Prima pagină » International » Aeroportul din Frankfurt a fost blocat temporar de un protest al activiștilor de mediu – VIDEO
Aeroportul din Frankfurt a fost blocat temporar de un protest al activiștilor de mediu - VIDEO

Aeroportul din Frankfurt a fost blocat temporar de un protest al activiștilor de mediu – VIDEO

25 iul. 2024, 15:20,
BZI.ro, în International

Traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt a fost întrerupt temporar din cauza unei acțiuni organizate de activiști pentru climă, conform unui purtător de cuvânt al poliției federale. În dimineața zilei, mai mulți protestatari au intrat cu forța în incinta aeroportului și s-au lipit de sol.

Această acțiune a dus la suspendarea unor aterizări și decolări. Pasagerii sunt sfătuiți să evite să se deplaseze la Fraport și să verifice starea zborurilor pe site-urile companiilor aeriene.

Între timp, traficul aerian a fost parțial reluat. Decolările și aterizările au fost reluate, dar nu toate pistele sunt utilizate integral, conform unui purtător de cuvânt al aeroportului.

Potrivit grupului Last Generation pe X, șase demonstranți au avut acces la piste. „Extracția și arderea continuă a petrolului, gazelor și cărbunelui reprezintă o amenințare pentru existența noastră”, au scris activiștii într-o postare. „Ne-am unit forțele la nivel internațional: Ieșiți din fosile până în 2030!” Un purtător de cuvânt al poliției nu a oferit informații suplimentare despre numărul activiștilor.

Anulări ale zborurilor elvețiene

Blocajul a afectat și sute de pasageri elvețieni, compania aeriană anulând patru zboruri, două de plecare și două de întoarcere, către și dinspre Zurich și Geneva. Aproximativ 370 de persoane au fost afectate de aceste anulări, a declarat o purtătoare de cuvânt elvețiană agenției de presă Keystone-SDA. Efectele ulterioare sunt încă neclare și situația este monitorizată constant, fiind așteptate și alte perturbări după reluarea operațiunilor.

Miercuri, activiștii Last Generation au paralizat temporar și aeroportul Köln/Bonn, lipindu-se de o cale de rulare. Ei au fost îndepărtați de poliție, iar operațiunile de zbor au fost reluate după câteva ore.

Proteste similare au avut loc și pe aeroportul Heathrow din Londra, unde nouă activiști ai grupului Just Stop Oil au fost arestați. În Norvegia, doisprezece activiști au blocat aeroportul din Oslo. Incidente similare au fost raportate și în Spania și Finlanda.

În Zurich, activiștii pentru climă au blocat drumul spre aeroport, dar acțiunea a fost oprită după zece minute de intervenția poliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024