Prima pagină » National » Adrian Porumboiu spune că este un bou, după ce Florin Cîțu a spus că este erou!

Adrian Porumboiu spune că este un bou, după ce Florin Cîțu a spus că este erou!

02 iun. 2021, 10:17,
în National

Contre dure între mediul de afaceri din România şi premierul Florin Cîțu, după cel din urmă i-a făcut pe antreprenorii români eroi. Controversatul om de afaceri, Adrian Porumboiu a reacţionat dur spunând că el nu este erou ci este un bou…

Vorbim despre faptul că Porumboiu, fost patron la FC. Vaslui şi fost deținător a unei afaceri agricole a reacţionat dur acuzând statul român că îi ia de boi pe oamenii de afaceri români.

Adrian Porumboiu spune despre el că este un bou

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Adrian Porumboiu explică faptul că o bancă românească l-a favorizat pe controversatul Plahotniuc atunci când firma să, Trans-Oil a preluat creanțele firmei administrat de Adrian Porumboiu. Adrian Porumboiu a explicat cum a fost luat de statul român de bou, asta în pofida faptului că, susţine el, a plătit peste 500 de milioane de euro la bugetul general:

„Numai în ultimii 6 ani productivi ai mei, am plătit peste 500 de milioane de euro la bugetul statului. Bancă a statului, Eximbank l-a favorizat pe Plahotniuc, mai exact firma să Trans-Oil. Miza a fost o cesiune de creanță”, susține Porumboiu.

Trans-Oil a dispărut, iar Eximbank s-a îndreptat asupra mea, deși e clar că au favorizat firma lui Plahotniuc. Nu mă victimizez, dar când am văzut cum premierul Cîțu spune că antreprenorul e un erou, n-am mai rezistat. Eu spun că antreprenorul român e un bou. Practic, am vândut afacerea mea după ce Ponta și Daniel Constantin m-au amendat cu 17 milioane de euro. Ca să reziste firmele, au vândut către Trans-Oil. Acum văd că statul, prin Eximbank, sprijină pe oricine decât pe antreprenorii români. Cum să spui tu, Cîțu, că suntem eroi?”, a replicat Porumboiu.

Cine este Adrian Porumboiu, fostul finanțist de la FC. Vaslui

Adrian Porumboiu a fost un arbitru internaţional de fotbal iar asupra lui au planat, de-a lungul timpului mai multe controverse. Fostul finanțist de la FC. Vaslui a avut conturile blocate de statul român după ce Agenţia de Plăţi pentru Agricultură (APA) şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Instituţiile încearcă să recupereze de la omul de afaceri 12 milioane de euro, în contul unei amenzi pe care Comcereal a contestat-o în instanţă.

De altfel asupra acestuia a planat suspiciunea că ar fi audiat de DNA. Pe data de 30 septembrie 2016, Adrian Porumboiu era chemat pentru a da explicaţii într-un dosar în care era vizată firma Vincon Vrancea, firmă deținută de Gigi Nețoiu.

În urmă cu câțiva ani, finanțele din Iași scoteau la licitație mai multe bunuri ale societății Mopan SA din Vaslui, societate care fusese administrată de Adrian Porumboi care între timp renunțase la o parte din portofoliu:

„Cei interesaţi în cumpărare bunurilor sunt invitaţi să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop şi până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare. Pentru participarea la licitaţie ofertanţii depun, cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei oferta de cumpărare, dovada platii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10 la sută din preţul de pornire a licitaţiei”, se arată în documentaţia licitaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *