Prima pagină » National » AEP cere birourilor electorale să nu suspende centralizarea voturilor
AEP cere birourilor electorale să nu suspende centralizarea voturilor

AEP cere birourilor electorale să nu suspende centralizarea voturilor

10 iun. 2024, 21:00,
BZI.ro, în National

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a transmis tuturor birourilor electorale o solicitare pentru evitarea suspendării procedurilor de centralizare a proceselor verbale din secțiile de votare. Solicitarea vine după ce BEJ Tulcea, BEJ Timiș și BES Sector 1 au decis suspendarea activității până marți dimineața, din cauza epuizării în urma celor două zile de activitate neîntreruptă.

„Înțelegând situația grea în care se derulează centralizarea rezultatelor votării și timpul îndelungat de procesare a proceselor-verbale întocmite la nivelul secțiilor de votare, vă adresăm rugămintea de a lua toate măsurile necesare astfel încât procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt”, transmite președintele AEP.

„Aceste măsuri trebuie luate astfel încât să existe siguranța materialelor”

Documentul conține și recomandări pentru birourile electorale care decid totuși să suspende activitatea.

„În situația în care decideți să vă asumați răspunderea întreruperii procedurii de centralizare a rezultatelor alegerilor, vă rugăm să luați toate măsurile necesare în vederea asigurării predării-primirii în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a tuturor materialelor folosite în procesul votării, iar spațiile în care se depozitează materialele electorale să fie predate în paza MAI, reluând activitatea în aceleași condiții de siguranță.

Aceste măsuri trebuie luate astfel încât să existe siguranța materialelor și a documentelor rezultate în urma alegerilor, precum și că nimeni nu va putea, în niciun mod, să afecteze integritatea acestora”, se mai arată în documentul semnat de Toni Greblă.

Activitatea ar urma să fie reluată marți

Biroul Electoral al Sectorului 1 a decis să suspende activitatea de centralizare a proceselor verbale cu rezultatele votului de duminică. Zeci de reprezentanți din secții se află încă, după aproape două zile de activitate fără pauză, în fața sediului.

Activitatea ar urma să fie reluată marți dimineața, anunță Antena 3.

În Sectorul 1, candidatul PSD-PNL, George-Cristian Tuță, are un avans mic față de primarul în funcție, Clotilde Armand. Candidata USR a mers la Biroul Electoral de Sector pe fondul scandalului, solicitând suspendarea centralizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *