Prima pagină » Turism » Calatorii » Aeroportul din Sibiu introduce curse charter către destinaţia Sharm El-Sheikh din Egipt
Aeroportul din Sibiu introduce curse charter către destinaţia Sharm El-Sheikh din Egipt

Aeroportul din Sibiu introduce curse charter către destinaţia Sharm El-Sheikh din Egipt

04 mart. 2021, 12:19,
în Turism

Veste bună pentru cei care au în plan o vacantă într-una dintre cele mai cunoscute destinații din Egipt. Aeroportul International din Sibiu introduce curse charter către Sharm El-Sheikh, începând cu luna aprilie. Zborurile vor fi operate în parteneriat cu turoperatorul Cocktail Holidays şi EgyptAir. Acestea vor pleca în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 03.04 – 08.05.2021.

Aeronavele operate pentru charterele cu destinaţia Sharm El-Sheikh fac parte din flota Airbus 220 Neo a companiei egiptene şi au o capacitate de 146 de locuri.

Curse charter din Sibiu către Sharm El-Sheikh

Aeroportul Internaţional Sibiu va introduce din aprilie, pentru prima dată, curse charter către Sharm El-Sheikh, Egipt, arată un comunicat. Anunțul vine în contextul în care în perioada următoare tot mai mulți romani vor să plece în vacantă în străinătate, mai ales că restricțiile de călătorie de la nivel mondial s-au mai relaxat.

Zborurile care vor fi operate în parteneriat cu turoperatorul Cocktail Holidays şi EgyptAir vor pleca în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 03.04 – 08.05.2021

Conform comunicatului menţionat, lansarea campaniei de vaccinare la nivel global şi măsurile stricte de siguranţă sanitară luate de către operatorii turistici, atât interni, cât şi externi, a dus la o tendinţă de creştere a disponibilităţii de a călători a românilor. În acest context, mai ales datorită interesului crescut faţă de destinaţiile turistice din Egipt, turiştii români din zona Sibiului au acum la dispoziţie zboruri directe către celebra staţiune Sharm El-Sheikh. Interesul crescut pentru Egipt vine și în contextul în care tara faraonilor nu a raportat o situație dramatică legată de noul coronaviurs.

„Conexiunea directă cu Sharm El-Sheikh e unul dintre primele semne ale revenirii la vieţile noastre post-Covid19 şi dovada că aeroportul sibian face toate demersurile pentru a crea noi posibilităţi de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condiţiile actuale. Cu răbdare şi responsabilitate, vom depăşi această perioadă care ne-a încercat pe toţi şi ne vom bucura din nou de libertate fără restricţii!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Zboruri similare lansate din Craiova

Introducerea charterelor de pe aeroportul din Sibiu începând cu luna aprilie vine la scurt timp după ce zboruri similare au fost lansate, în luna februarie, de pe aeroportul din Craiova, în colaborare cu acelaşi turoperator şi companie aeriană.

„Crearea unui context atractiv de călătorie în această perioadă este o prioritate pentru aeroportul sibian. Ne dorim să asigurăm opţiuni şi alternative de călătorie prin diversificarea segmentului de chartere de vacanţă convenabile pasagerilor noştri din punct de vedere al condiţiilor de călătorie actuale”, a afirmat şi directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Aeronavele operate pentru charterele cu destinaţia Sharm El-Sheikh fac parte din flota Airbus 220 Neo a companiei egiptene şi au o capacitate de 146 de locuri.

Egiptul, cea mai vândută destinație la Târgul de Turism online

Egiptul a reprezentat, ca destinaţie turistică, vedeta Târgului de Turism online datorită preţurilor, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, care a precizat însă că majoritatea rezervărilor au fost făcute pentru perioada imediat următoare şi mai puţîn pentru vară, din cauza incertitudinilor create de pandemia de COVID-19.

„Românii vor să plece unde se poate în principal. Pot să spun că toată lumea a înnebunit cu Egiptul, a fost vedeta târgului. Cele mai mari vânzări au fost făcute de joi până duminică, pe Egipt. Dar, în general vorbim de plecările apropiate, pentru că oamenii nu ştiu ce se întâmplă în vară. Vacanţele pentru vară merg un pic mai greu, nu are niciun fel de legătură cu 2019, şi totul pleacă de la necunoscut, legat de situaţia epidemiologică. În Egipt se merge mult. Noi la agenţie am făcut aproape 400 de rezervări de vineri până duminică şi am ajuns undeva la 2.700. Şi ne-am propus să avem undeva la 10.000 de rezervări pentru Egipt anul ăsta”, a declarat Alin Burcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024