Prima pagină » Actualitate » Adrian Streinu Cercel transmite un semnal de alarmă legat de pandemia de COVID-19
Adrian Streinu Cercel transmite un semnal de alarmă legat de pandemia de COVID-19

Adrian Streinu Cercel transmite un semnal de alarmă legat de pandemia de COVID-19

11 iun. 2020, 14:23,
George Cristian, în Actualitate

Adrian Streinu Cercel transmite un semnal de alarmă legat de pandemia de COVID-19. Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Bals” explica faptul că pandemia de COVID-19 nu trebuie tratată cu superficialitate deoarece absolut orice persoane poate să ajungă în situaţia în care va avea nevoie de îngrijire medicală.

Adrian Streinu Cercel transmite un semnal de alarmă: Oricine poate avea nevoie de ajutor

Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de ‘Boli Infectioase” explica faptul că pandemia de Coronavirus nu trebuie tratată cu superficialitate pentru ca orice persoane, indiferent de grad social sau profesional poate avea nevoie de îngrijiri medicale. Pandemia de COVID-19 nu iartă, explica medicul Streinu Cercel

„Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa”, a declarat Adrian Streinu-Cercel în cadrul unui simpozion desfăşurat, joi, la Muzeul Goleşti, în judeţul Argeş, citează Agerpres.

Adrian Streinu Cercel transmite un semnal de alarmă! Cum va arată noul sistem medical

Medicul Streinu Cercel nu ştie cum va arăta sistemul sanitar romanesc după ce pandemia de COVID-19 va trece, dar acesta considera că acelaşi sistem nu va mai arată la fel. În continuarea postarii, medicul îndeamnă pe toţi la folosirea apei şi săpunului dar şi la folosirea unei măşti de protecţie. Folosirea celor trei factori poate face diferenţa dintre spital şi libertate

„Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun. (…) O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul. Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie. (…) Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca (…), pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur”, a completat el.

Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate astăzi, 11 iunie 2020 în România

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, astăzi, 11 iunie 2020, au fost înregistrate 237 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat şi faptul că, începând de ieri, s-a schimbat modalitatea de a anunţa persoanele decedate. Aceştia vor face un singur anunţ într-o zi la ora 13.00.

„Menționăm faptul că a fost schimbat modul de raportare al deceselor persoanelor care prezintă infecție COVID-19, în sensul în care numărul acestora vă fi comunicat zilnic, integrat, în cadrul buletinului informativ difuzat la ora 13.00, cu menționarea categoriilor de vârstă, sexului, județului și prezența sau absența comorbidităților.(..) De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 237 de noi cazuri de îmbolnăvire.” se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *