Adrian Stroe, cel care a pierdut finala „Chefi la cuțite” deși a fost considerat de fani adevăratul câștigător, a dat detalii despre culisele emisiunii. Bărbatul, care i-a impresionat pe toți cu talentul său, spune că a ajuns bucătar din întâmplare. În prezent, Adrian Stroe se concentrează pe noi proiecte profesionale și chiar a ajuns să colaboreze cu fostele rivale.
Recent, Adrian Stroe a povestit în podcastul „Vorbe Pline” cum s-a apucat de bucătărie, prin ce a trecut după despărțirea de soție, dar și ce se întâmplă cu adevărat în culisele show-ului culinar de la Antena 1. Bărbatul muncește de 18 ani în bucătărie, inclusiv în străinătate, însă susține că a ajuns să practice această meserie în urma unei întâmplări.
Adrian Stroe știe de ce a pierdut finala „Chefi la cuțite”
A reușit să-i impresioneze pe toți cu talentul lui, dar a pierdut la mustață marele premiu în valoare de 30.000 de euro. Acum, Adrian Stroe a lăsat deoparte discreția care l-a caracterizat în sezonul 10 al show-ului culinar și a dezvăluit o mulțime de detalii din culisele emisiunii. A fost ales cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu și mulți fani au considerat că el ar fi fost adevăratul câștigător.
Acum muncește, culmea, împreună cu fostele rivale Raluca Todea și Florica Boboi. Între cei trei, dar și alți foști concurenți din acest sezon, s-a creat o amiciție și au ajuns să colaboreze și pe plan profesional, gătind împreună pentru diverse evenimente.
„A fost super frumos, mi-am făcut o grămadă de prieteni. Am avut și de învățat, mai făcusem emisiuni de gătit, dar nu la nivelul ăla. Am făcut naveta, am stat și la hotel, că ne-au oferit cazarea la hotel. Mulți au spus că nu au avut emoții, nu sunt de acord cu treaba asta. Cine n-are emoții, nu e profesionist. Cred că erau peste zece camere. Nu poți să fii mereu chiar natural, chestia asta te motivează să fii mai atent la fiecare gest.
Ionuț Belei mi s-a părut cel mai bun din tot sezonul, ce făcea acolo era top. Când am luat cuțitul de aur, am zis că mi-am atins scopul, să nu mă apuc să mă corectez, să fiu eu. Dacă încercam să joc teatru, nu îmi ieșeau lucrurile chiar așa. Eu știam că o să intru, în ultimele battle-uri luasem numai punctaj maxim, deja toată lumea știa oricum că eu sunt finalist, adică la modul ce putea să vină în semifinală să nu fac. Știam că nu o să câștig, am fost prea relaxat.
Nu meritam să câștig pentru ce am făcut atunci, nu are rost să mă mint singur. Dacă era să câștig eu atunci, putea să zică lumea că nu e corect. Am învățat că totul nu e așa cum credem noi, am învățat să nu mai iau totul personal”, a povestit Adrian Stroe.
Cum a ajuns Adrian Stroe să lucreze în bucătărie
Simpaticul bucătar își amintește cu nostalgie că era un adolescent rebel căruia nu i-a plăcut școala. În loc să meargă mai departe la liceu, a ales să intre la o școală profesională. Visa să fie ospătar, dar colegii l-au înscris pentru cursurile de bucătar dintr-o întâmplare, iar restul este istorie.
„Am fost plecat o perioadă prin străinătate, în Italia, în Germania, în Elveția, la Londra, apoi m-am stabilit la Târgu Jiu. După cinci ani am venit în Vâlcea, să lucrez la un restaurant, de 18 ani lucrez numai în bucătărie. Nu aveam nicio tragere pentru alte meserii, am pus pe listă doar profesionala Călimănești.
După un an de zile, se făceau niște liste, iar în ultimii doi ani urma să faci doar meseria pe care o doreai. Doar că nu prea mă duceam la școală și m-au înscris colegii ca bucătar, eu voiam ospătar. Unui coleg i s-a oferit un post la un restaurant fine dining și i-au spus că poate lua un coleg cu el. M-a luat ca să am grijă de el.
Ai mei nu erau răi (n.r. – părinții), doar că luam bătaie odată cu masa, trei mese pe zi, trei bătăi. M-am căsătorit în Târgu Jiu. Făceam evenimente la corturi și am cunoscut-o, ea era ospătar, eu eram bucătar”, mai precizează Adrian Stroe.