinti de CJ, directori, inspectoratul in constructii, directori de la CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *