Prima pagină » Local » Aeroportul Internațional Iași va avea un nou parc fotovoltaic
Aeroportul Internațional Iași va avea un nou parc fotovoltaic

Aeroportul Internațional Iași va avea un nou parc fotovoltaic

15 apr. 2024, 08:16, 1 ,
BZI.ro, în Local

Aeroportul Iași a demarat un nou proiect de realizare a celui de-al doilea parc fotovoltaic. Acesta va avea o capacitate de 5 MWh și se va întinde pe o suprafață de 5 ha, lângă parcul existent.

„Pe 23 aprilie începe depunerea proiectelor de producere a energiei electrice pentru autoconsum, folosind energia solară.
Aeroporturile sunt, prin definiție, mari consumatori de energie electrică. Cantități semnificative de energie sunt utilizate pentru marcajele de pe pistă, în terminale, iluminarea platformei aeronavelor și în parcare. Pe de altă parte, aeroporturile au suprafețe mari de teren în administrare.

Asigurarea independenței energetice a aeroportului este un obiectiv strategic, având în vedere experiența fluctuațiilor puternice de pe piața de energie din ultimii doi ani.

Aeroportul Iasi este singurul din România cu un parc fotovoltaic funcțional. Are o capacitate de 1MWh și este construită pe 1 ha, asigurând aproape un sfert din consumul de energie al aeroportului. Proiectul a costat 900 de mii de euro”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Comentarii
  • AM CIRCULAT DIN FAIMOSUL T4 DE MAI MULTE ORI DL. ,,MANAGER ,, TE ANUNT ……MIZERIE….DE 2 ORI SCARA NU MERGEA (O DATA TE FOTOGRAFIAI DE ZOR ) ….BENZILE ALEA MICI DE ALTE 2 ORI NU FCT…..LA CONTROLUL BILETELOR TOT LA FEL OM …MASINARIILE NU FCT…..CONTROLUL DE LA SRI INGREUNAT FATA DE ALTE DATI ( NU STIU DE CE)…LIPSA SPATII COMERCIALE …AFISAJUL IN PARCARE IN LIMBA ROMANA LIPSA NU TOTI STIU ENGLEZA SI MULTE ALTELE CONCLUZIA TE IMPLO MAI STAI LA INTERVIURI CA AEROPORTUL E JALE….ALO DL ALEXA CAT MAI TII IN BRATE INCOMPETENTA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *