Prima pagină » Economic Local » Afacere cu măști de protecție la Primăria Iași! Contractul de 400.000 de euro este dorit de 19 firme
Afacere cu măști de protecție la Primăria Iași! Contractul de 400.000 de euro este dorit de 19 firme

Afacere cu măști de protecție la Primăria Iași! Contractul de 400.000 de euro este dorit de 19 firme

10 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Firme din toată țara s-au prezentat la licitația organizată de Primăria Iași pentru furnizarea măștilor de protecție. Municipalitatea are nevoie de 1.530.000 de măști de protecție ce vor fi împărțite în școlile din Iași

Primăria Iași a lansat licitația pentru achiziția unui lot de măști de protecție ce vor fi folosite de elevii din municipiul Iași. La procedura cu o estimare bugetară de aproape 400.000 euro s-au prezentat nu mai puțin de 19 firme. Este vorba despre Neramod Distribution SRL, Qmobili SRL, Valdomedica Trading SRL, Dolex Com SRL, Sanrotex Trading SRL, Corporation Rom – Cons Equipment SRL, Alison Hayes SRL, Airo Medical SRL, Techtex SRL, Kardinal Atractiv SRL, Euro-Audit Service SRL, Dental Vladmed V&M SRL, Global Treat SRL, Viviene SRL, S.I.A.T.

Consulting Service SRL, Azera Trade SRL, Top Trade Medical SRL, S&S Groupe Prodimpex SRL. Comisia de evaluare va alege prețul cel mai mic. Pentru elevii din clase 0 – IV vor fi furnizate 980.000 de măști, de dimensiuni reduse, care să se potrivească cu fața elevilor. Pentru eleviii din clasele V – XII se va asigura un necesar de 550.000 măști. Produsele trebuie să aibă un termen de valabilitate de 2 ani de la data producerii și de 12 luni de la data livrării. Măștile trebuie furnizate în termen de 30 de zile de la data semnării contractului.

Firmele participante trebuie să îndeplinească o serie de cerințe tehnice

Măștile chirurgicale trebuie să aibă un procent de filtrare de minimum 95 la sută și să fie realizate din 3 straturi.

„Pentru produsele care fac obiectul prezentei achiziții se solicită următoarele caracteristici minimale: confecționată din 3 straturi – stratul alb din interior este fabricat din polipropilen și are rolul de a absorbi umiditatea în timpul utilizării, stratul din mijloc este fabricat dintr-un material filtrant și acționează ca o barieră împotriva virușilor, stratul colorat din exterior este impermeabil și are rol de protecție. Materialul este tratat cu o substanță specială, care previne intrarea microbilor în tractul respirator. Sistemul de ajustare din zona nasului este confecționat din metal, pentru a se adapta perfect la formă. Sistemul de prindere este realizat din fire elastice din polistier și spandex. Procentul de filtrare, de minimum 95 la sută, pentru particule de 3 microni- protecție împotriva particulelor de praf, protecție bacteriană, protecție împotriva particulelor atât inhalate, cât și expirate”, se arată în descrierea produselor.

Primăria Iași a lansat și licitația pentru achiziția tabletelor pentru cursurile on-line

Recent, Primăria Iași a demarat altă licitație pentru achiziția sistemelor digitale ce vor fi folosite de unitățile de învățământ din municipiu. Pocedura este organizată pentru echiparea centrelor on-line din 36 de unități de învățământ. Costurile achiziției sunt de 6.302.521 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane euro. Vor fi achiziționate 1.250 de sisteme ce urmează să fie livrate în termen de 30 de zile de la semnarea contractului. La procedură s-au prezentat două societăți: Romaudiovideo SRL și Elsaco Solutions SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară.

Conform caietului de sarcini, sistemul digital este format dintr-o unitate de intrare video (cameră video), unitatea de intrare audio (microfon independent), unitate ieșire video (monitor), unitate de ieșire audio (difuzoare). În total, vor fi furnizate 1.250 de sisteme digitale. Termenul de garanție a echipamentelor trebuie să fie de 36 de luni. Livrarea se va realiza în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *