Prima pagină » Local » Aeroportul din Iași a înregistrat cel mai mare număr de pasageri din istorie

Aeroportul din Iași a înregistrat cel mai mare număr de pasageri din istorie

23 aug. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Pentru luna iulie, aeroportul din Iași a avut cel mai mare număr de pasageri înregistrat vreodată într-o lună. Au fost îmbarcați 250.251 de pasageri în 1.526 de aeronave

Aeroportul din Iași se află pe locul al treilea în România în ceea ce privește numărul pasagerilor pentru luna iulie. Fluxul de persoane care tranzitează aeroportul din capitala Moldovei este în continuă creștere datorită dezvoltării economice a zonei și a posibilităților

Cel mai mare număr de pasageri din istorie

o poză cu terminalul T4 de la Aeroportul Iași

Lucrările de la terminalul T4 sunt aproape de final

Pentru Iași luna iulie s-a încheiat cu un număr de 250.251 de pasageri îmbarcați și debarcați. Astfel, aeroportul nostru se menține pe locul doi în topul aeroporturilor regionale din țară. Până la finalul lunii iulie au fost înregistrați 1.292.926 de pasageri care au luat avionul din Iași.

IAȘI Airport a încheiat luna iulie cu un număr total de 250.251 de pasageri îmbarcați și debarcați. Astfel, aeroportul din inima Moldovei continuă să fie pe locul doi în topul aeroporturilor regionale din țară, după cum reiese din datele furnizate de Asociația Aeroporturilor din România. De la începutul anului și până la finalul lui iulie, Aeroportul din Iași a fost tranzitat de 1.292.926 de pasageri, milionul de călători din acest an fiind înregistrat, pentru prima dată, în doar șase luni, mai devreme cu două luni față de anul trecut”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Cifrele continuă să crească

Comparativ cu aceleași perioade din anii trecuți, creșterea traficului aerian la Iași este de peste 88 la sută față de anul 2019 și peste 40 la sută față de 2022. Aeroportul din Iași va avea, de asemenea, un nou terminal, T4, care urmează să fie finalizat. Proiectul din fonduri europene de aproape 100 de milioane de euro are ca termen de finalizare luna octombrie a anului 2023. Terminalul 4 va fi cel mai mare din România, după cel din Otopeni, având o suprafață de 31.210 mp. Astfel, după ce va fi pus în folosință, numărul pasagerilor va crește semnificativ.

„Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, creșterea traficului la Iași este de peste 88 la sută, iar față de cea din 2022, avansul este de aproximativ 41 de procente. În ceea ce privește numărul de mișcări pe Aeroportul Iași, în iulie au fost înregistrate 1.526 de aterizări și decolări, cu 29 la sută mai multe față de aceeași lună a anului 2019 și cu circa 18 la sută mai multe față de cea din 2022. La nivel național, creșterea traficului de pasageri pe aeroporturi, luna trecută, a fost de peste 8 la sută față de perioada similară din 2022 și de aproape 7 la sută față de cea din 2019”, au mai precizat reprezentații Aeroportului Internațional Iași.

Pentru luna iulie a anului 2023 s-a înregistrat cel mai mare număr de pasageri din istorie la aeroportul din Iași. Comparativ cu anii trecuți, creșterea este una foarte mare.

Comentarii
  • Si cu firicelul ala de strada care leaga aeroportul cum ramane? Suporta atat trafic? Mai faceti si o carare prin padure? Toate masinile astea care transporta persoane stau la rand in intersectia aia din podul de fier?? Dinspre Aroneanu cand faceti o strada cu 4 benzi? Vai de capul vostru!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *