Prima pagină » Local » Aeroportul Internațional Iași caută firme de curățenie! Inspectorii OPC au amendat mizeria din terminalul T3
Aeroportul Internațional Iași caută firme de curățenie! Inspectorii OPC au amendat mizeria din terminalul T3

Aeroportul Internațional Iași caută firme de curățenie! Inspectorii OPC au amendat mizeria din terminalul T3

05 sept. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Aproximativ 140.000 de euro este estimarea bugetară pentru serviciile de curățenie ce vor fi furnizate la Aeroportul Internațional Iași. Procedura este programată la mijlocul lunii septembrie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Aeroportul Internațional Iași, regie autonomă subordonată Consiliului Județean (CJ) Iași, organizează noi achiziții. Astfel, pe data de 14.09.2022, este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de curățenie. Valoarea estimată a contractului este de 700.000 de lei, fără TVA, aproape 140.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Prin servicii de curățenie se înțelege ansamblul activităților desfășurate în scopul decontaminării suprafețelor și obiectelor prin care se îndepărtează, odată cu praful, substanțele organice și o parte din microorganisme, utilizând detergenți, produse de întreținere și de curățenie. Este metoda de decontaminare care asigură îndepărtarea de pe suprafețe și obiecte a murdăriei și microorganismelor. Metodele generale prin care se realizează curățenia sunt spălarea, ștergerea umedă, aspirarea umedă și perierea”, se arată în caietul de sarcini.

Și anul trecut a fost organizată o licitație similară.

Aeroportul Internațional Iași caută firme de curățenie pe o perioadă de 12 luni

Contractul cu firma câștigătoare se va desfășura pe o perioadă de 1 an.

„Toate materialele utilizate vor fi de calitate superioară, iar substanțele chimice vor fi avizate din punctul de vedere al igienei sanitare de către organele de drept din România și conform standardelor internaționale în domeniu. Personalul prestatorului trebuie să fi efectuat «noțiuni fundamentale de igienă» și examenele medicale periodice, conform legislației în vigoare. Trebuie să aibă în permanență o ținută decentă și curată. Toți lucrătorii vor purta în timpul orelor de program un echipament de protecție corespunzător normelor (pantaloni, vestă, tricou), inscripționat cu denumirea societății, precum și câte un ecuson prevăzut cu numele și prenumele lor și denumirea societății la care sunt angajați”, se mai arată în documentația procedurii.

Ofertanții trebuie să aibă în dotare 3 aspiratoare cu spălare, 6 aspiratoare profesionale cu filtru, 2 aspiratoare pentru apă, 1 curățător cu presiune, 2 mături manuale, 1 mașină profesională spălat-uscat pardoseli cu acumulatori, 2 mașini frecat-aspirat pardoseli etc. Serviciile de curățenie vor fi asigurate pentru terminalele T2 și T3.

Protecția Consumatorilor a aplicat amenzi la Aeroportul Internațional Iași

De precizat că, în cursul zilei de 05.07.2022, inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași, în urma unei reclamații, au verificat o serie de aspecte legate de igiena de la terminalul T3. La o primă verificare, s-au observat pe suprafețe gândaci morți și porțiuni neigienizate. A fost controlată și zona de alimentație publică din aria terminalului T3. S-a constat că în zona de cuptoare nu erau respectate normele igienico-sanitare. Administratorul punctului de lucru a fost obligat să remedieze deficiențele. Zona de alimentație publică este deținută de societatea Lagardere Travel Retail SRL, din București, care a amenajat puncte de lucru în mai multe aeroporturi din țară. În 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 829,8 milioane de lei, un profit de 12,7 milioane de lei și datorii de 106,1 milioane de lei. În final, a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei.

Aeroportul Internațional Iași caută firme de curățenie care să acopere suprafețe de peste 4.000 de metri pătrați.

Comentarii
  • ANGAJAT FIRMA

    DA CURATENIA E DEZASTRU IN AEROPORT. .SE VORBESTE CA O FIRMA CARE CONCUREAZA A MAI FOST SI A LASAT ANGAJATI FARA SALARII E DE PE LITORA ALTA CARE OPRESTE IN FIECARE LUNA CATE 200 RON DE LA FIECARE ANGAJAT SA DEA FOND LA SUSTINATOR . TOT FIRMA ASTA NU PLATESTE BONURILE DE MASA SAU NU ARE ORE DE NOAPTE ….ELE SE LAUDA CA NU ARE CE SA LE FACA NIMENI…….BA DA LEPRELOR TREBUIE SA MERGEM CU RECLAMATIE SCRISA LA POLITIE SI LA FORTELE DE MUNCA ….

  • Aeroportul arata din acest pct. de vedere MIZERABIL se vede clar ca actuala firma merge pe buzunar nu pe calitate .Solutiile de igienizare sunt lipsa .Pt mine nu e clar de ce Dir.AEROPORTULUI INTERNATIONAL IASI nu se implica putin sa controleze curatenia sau poate e prea inalt fotoliu si nu are sacara sa coboare .Sau e un sa scara sa nu coboare .E clar in Aeroport PUTE. In afara de lauda la dl directoras si multe comentarii negative de la niste angajati nu se vede implicare.Sa lasam proiectul cred ca va fi o alta teapa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *