Prima pagină » Actualitate » Adriana Săftoiu, reacție după ce Traian Băsescu a fost declarat colaborator cu Securitatea

Adriana Săftoiu, reacție după ce Traian Băsescu a fost declarat colaborator cu Securitatea

30 mart. 2022, 10:24,
în Actualitate

Adriana Săftoiu are o primă reacție după ce instanța a declarat că Traian Băsescu a fost colaborator cu securitatea. Fostul purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale menţionează că a rămas în relații bune cu fostul președinte şi că există o problemă în România mai ales în contextul în care colaboratorii cu Securitatea au fost declarați, înainte, ”curați”.

Vă aducem aminte faptul că ÎCCJ a decis în mod definitiv că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Fostul președinte a avut numele conspirativ ”Petrov” şi dădea informaţii intime din viața colegilor lui.

Adrian Săftoiu vorbește despre Traian Băsescu

Adrian Săftoiu a declarat, într-o emisiune TV despre faptul că a rămas în relații bune cu Traian Băsescu și că trebuia să aibă o întâlnire la o cafea cu fostul președinte. În acest context, aceasta a menţionat faptul că sunt oameni care i-au păcălit pe Traian Băsescu sau pe Voiculescu. Fostul purtător de cuvânt a subliniat faptul că sistemul îi selectează pe politicienii care au probleme sau care au avut probleme de integritate. Tot sistemul îi păcălește pe aceștia că problemele pe care le-au avut au dispărut. În viziunea lui Săftoiu este surprinzător că opinia publică vorbește despre problemele lui Traian Băsescu dar nu se întreabă unde sunt oamenii care au dispărut:

Sistemul despre care spuneam acolo că principalii oameni din politică pe care îi selectează sunt cei vulnerabili. Oameni vulnerabili din clasa politică pe care îi păcălesc că acea vulnerabilitate a fost ştearsă. Ăsta e adevărul. Ce mă surprinde e că noi toţi vorbim despre Traian Băsescu (…) Unde sunt aceşti oameni care ne-au păcălit şi pe noi şi pe Traian Băsescu? Şi nu doar pe el!

Haideţi să ne amintim! Dan Voiculescu, înainte de a primi acea decizie a instanţei, a avut de trei ori certificat de bună purtare. Traian Băsescu de două ori! În sensul că nu a fost colaborator. (…) a vorbit Adrian Săftoiu pentru româniatv

Elena Udrea îi ia apărarea lui Traian Băsescu

De la apariţia deciziei de colaborator cu Securitate, mai multe personalități au început să îl atace pe Traian Băsescu. Totuşi, Elena Udrea i-a luat apărarea fostului președinte. Fostul ministru a transmis faptul că, faptul că fostul președinte nu mai beneficează de protecţia SPP, iar acest lucru aduce un prejudiciu siguranței naționale. Omul de încredere al lui Băsescu a dat şi un exemplu în acest sens. Aceasta a subliniat faptul că Băsescu deține numeroase secrete de stat şi că protecția este una necesară:

(…) Traian Băsescu este o instituție, este instituția unui fost președinte. Atât timp cât statul își permite riscul să lase un fost președinte fără pază, fără protecție, și nu orice președinte…A fost președintele care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Ce s-ar întâmpla dacă din greșeala ambulanța care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”, a spus Elena Udrea, marți.

În alte cuvinte, relația dintre Adriana Săftoiu și Traian Băsescu a fost una destul de apropriată dar care a avut de suferit. Totuși, totul a luat o altă întorsătură în momentul când Săftoiu a publicat o care care îl avea în prim plan pe fostul președinte al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *