Prima pagină » Local » Aeroportul Internațional Iași face angajări! Două posturi de controlor trafic aerian stagiar sunt scoase la concurs

Aeroportul Internațional Iași face angajări! Două posturi de controlor trafic aerian stagiar sunt scoase la concurs

14 nov. 2022, 02:00,
Adnana Gafton în Local

Două posturi de controlor trafic aerian sunt scoase la concurs pentru Aeroportul Internațional Iași. Cei interesați de gestionarea traficului aerian trebuie să fie buni cunoscători ai limbii engleză și să aibă abilități native de a exercita un astfel de job. Se caută două persoane serioase, ce fac față cu brio condițiilor de stres și pot efectua ore suplimentare. Un auz bun și o acuitate vizuală reprezintă atributele de bază în exercitarea acestei meserii

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A organizează un proces de selecție a candidaților pentru cei ce vor urma un curs de pregătire pentru a obține licență de de Controlor Trafic Aerian stagiar (CTA stagiar). La nivelul întregii țări sunt disponibile 58 de posturi. Toate aeroporturile din țară vor angaja cel puțin un CTA stagiar. În București sunt disponibile 21 de locuri, la Arad 6, iar la Suceava 5 posturi. Aeroportul Internațional Iași va beneficia de doi controlori de trafic stafgiari.

persoana in turnul de control

Sunt scoase la concurs 2 posturi de controlor tafic aerian în cadrul Aeroportului Internațional Iași

Două posturi de controlor trafic aerian stagiar

intrare Aeroportul International Iasi

La nivelul întregii țări sunt disponibile58 de posturi CTA stagiar

R.A.ROMATSA „Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian”organizează o sesiune de selecţie a candidatilor care vor urma un curs de pregatire initiala pentru obţinerea licenţei de Controlor Trafic Aerian stagiar (CTA stagiar). Aeroportul Internațional Iași dorește să angajeze două persoane pentru postul de controlor trafic aerian stagiar.

Pentru a obține unul dintre cele două posturi, candidații trebuie să întocmească un dosar de înscriere ce va cuprinde următoarele documente: cerere tip de înscriere, fișa personală a candidatului privind prelucrarea datelor cu caracter personal, scrisoare de intenţie, declarație pe proprie răspunde că nu are cazier, copie carte de identitate, curriculum vitae, diploma de atestare a studiilor – diploma de Bacalaureat sau echivalent, conform legislației în vigoare, copia certificatului de competență lingvistică pentru limba engleză cu un rezultat de minim B2.

Selecția candidaților presupune parcurgerea unor etape eliminatorii. Candidații vor susține Testul Eurocontrol, acesta reprezintă un test de evaluare a abilităţilor sau calităţilor native necesare unei persoane pentru a exercita profesia de CTA, nu reprezintă un test de cunoştinţe. Testul Eurocontrol se desfășoară în limba engleză. Următoarea etapă în selecția candidaților este reprezentată de interviu. Acesta va fi susținut în limba română.

avioane la pista la aeroport

Candidatul ideal este un bun cunoscător al limbii engleză

Care sunt criteriile de înscriere

terminal 4 Iasi

Lucrările de dezvoltare ale Aeroportului Internațional Iași contribuie la crearea unor noi locuri de muncă

Cei interesați de un astfel de job trebuie să aibă orientare şi vedere în spaţiu foarte bună, memorie bună, gândire rapidă, abilităţi de a lua rapid decizii corecte, abilităţi de a îndeplini simultan mai multe sarcini, abilitatea de a face calcule matematice mental, spirit de lucru în echipă, să poată lucra în schimburi (ture zi, de noapte, lucru în perioada sărbătorilor legale), să poată lucra corespunzător în condiţii de stres, să aibă capacitate mare de adaptare la situaţii diverse și să aibă acuitate vizuală şi auditivă foarte bună.

Condițiile de înscriere pe care trebuie să le îndeplinească toți candidații sunt următoarele: să aibă vârsta minimă de 18 ani, să fie absolvenţi cel puţin de studii medii cu diplomă de Bacalaureat sau echivalent, conform legislației în vigoare, să nu deţină sau să nu fi deţinut licenţă de controlor de trafic aerian stagiar civil sau licenţă de controlor de trafic aerian civil.

Aeroportul Internațional Iași a făcut angajări și în luna octombrie 2022. Atunci au fost scoase la concurs un post de consilier juridic, unul de electromecanic, un post de șofer persoane și un post de agent securitate. Tot în această toamnă, conducerea aeroportului a efectuat licitația pentru furnizarea serviciilor de pază pentru Aeroportul Internațional Iași.

Cele două posturi de controlor trafic aerian sunt foarte râvnite de toți cei ce doresc o carieră in cadrul Aeroportului Internațional Iași.

 persoana in turnul de control al aeroportului

Cei interesați de a obține un post CTA stagiar trebuie să fie dispuși să lucreze în condiții de stres și peste program

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024