Prima pagină » Actualitate » Adrian Streinu Cercel, replică pentru Diana Șoșoacă: „Testele PCR sunt sigure, sunt fiabile și au o sensibilitate de peste 98%“

Adrian Streinu Cercel, replică pentru Diana Șoșoacă: „Testele PCR sunt sigure, sunt fiabile și au o sensibilitate de peste 98%“

11 dec. 2020, 09:32,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din București, a reacționat dur în cadrul unei emisiuni TV după ce senatorul Diana Șoșoacă (AUR) a vorbit despre acuratețea testelor PCR.

Diana Șoșoacă a spus că testele PCR pentru identificarea noului coronavirus au o marjă de eroare de 35%-65% și că pot fi pozitive la toate coronavirusurile, nu doar la SARS-CoV-2. Adrian Streinu Cercel a reacționat și a demontat afirmațiile Dianei Șoșoacă, menționând că testele PCR sunt de înaltă fidelitate și dau exact diagnosticul pentru că ele caută martorul genetiv de virus.

„Aceste teste PCR sunt de înaltă fidelitate și spun exact diagnosticul pentru că ele caută martorul genetiv de virus. Aceste teste sunt sigure, sunt fiabile și au o sensibilitate de peste 98%. Orice pacient care are test PCR pozitiv pentru noul coronavirus este un pacient care este infectat cu SARS-CoV-2. Covid-19 este boala pe care o provoacă acest virus SARS-CoV-2. Deci testele PCR sunt pentru virusul care se cheamă SARS-CoV-2”, a declarat Adrian Streinu Cercel Cercel.

Adrian Streinu Cercel: „Nivelul de eroare este undeva 2% rezultate fals negative“

Profesorul Streinu Cercel a reacționat și după ce Diana Șoșoacă a spus că sunt teste fals pozitive, precizând că nivelul de eroare al testelor RT-PCR este de 2% la rezultatele fals negative.

„Nu există, doamnă! Lăsați-mă, în acest domeniu mă pricep și eu cât de cât. Dumneavoastră vă pricepeți la avocatură, eu mă pricep la domeniul medical. Vă rog să mă lăsați voie să vorbesc. Este vorba de medicină și nu aveți voie să vă băgați în problemele de medicină. Nivelul de eroare este undeva 2% rezultate fals negative. Nu se pune problema să fie fals pozitive“, a replciat Adrian Streinu Cercel.

Avocata nu s-a lăsat și a replicat „Am dreptul pentru că sunt un cetățean român care plătește drepturi și impozite, am toate calitățile”, a reacționat Șoșoacă.

„Nu, nu aveți voie! Dreptul îl aveți. Nu aveți voie să vă dați cu presupusul despre testele din România”, a continuat Streinu Cercel.

Testele Real Time PCR sunt omologate în România

După ce a Diana Șoșoacă spus că testele RT-PCR nu sunt omologate în România, profesorul Streinu Cercel a reacționat din nou: „Cum nu este omologat în România, doamnă, cum puteți vorbi așa ceva? Stimată doamnă, Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș» este omologat de către OMS. Vă rog să nu mai introduceți date false în această ecuație. Introduceți date generale care nu fac altceva decât să perturbe percepția oamenilor despre diagnostic”.

Replica Dianei Șoșoacă nu s-a lăsat așteptată, aceasta replicând: „Laboratoarele au făcut teste fals pozitive!”

„Stimată doamnă, rugămintea mea este să nu mai introduceți date false. Dumneavoastră nu aveți calitatea să faceți un diagnostic medical. Atât timp cât nu aveți această calitate, vă rog să nu mai informați lumea în mod greșit”, a răspuns Streinu-Cercel.

Diana Șoșoacă i-a transmis lui Adrian Streinu Cercel că informațiile pe care le are ea sunt de la medicul Ciuhodaru.

„Nu eu am dat informațiile acestea. Domnul doctor Ciuhodaru le-a dat. El are dreptul să dea aceste informații?”, a spus Diana Șoșoacă.

„Nu, nici domnul Ciuhodaru nu are dreptul pentru că nu este infecționist”, a replicat tăios Adrian Streinu Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`