Prima pagină » Local » Aeroportul Iași anunță care sunt condițiile pentru călătoritul cu animalele de companie

Aeroportul Iași anunță care sunt condițiile pentru călătoritul cu animalele de companie

09 mart. 2022, 07:30,
Livia Zăbrăuțanu în Local

Aeroportul Internațional Iași anunță care vor fi condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să călătorească alături de animalele de companie, cât și care sunt companiile care se implică zilnic atât în ajutorarea refugiaților ucraineni, cât și în cazul situațiilor care mai apar pe parcurs. Romeo Vatră vorbește și despre azerii care au petrecut o noate în terminalul T1 al aeroportului.

Noi provocări apar zilnic la Aeroportul Internațional din Iași, conducerea instituției găsind soluții pentru fiecare situație care apare. Mai multe zboruri din Chișinău au fost redirecționate spre Iași, conducerea aeroportului aprobând noile rute de zbor. Problema întâmpinată însă de aceștia este călătoritul alături de animalele de companie.

Mai mulți ucraineni s-au prezentat la ghișeul de îmbarcare, alături de micuțele viețuitoare. Toate companiile au precizat care sunt condițiile pe care pasagerii trebuie să le îndeplinească pentru a putea călători alături de animalele de companie. Mai multe companii de zbor care oferă servicii prin intermediul instituției fac anunțuri importante cu privire la călătoritul alături de animalele de companie.

o pisica in cusca 

În momentul de față, animalele de companie pot călători doar prin intermediul achiziționării unor cuști, containere sau gentuțe

Condițiile pentru călătoritul cu animalele de companie, înăsprite de două companii aeriene

un avion aflat pe cer

Ucrainenii trebuie să anunțe încă de la achiziționarea biletelor care sunt animalele care îi vor acompania

Aeroportul Internațional Iași a devenit în ultimele zile locul în care își găsesc locul atât oamenii, cât și necuvântătoarele. Întrucât foarte mulți ucraineni au plecat alături de animalele lor de companie din țara în care numărul bombardamentelor crește de la o zi la alta, reprezentanții aeorgării ieșene anunță care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pasagerii care doresc să fie acompaniați de necuvântătoarele lor.

Conform companiilor aeriene care oferă servicii prin intermediul Aeroportului Internațional din Iași, ucrainenii trebuie să anunțe încă de la achiziționarea biletelor care sunt animalele care îi vor acompania, acest lucru fiind posibil doar cu acordul operatorului sau companiei aeriene.

În momentul de față, animalele de companie pot călători doar prin intermediul achiziționării unor cuști, containere, gentuțe cu anumite dimensiuni, cu pașaport care certifică vaccinarea și rezervarea pentru zbor cu 24 de ore înainte.

Câteva dintre cursele care pot fi rezervate din Aeroportul Iași acceptă zilele acestea animale la bord, acestea având rutele de zbor spre orașele Viena, Tel Aviv și București.

Există totuși câteva companii despre care pasagerii trebuie să știe că nu acceptă animale vii în la bord, fiind vorba de anumite excepții. HiSky anunță acceptarea pentru transportare alături de stăpâni doar câini și pisici, spre toate destinațiile operate din Iași, mai puțin Marea Britanie și Irlanda. Anumite companii însă, cum este Wizz Air, nu acceptă animale vii la bord, cu excepția câinilor ghid pentru nevăzători.

o persoana care ia fructe

Atât refugiații ucraineni, cât și cei azeri au primit alimente din partea sponsorilor aeroportului

Continuă campania de donații pentru refugiați

persoane care primesc alimente

Mai multe companii s-au alăturat campaniei de ajutorare de la Aeroportul Internațional Iași

Mai multe companii din Iași care donează diferite lucruri au fost alături de refugiații care au beneficiat de serviciile oferite de Aeroportul Internațional din Iași. Conducerea institutului anunță pe lângă condițiile pentru călătoritul cu animalele de companie, faptul că Soft&Grace, Krud și Destination Iași s-au alăturat campaniei de ajutorare.

Prin intermediul acestora, au fost oferite alimente și alte lucruri necesare atât refugiaților ucraineni, cât și celor 43 de azeri care au staționat în terminalul T1 noaptea trecută.

Conform lui Romeo Vatră, directorul general al instituției, au fost puse la dispoziție două autorulote din partea Smiley Camper, în care s-au putut odihni patru bebeluși și mamele lor, întrucât zborul de repatriere al acestora a fost anulat, în ultimele zile zborurile de la Aeroportul Iași dublându-se.

„Zborul de repatriere de astăzi spre Azerbaidjan a fost anulat. Nu au vrut sa plece spre gară, au rămas la aeroport, pentru a se întâlni în această dimineață cu un reprezentant al ambasadei. Sper să vină și să găsim o soluție pentru ei de a fi repatriați. Am comunicat cu acest grup cu ajutorul unui alt azer refugiat, venit acum două zile cu familia la aeroport, a găsit cazare în Valea Lupului, iar acum s-a oferit să fie voluntar”, a afirmat Romeo Vatră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *