Prima pagină » Local » Aeroportul Internațional Iași achiziționează servicii de pază în valoare de peste 5 milioane de lei

Aeroportul Internațional Iași achiziționează servicii de pază în valoare de peste 5 milioane de lei

31 iul. 2024, 16:00, 1 ,
BZI.ro, în Local

Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Aeroportul Internațional Iași a publicat intenția de achiziționare a unor servicii de pază în valoare de peste 5 milioane de lei.

În trecut, licitația referitoare la proiectarea unui drum au stârnit interesul așapte firme care doreau contractul de proiectare a noului drum. În cadrul procedurii de licitație de pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), au depus ofertele financiare șapte firme. Este vorba despre Xsbroadproject SRL, administrată de Nicolae Costinel Borontea, Trust AVB SRL, controlată de Vasile Abalașei, 3D Construction Project SRL, administrată de Ștefan Bodoga, Road Engineering Project SRL, controlată de Marius Cătălin Lupu, Artehnis SRL, administrată de Ciprian Ilie Cozmanciuc, Ifraconcept SRL, deținută de Bogdan Dorofteiesei, și Intercad Proiect SRL, administrată de Ovidiu Ursanu.

Aeroportul Internațional Iași achiziționează servicii de pază în valoare de peste 5 milioane de lei

Aeroportul Iași intenționează să contracteze servicii pentru pază, control acces, protecția aeronavelor, supraveghere și patrulare a perimetrului și a zonelor de securitate.

Aeroportul, perimetrul său și zonele publice vor fi supuse supravegherii, patrulării și altor controale fizice cu scopul de a identifica comportamente suspecte ale persoanelor și vulnerabilități care ar putea fi exploatate pentru comiterea unor acte de intervenție ilicită. De asemenea, aceste măsuri au rolul de a descuraja persoanele de la comiterea unor astfel de acte.

Prestarea serviciilor de pază va fi realizată de societăți specializate în servicii de pază și protecție. Acestea trebuie să fie constituite și să funcționeze conform legislației în vigoare (Legea 333/2003, cu modificările și completările ulterioare, HG 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003, cu modificările și completările ulterioare), având ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor sau valorilor, paza transporturilor de bunuri și de valori importante, în condiții de maximă siguranță, precum și protecția umană. De asemenea, în prestarea serviciilor se vor respecta prevederile Planului de pază și Programului de Securitate al Aeroportului Iași, care vor fi comunicate contractantului (prestatorului) după semnarea contractului.

Ce trebuie să facă angajații firmei de pază la Aeroportul Internațional Iași

Agenții de pază de la Aeroportul Iași trebuie să identifice și să protejeze punctele vulnerabile ale aeroportului pentru a preveni orice prejudicii, să păzească obiectivul, bunurile și valorile încredințate, asigurându-le integritatea, să permită accesul în zonele de responsabilitate doar conform prevederilor legale și regulilor aeroportului, să interzică accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate, să oprească și să legitimeze persoanele suspecte de infracțiuni, predându-le poliției în caz de infracțiuni flagrante, să informeze imediat conducerea despre orice eveniment și măsurile luate, să anunțe de îndată incidentele la instalații, conducte sau rețele, și să ia primele măsuri de salvare în caz de incendii sau calamități.

De asemenea, aceștia trebuie să sesizeze administrația aeroportuară și poliția despre fapte ce pot prejudicia patrimoniul, să păstreze secretul de stat și de serviciu, să poarte doar în timpul serviciului mijloacele de apărare și uniforma, să nu se prezinte la serviciu sub influența alcoolului, să execute dispozițiile șefilor ierarhici și alte sarcini conform planului de pază, să verifice integritatea gardului perimetral, să raporteze imediat evenimentele neprevăzute și să acționeze conform procedurilor de securitate la descoperirea obiectelor abandonate.

În plus, agenții trebuie să intervină urgent la tentativele de trecere frauduloasă a gardului perimetral, să prevină sustragerea bunurilor aeroportului, să cunoască și să aplice reglementările aeroportuare, să informeze Serviciul de Securitate despre bunurile pierdute găsite, să poarte la vedere legitimația de identificare și să nu părăsească postul de pază.

În afara atribuțiilor specifice fiecărui post, agenții de pază trebuie să îndeplinească sarcini legate de interzicerea escaladării gardului perimetral. Așadar, serviciul de pază de la Aeroportul Internațional Iași are o durată de 25 de luni și costă 5.736.000 de lei, fiind nevoie de angajarea a 10 persoane.

Comentarii
  • Alo vedeti ce legaturi sunt intre familia de ,,romi ,,si firma de paza intre cel cu bani din C.A ,,,FAMILIE ….LICITATIE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *