Prima pagină » Actualitate » Aerotermă, adusă de fiica unei paciente. Declaraţia zguduitoare a unei martore la incendiul din București: „Pacienții țipau! S-a auzit o bubuitură, ziceai că e bombă!”

Aerotermă, adusă de fiica unei paciente. Declaraţia zguduitoare a unei martore la incendiul din București: „Pacienții țipau! S-a auzit o bubuitură, ziceai că e bombă!”

29 ian. 2021, 11:35,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Noi detalii în cazul tragediei de la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Prima ipoteză în cazul incendiului din cel mai modern spital din România arată ca evenimentul nefericit ar fi fost produs de la o aerotermă. O femeie ar fi adus o aerotermă pentru mama sa care menționa că este frig în salon.

Ruda unui pacient din cadrul spitalului a făcut mărturisiri în direct la Antena 3, după ce patru persoane au murit carbonizate în urma izbucnirii unui incendiu. De asemenea, o martoră la incendiul din București a precizat detalii halucinante.

Fiica unei paciente de la „Matei Balş” a adus o aerotermă

Mihaela Tănase, fiica unei paciente de la Balș, a declarat faptul că a dus o aerotermă în salonul mamei sale, în urmă cu circa o săptămână. Aceasta a precizat că mama să spunea în repetate rânduri că este foarte frig în salon.

„Pentru mama mea am dus o aerotermă, acum o săptămână. Mi-a spus că era foarte frig în salon.”, a spus Mihaela Tănase la Realitatea Plus.

Interpelata dacă le-a precizat celor de la Institutul „Matei Balș” despre situația semnalată de mama ei, Mihaela Tănase a răspuns afirmativ.

„Mi-au spus că asta e situația, nu au căldură”, a completat femeia.

Tânăra a precizat că angajații spitalului au verificat și i-au spus că unele saloane au aerotermă, altele nu.

„Dacă vreau să-i aduc, să-i aduc.”, a mai spus femeia.

Martora: „Am auzit gălăgie, au strigat!”

O martoră a făcut declaraţii de ultima oră în cazul incendiului de la „Matei Balş”. O femeie ce se afla în apropierea Institutului a precizat faptul că s-a auzit inițial un zgomot foarte mare, după care totul s-a umplut de fum.

„Am auzit gălăgie, au strigat! Dacă eu de la 5 m-am sculat și nu am mai putut să dorm… A fost o bubuitură tare de tot, ziceai că e bombă. Am văzut numai fum la parter. Toată curtea noastră era plină de fum. M-am dus și m-am uitat! Au fost și pacienți răniți grav, au fost și morți. Pacienții țipau săracii“, a punctat femeia care locuiește lângă spital.

Declaraţia pacientului care a sunat la 112

Pacientul care a sunat la numărul unic de urgenţă 112 a făcut primele declarații după incendiul de la Spitalul Matei Balș. Acesta preciza că tuburile de oxigen au explodat. După ce a sesizat evenimentul tragic, bărbatul a sărit pe geam, de la balcon. De asemenea, pacientul precizează că în aceste momente se simte bine.

„Au făcut explozie niște tuburi de oxigen. Eu eram în salonul 66 la parter. Eu am dat telefon la pompieri și am sărit pe balcon. Era fum ca la balamuc. Era fum cât cuprinde, ca la 10 locomotive cu abur. Pompierii s-au mișcat încet, am țipat la ei să bage furtunul, ei stăteau și se uitau. Am sărit pe geam, în balcon. Acum sunt bine“, a precizat pacientul care a sunat la 112.

Incendiul de la „Matei Balş” a fost soldat cu patru morți carbonizaţi

Incendiul a survenit vineri dimineaţă, 29 ianuarie 2021, la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Bucureşti, fiind declanşat planul ”roşu” de intervenţie. Patru persoane au decedat în condiţii inumane. De asemenea, au fost afectate patru saloane.

Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal în rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi. Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`