Prima pagină » Actualitate » Adrian Streinu Cercel are soluția salvatoare! Cum poate scăpa România de COVID-19 și cum poate fi stopată pandemia
Adrian Streinu Cercel are soluția salvatoare! Cum poate scăpa România de COVID-19 și cum poate fi stopată pandemia

Adrian Streinu Cercel are soluția salvatoare! Cum poate scăpa România de COVID-19 și cum poate fi stopată pandemia

13 nov. 2020, 20:48,
BZI.ro, în Actualitate

Managerul Institutului Matei Balş din Capitală, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a dezvăluit care este metoda prin care poate fi stopată pandemia de coronavirus din România. Acesta a afirmat că folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali ar fi soluția salvatoare.

„Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi, dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Prof. dr. Streinu Cercel a afirmat că unitatea medicală pe care o reprezintă folosește deja această metodă.

„Noi folosim şi sunt de 2 tipuri de astfel de anticorpi: se folosesc şi în scop preventiv, la contacţi, dar şi în scop terapeutic, la cei care au dezvoltat infecţia cu Sars CoV-2″, a explicat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *